Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tenyésztők segítségét szeretné...

Tenyésztők segítségét szeretném kérni (? )

Figyelt kérdés

Már elég régóta kutyázom,de ez lesz nálam az első alom.

A kutyám tenyésszemlés, remek kiállítási eredményekkel rendelkezik, a fajtára jellemző egészségügyi szűrései megvannak. A kan már ki van választva, egy külföldi kutya lesz.

Ami érdekelne, az konkrétan minden, amit a fedeztetésről, a vemhességről, a szülésről, és a kiskutyák felneveléséről tudni lehet.

Valamint hogy milyen papírt hogy kell intézni, honnan kell letölteni,vagy kérni,venni,stb. Pl fedeztetési jegy, alombejelentő, esetleg mi egyebeket kell még?

Sokat olvastam már a témáról a neten,de örülnék, hogyha tenyésztők le tudnák írni nekem a tapasztalataikat!

2011. márc. 14. 15:51
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Igen, én is sajnálom, hogy nem mond semmit. Pláne, hogy úgy volt, hogy mindent el fog mondani...

2011. márc. 14. 16:37
 12/49 Ninna ♥ ***** válasza:
Tápnak lehet adni a Royal Canin tápjait, tenyésztő ismerőseim nagyon meg vannak elégedve vele. Tenyészkutyáiknak tökéletesen megfelel, és a kismama táp állítólag borzasztó jó. A RC-t egyébként nem szoktam ajánlani hobbi felnőtt kutyusoknak, de mivel tenyésztésre lesz, bátran merem az ismerőseim (ők is tenyésztők) véleménye alapján ajánlani. A kismamának és a kicsiknek is nyugodtan mehet a Starter Puppy táp, és mellette pedig azért szerintem főzz zöldségeket, gyümölcsöket, husikat, szóval legyen vitamin nekik rendesen.
2011. márc. 14. 16:51
 13/49 A kérdező kommentje:

A kicsiknek én is a Royal Canint gondoltam, annak idején az én kutyám is azt ette egy darabig.

És mikortól érdemes ezzel etetni? Fedeztetés után,előtt?

2011. márc. 14. 16:55
 14/49 Ninna ♥ ***** válasza:
A szukáknak a vemhesség 42. napjától érdemes adni, a kicsiknek pedig 3 hónapos koruk után vízbe áztatva, pépesítve.
2011. márc. 14. 17:00
 15/49 A kérdező kommentje:

Mármint 3 hetes, ugye?

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2011. márc. 14. 17:09
 16/49 Ninna ♥ ***** válasza:
Jaj igen, bocsi, igen 3 hetes, csak elírtam :$
2011. márc. 14. 17:14
 17/49 anonim ***** válasza:

szia. Itthon Te vegyél fedeztetési jegyet, mert külföldön nem általános, igy lehet a kantulajnak nincs. A 9. nap körül, amikor már a vérzés eláll (nem piros szinű) akkor érdemes egy progszteronszintet nézetni. 4-től már jó az eredmény, mehettek a kanhoz. A 2 napos utazás bőven belefér.

Szájkosár legyen nálatok a biztonság kedvéért.(van amelyik szuka kicsit agresszivan fogadja a kant) ha jó ösztönadottságu, akkor ez nem szokott problémát okozni.

Érdemes rátenni első nap, és egy nap elteltével ujra. Ha gyakorlott fedezőkan ,a gazdája tudni fogja, hogy kell segiteni.

Félidőben egy ultrahangvizsgálattal nem árt a vemhesség tényét megállapitani. Ekkortól már az anykutya kaphatja a starter tápot, és aktuális egy féregtelenités is.

A kiskutyák születési idejét az első fedeztetéstől számitva 58-63 napra tehetjük.

ekkoraa már mindenképp ajánlatos az anyakutya elletőládáját elkésziteni. Nekem nagytestű kuyám van a mi mértünk 140x140-es. Érdemes lassanként beleszoktatni. Mindenképp a lakás egy nyugodt ,huzatmentes helyén legyen, ill. ha van külön épület, akkor ott. Infralámpa legyen, és az elléshez több papirtörlő, mivel amikor a kiskutyák születnek sok magzatviz távozik, ezt folyamatosan fel kell itatni. Készenlétben kisolló, ha köldökzsinort kell vágni.

Állatorvos telefonszáma legyen készenlétben, és az ellés megindulásakor értesitsd, nem árt ha közben ránéz az anyára. Ha már ugy látszik, hogy befejezte, akkor megint doki, megnézni nem maradt-e benne kiskutya, ill. magzatburok, és mehet egy oxytocin injekció. Tisztába lehet akkor tenni a helyet, az anyát kivinni picit mozgatni, pisiljen, és mehet vissza a babákhoz. Amikor 1 hetesek a kiskutyák akkor a MEOE-nál kikéred az alombejelentőt, és beadod a fedeztetési jeggyel, mindkét szülő szűrési, ill. kiállitási eredményeit igazoló papirokat, valamint a törzskönyvek fénymásolatát. Hát nagyjából ennyi:)

2011. márc. 14. 19:16
 18/49 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm a te válaszodat is!
2011. márc. 14. 20:44
 19/49 anonim ***** válasza:
bocsi,nem oltani akartalak,de a gyakorikérdésekre én nem írnék ki ilyet,mert nem tudni hogy tényleg tenyésztő az aki válaszolt!!ennyi
2011. márc. 14. 22:55
 20/49 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, hogy ki válaszol? A leírtak többsége nagyon is korrektül írta le.
2011. márc. 14. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!