Labrador tenyésztők? De hol?
A közeljövőben szeretnék egy kölyök labradort. Mindenképpen fajtatisztát szeretnék. Nézelődtem az interneten kenneleket. Volt egy-kettő aki válaszolt a levelemre, és azt írták, hogy 100ezer egy kiskutya. Annyit sajnos nem adunk ki egy kutyusért. :(
Tényleg ilyen drága lenne ez a fajta? Pedig sokan tenyésztik, és mégis?!
Valami olyan hely kell, ahol 50-60-ert kaphatok. Nyilván az a tenyésztő kevésbé versenyképes a többiekkel szemben, illetve nem viszi versenyezni a kutyákat.
Hol tudok ilyen árban venni kiskutyát?
Gyöngyös mellett lakom és van Gyöngyösön egy tenyésztő, de az nem válaszolt a kérdésemre.
Mindezek intézkedéseket a szüleim tudta nélkül teszem. Csak érdeklődöm., és tervezgetek, de egyenlőre semmi komoly.
Szia!
Nagyon jó választás a labrador, nekem is van egy másfél éves fekete labilányom. Kennelből vettem, 100ezer ft-ért.
A szülei szűrtek, TSZ,Kv, kiállítási eredmények. Minségi tápot kaptak, és nem kennelben voltak tartva a szülők és a többiek, hanem nagy kertben, ki-be járással a házban.
Hidd el megéri belefektetni, mert én egy nagyon jó kuytát kaptam, kiváló idegrendszerrel és küllemmel. Kiállításra járok vele, megállja a helyét (hjch, többszörös kitűnő, kiváló szűrési eredmények..stb.) Emelett kiváló családtag. Imádja a gyerekeket, könnyen tanul, könnyen kezelhető. Nekem este bent alszik, nappal ki-be jár. Ha tudom, viszem magammal, mert összenőttünk :).
Szóval inkább gyűjtögess, és vegyél egy jó kutyát.
Ha majd érdekel tudok ajánlani jó kenneleket.
Én is majd tenyészteni szeretném a fajtát, szóval ismerek pár tenyésztőt. :)
Utolsó válaszoló.
Érdekelne egy pár kennel. Ha bármilyen tapasztalatod van, kérlek írd le. Nagyon sokat segítenél. :)
Én vagyok az utolsó válaszoló :)
Kennelek: Treasure of Pelso, Light of Eyes,Fejesvölgyi Kennel,Nicehunter kennel, Kennel of Manuchao, Welloway Kennel
Én ezeket ajánlanám, őket ismerem is, nagyon jó tenyésztők. Nem bezárva, kennelekbe tartják a kutyáikat. Foglalkoznak velük, vadásznak, szóval kielégítik mindazt ami egy labinak kell. A honlapjukon sok infót találsz róluk. Valamint a MEOE Labrador Retriever Klub oldalán is.
Tényleg inkább gyűjts és vegyél egy jó minőségű labit.
Vagy érdeklődhetsz a tenyésztőknél, hogy nincs e esetleg hobbi célra kiskutya, vagy fiatal, növendék kutyus. Hátha akkor majd engednek az árból.
Küldtem egy levelet a Welloway kennelnek:
Tisztelt tenyésztő!
Kovács Anita vagyok, az interneten találtam rá az Ön tenyészetére. Nagyon szeretném családunkat rövid időn belül egy szépséges fiú labrador kutyussal bővíteni, ezért érdeklődöm, hogy az Ön tenyészetében van-e jelenleg olyan kiskutya, aki még nem találta meg a családját. Ha esetleg nincs, szeretném tudni, mikorra várható a következő alom születése.
Rólunk: Mi kertes házban élünk, szüleimmel és a húgommal élek, akik szintén nagyon szeretik a kutyákat. Hobbi célra vásárolnám a kutyust, de természetesen fontos, hogy megfelelő papírokkal, szűrési eredményekkel rendelkezzen. Nálunk igazi családtag lenne, a nagy kertben lehetősége lenne mozogni, játszani. Természetesen vállalom, hogy az oltásait beadatom, és a neki megfelelő táppal etetem majd.
Ha nem túl tolakodó a kérdésem, megmondaná, hogy körülbelül mekkora összegre számíthatunk?
Várom mielőbbi válaszát, amelyben kérem, tájékoztasson a kutyus, és az esetleges foglaló áráról, és minden egyébről is, amit még fontosnak tart közölni velem, mint leendő gazdival.
Köszönettel,
Kovács Anita
És ezt írta vissza:
Kedves Kovács Anita!
Köszönjük újabb érdeklődését, de Ön már egyszer írt Nekünk, majdnem egy hónappal ezelőtt. Nagyon szívesen válaszolok a kérdéseire, amennyiben felhív egy számot kijelző telefonról, mert a letiltottat fel sem veszem. Akkor válaszoltam a levelére és most is úgy gondolom, amennyiben komoly érdeklődő és potenciális lehetséges gazdijelölt akkor tudjuk tovább folytatni a beszélgetést az általam kért módon...ha nem persze egyértelmű, hogy ki is Ön valójában.
Nem mellékesen jegyzem meg (informálva a megfelelő embereket), hogy természetesen nagyon sok mindent tartok fontosnak közölni egy esetleges gazdival - ahogyan Ön is írta - de biztosan nem az ár tartozik ezek közé...mivel említése szerint fontos a "megfelelő papír, szűrések" (ahogy Ön is írta) nyilván tisztában van a nagyságrenddel is...
Üdvözlettel
Teichtmann Tímea
Na ehhez mit szóltok?
Írtam 5 kennelnek és ebből 4 írt vissza.
A Welloway nem írt konkrétumot, a Kennel of Manuchao azt írta hogy 200.000 ft, a Nicehunter 100.000 ft és a fejesvölgyi kennel is 100.000 ft-t mondott.
Pedig beleírtam a levélbe, hogy hobbi kutya lenne.
Nem tudok alkudni 2 okból. 1 még csak 17 vagyok és pofátlanság lenne, 2. még soha nem volt kutyám nem tudok még egy alapárat se mondani.
De egy biztos, anyáék (első nekifutásra) azt mondták, hogy 100-120ezret nem adunk ki egy kutyáért. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!