Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztők segítségét szeretné...

Tenyésztők segítségét szeretném kérni (? )

Figyelt kérdés

Már elég régóta kutyázom,de ez lesz nálam az első alom.

A kutyám tenyésszemlés, remek kiállítási eredményekkel rendelkezik, a fajtára jellemző egészségügyi szűrései megvannak. A kan már ki van választva, egy külföldi kutya lesz.

Ami érdekelne, az konkrétan minden, amit a fedeztetésről, a vemhességről, a szülésről, és a kiskutyák felneveléséről tudni lehet.

Valamint hogy milyen papírt hogy kell intézni, honnan kell letölteni,vagy kérni,venni,stb. Pl fedeztetési jegy, alombejelentő, esetleg mi egyebeket kell még?

Sokat olvastam már a témáról a neten,de örülnék, hogyha tenyésztők le tudnák írni nekem a tapasztalataikat!

2011. márc. 14. 15:51
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:

ma 16:09 - amikor annyit tenyésztő van, mint amennyi van idehaza és annyi gazdátlan kutya, akkor bűn elkezdeni tenyészteni/szaporítani.

A tenyésztők szaporítását is korlátozni kellene.

Nem az ő jogaik a fontosak, amikor kutyák tucatjait adják el külföldre, hogy a felük elpusztul a szállításkor, hogy újabb szaporítónak adják, hogy még több kutya legyen.

A kutyák jogait is figyelembe kellene venni, hogy mindnek legyen joga gazdához.

Nem az emberé minden a világban!

2011. márc. 29. 18:24
 32/49 anonim ***** válasza:
Te egyfolytában a szaporítókról beszélsz és azoknak a produktumáról.
2011. márc. 29. 19:49
 33/49 anonim ***** válasza:

Mert minden tenyésztő egyben szaporító is.

Kevés a felelős és jó tenyésztő és sok a rossz.

És teljesen fölösleges amatőr módon valakinek belevágni szaporításába, csak mert van egy fajtatiszta kutyája.

És ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni!!!

Nem csak keverék kutyák szorulnak segítségre, de a fajtamentők is dugig vannak.

Minek még újra és újra szaporítani?

2011. márc. 29. 19:53
 34/49 anonim ***** válasza:

alap a törzskönyv mindkettő kutyától,

a kölyköket csak TK-val adhatod el és rohadt drága a nekik való táp,tenyésztő CSAK prémium táppal etet.

nem éri meg a kutya tenyésztés pénzileg,HA felelösségteljesen csinálják.

ha megéri az már szaporítás!!!!!

2011. márc. 29. 20:06
 35/49 anonim ***** válasza:
0%

Teljesen mindegy, hogy megéri vagy sem - ha a mérleg másik oldalán ott a sok százezer gazdátlan és nyomorult kutya.

Hobbiból életeket hozni világra a nagy bizonytalanságra bűn!!!

2011. márc. 29. 20:09
 36/49 anonim ***** válasza:

ma 19:53

Nem hiszem, hogy egy kezdő tenyésztő azonnal 1 kan és min. 3 szukával kezdené a tenyésztést. A fajtamentőknél sem a RENDES tenyésztők kutyái találhatóak meg.

2011. márc. 29. 20:10
 37/49 anonim ***** válasza:

És miért is nem elég az országban a meglevő RENDES tenyésztő?

És mit tehet arról egy gazdára váró kutya, hogy kinél született?

Ő csak azt tudja, hogy neki már nem jut család, mert az emberek inkább százezreket adnak egy kölyökért.

Nem segítség kellene a szaporítóknak, hanem jó szigorú törvény, vagy olyan magas adó, hogy vigye el mindenét.

Majd akkor inkább más hobbit keresne, vagy más pénzkeresetet és nem életekkel játszana!

2011. márc. 29. 21:36
 38/49 anonim ***** válasza:
vagy ha annyira a pénz a lényeg:fogadjon be ideiglenesen és akkor el tudja adni valamennyiért....
2011. márc. 29. 21:49
 39/49 anonim ***** válasza:
Kampányolj a tenyésztés ellen, amig ki nem ürülnek a menhelyek. Ha én mondjuk szeretnék a családomnak egy kutyát, és még gyerekeim is vannak, akkor nem fogok hazahozni egy bizonytalan szülőktől származó ismeretlen előéletű kutyát, akiről még azt sem tudom, hogy nincs-e valami betegsége. Egészséges kölyökkutyát szeretnék, akinek ismerem a felmenőit, és tisztában vagyok a fajtával. Kiskorától szeretném én nevelni, hogy olyan legyen amilyennek én szeretném. Igy keresni fogok egy nekem szimpatikus tenyésztőt, és tőle fogom megvásárolni a kiskutyát. Ettől függeltenül nagyon sajnálom azokat a kutyákat, akiket kidobnak. (igaz kevés tenyésztőtl származó törzskönyves chippes kutya van közöttük)
2011. márc. 30. 20:48
 40/49 anonim ***** válasza:
kiskutyák is vannak menhelyen!!!!sokat hagynak el még fajtatisztát is,pl labrador kiskutyákról olvastam max 3 napja hogy egy dobozba ott hagyták őket valahol :(
2011. márc. 30. 21:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!