Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztők segítségét szeretné...

Tenyésztők segítségét szeretném kérni (? )

Figyelt kérdés

Már elég régóta kutyázom,de ez lesz nálam az első alom.

A kutyám tenyésszemlés, remek kiállítási eredményekkel rendelkezik, a fajtára jellemző egészségügyi szűrései megvannak. A kan már ki van választva, egy külföldi kutya lesz.

Ami érdekelne, az konkrétan minden, amit a fedeztetésről, a vemhességről, a szülésről, és a kiskutyák felneveléséről tudni lehet.

Valamint hogy milyen papírt hogy kell intézni, honnan kell letölteni,vagy kérni,venni,stb. Pl fedeztetési jegy, alombejelentő, esetleg mi egyebeket kell még?

Sokat olvastam már a témáról a neten,de örülnék, hogyha tenyésztők le tudnák írni nekem a tapasztalataikat!

2011. márc. 14. 15:51
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:

Fedeztetés: Fedeztetési jegy a kantól, alombejelentő jegy, kennelnév kiváltása. Leadod a papírokat és megkapod a TK-t és a chippet (pontosabban a dokid kapja meg)

Fedeztetés: A szukát mindig fogjuk közben, ezek drága kutyák nem szabad esélyt se adni a sérüléseknek. Ha nem megy magától a dolog jön a mesterséges megtermékenyítés (én ezt megtudom csinálni, ha a kan gazdája gyakorlott ő is) de ha senki se ért ehhez akkor orvos csinálja!!!

A szülés az külön téma, ha kell akkor egyesével tedd fel nekem a kérdéseid és akkor válaszolok. Az Eurican Herpes nevű vakcinát főleg külföldi fedeztetésnél fontos beadatni, egyes állományok (pl francia) 70% ban herpeszesek.

2011. márc. 14. 16:04
 2/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

A kennelnév már ki van váltva.

A fedeztetési jegy pontosan mire jó? Nekem kell venni,és vinni a kan gazdájához?

2011. márc. 14. 16:10
 3/49 anonim ***** válasza:
18%
szerintem ha komoly tenyésztő akarsz lenni,akkor ne a gyakorikérdésekre írjál!!!!!
2011. márc. 14. 16:15
 4/49 anonim ***** válasza:

itthon ő veszi de külföldre neked kell.

Az elléssel kapcsolatban alap jó tanácsom az infra fontos, hogy kiszárítsa a kicsik tüdejéből a vizet. amikor egy kiskutya megszületik első dolog letisztítani a száját, orrát (a szuka is tisztára nyalja őket de az nem elég) én minden megszületett kiskutyáról leveszem a magzatburkot, szájjal kiszívom a nyálkát az orrából és a szájából, utána köldökzsinór elvágása (jobb ha nem a szuka csinálja mert ha megrántja túl erősen a hasfalat sérv lesz belőle)lekötöd a zsinórt (én érfogót használok és fogselymet. Törölközővel szárazra kell dörgölni teljesen és mehet az infra alá.

A szuka kapjon közben szőlőcukros vizet az erőt ad. A szoptatás alatt végig kell a calcimus (vényre kapható, állatorvos is adhat) Ellés utáni 24 órában oxitocin injekció ( ez kell akkor is ha nem jönnek a kicsik de vigyázni kell nehogy kiskutya legyen a szülőcsatornában) ha nem tudsz beadni injekciót ne próbálkozz vele, kérd inkább az orvost.

2011. márc. 14. 16:18
 5/49 anonim ***** válasza:

" Ha nem megy magától", akkor az a kutya ösztön gyenge.Nem szabadna szaporodnia.

Kedves kérdező!

Akitől a tenyész szukádat vetted, nem segít? Egy tenyésztőnek mindig öröm, ha az általa tenyésztett kutya eredményes, ha tovább viszi az általa képviselt vonalat. Ő tudja, mik a jellemzői a tőle kikerülő szukáknak. Milyen kan a megfelelő akár javításban is, hiszen tökéletes kutya nincs.

2011. márc. 14. 16:20
 6/49 A kérdező kommentje:

"Kedves" második válaszoló!

Nem vagyok kiváncsi oltásokra. Ha oltogatni akarsz menj olyan kérdésre, ahol azután érdeklődnek,melyik fajtát éri meg legjobban "tenyészteni".

Az oldal arra van, hogy kérdezzenek. Miért is ne lehetne minnél több információt összegyűjteni akár erről a témáról is itt?

2011. márc. 14. 16:21
 7/49 A kérdező kommentje:

Nem, sajnos nem segít...

Már számtalanszor kérdeztem,de neki "nincs ideje" válaszolni...

Tudja, hogy be lesz fedeztetve, azt is tudja, hogy kivel. Rábólintott, hogy jó lesz hozzá, mind vérvonalban, mind küllemben.

De bővebben semmit nem mondott eddig...

2011. márc. 14. 16:24
 8/49 A kérdező kommentje:

85%-os, köszönöm a hasznos információkat!

Tüzeléskor hogyan tudni, hogy mikor jó a szuka? Hormonszintet néznek ugye? Kb 2 nap lesz eljutni a kanhoz, akkor is kb be tudja lőni az orvos, hogy mikor induljunk?

Valamint milyen tápot érdemes adni a szukának?

2011. márc. 14. 16:26
 9/49 anonim ***** válasza:
Szomorú a hozzáállása:(( Így valóban magadra vagy utalva.
2011. márc. 14. 16:27
 10/49 anonim ***** válasza:

Teljes ciklus diagnosztika ajánlott ilyen hosszú út előtt (mindent írjatok fel, melyik nap mennyi a progeszteron szint, mikor jó a szukának stb (később nagy segítség, kölykökkel kapcsolatban szintén, folyamatosan jegyezni kell mindent, súly változást oltások stb minden)

[link]

Tápnak magas fehérje tartalmú táp, kiegészítőket nem kell, mert csak túlnőnek a kicsik tőle. Kaphat immunovetet az erősíti az immunrendszert. De ezt is csak az utolsó időszakban.

2011. márc. 14. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!