Újabb taggal bővült a családunk. De ilyen emberek hogyan tudnak tükörbe nézni?
Sziasztok!
Szerintem már sokan ismernek minket innen gyk-ról, van egy 1 éves kan border collie-m, és most még egy kis német juhászkutyával is bővült a családunk, de ő jövőhéten a szüleimhez fog költözni, már nagyon várják őt, jó helye lesz. Nem régen megint visszaköltöztünk a panellakásunkba, ami elég nagy, mert 80 nm-es, nem panaszkodom, szépen berendezett, jó lakás, elférek benne most is két nagytestű kutyával. A barátom nem a legnagyobb állatbarát, de nagyon megszerette a kutyákat, segít nekem mindenben, támogatja a kutyás énemet, szóval ő támogatna még egy kutyában is..
A történet a következő. A mai napi reggeli 1 órás egészségügyinek nevezhető sétánkon Mentával és a kis német juhásszal játszottunk a parkban, ahol egyszer csak Menta talált a bokorban egy nagyon pici border collie kölyköt egy kosárban. A kutya mellett egy levél volt. Az állt benne, hogy fajtatiszta a kutya, border collie szülőktől született, de egy kicsit színhibás, ezért a tenyésztője nem szeretné megtartani, ezért is reméli, hogy aki megtalálta, szerető gazdája lesz. Most ezen nagyon kiakadtam.. egy tenyésztő kirak egy színhibás kutyust? A színhibája mindössze annyi, hogy kék szemű a kutyus, ugye emiatt nem tenyészthető, de én akkor is kiakadtam. Állatorvosnál voltunk, szerinte max. 2 hetes a kutyus. Nagyon megszeretném tartani, elvégre border imádó vagyok, imádom őket. Nagyon remélem, hogy be tudom még vállalni 100%-osan még Menta mellé. Rengeteget foglalkozok Mentával, a sétákat két kutyával is végig tudnám csinálni, de vajon a tanulást is? Menta rengeteg engedelmességi, és ügyességi trükköt tud, naponta tanulunk valami újat. A kicsit is természetes hordanám magunkkal kutyaiskolába, rengeteget tanítanám, de vajon nem menne-e Menta rovására az, hogy van még egy kutya? Szerettem volna még egy kutyát, de majd akkor, amikor Menta már 3-4 éves lesz, mert még 1 évesen szinte kölyök.. A barátom belement a kicsi megtartásába is, de aggódom, mi lesz két kutyával. Menta nagyon jó kutya, de sokszor vannak problémái, amiket viszont kezelni kell, elvégre még nagyon fiatal, sokszor domináns. Ha valaki le tudná nekem írni, nála hogy működik az élet két iszonyú nagy mozgásigényű kutyával, azt nagyon meg tudnám köszönni :)
De a döntésünk alapján megtartjuk a kutyust, szóval újabb kutyussal bővült a családunk :)
Ne haragudj kedves utolsó, ha ezzel megbántottalak, nem az volt a célom, én is segítség nélkül a legjobb körülmények között tartom a kutyáimat. Ezzel a kijelentésemmel nem felülbírálni, vagy megsérteni akartam senkit, valószínűleg rosszul fogalmaztam, elnézést kérek :( Ezzel azt akartam kifejezni, hogy azok a kutyatartók, akik még nem a felelős kutyatartás szerint nevelik a kutyájukat, azoknak a kutyáknak legalább az 1%-án tudjak segíteni, akár a tanácsaimmal, vagy a pénzemmel, tárgyakkal, segítségemmel, akármivel. Bár sokan visszaélnek azzal, hogy pénzt adok, közben én sem szülöm a pénzt.. de azért megpróbálok mindenkinek segíteni, aki igényli. Szóval nehogy megharagudj ezért, nem ez a célom.
Valahova már (nem tudom pontosan melyik kérdéshez) beraktam egy képet Mentáról, de legyen elég ennyi. Nem akarok többet, most nem elég egy kép a kutyámról? Ott van ő, látjátok, hogy él, megvan, törzskönyves, de elég legyen ennyi, nem akarok több mindenbe belemenni. Amit eddig elmondtam, az szín igaz, nem értem, miért baj az, hogy nem szeretnék személyes információkat elárulni se magamról, se a kutyáimról. Én még mindig félek az internet világától, és a rendőrök is azt mondták, ne adjak meg semmi kennelnevet se meg semmit, mert jobb félni, mint megijedni. És elhihetitek, nem csak ti olvassátok ezeket a bejegyzéseket.. meg különben sem akarok erről beszélgetni. Nem értem, miért nem lehet hinni nekem, kép már van valahol, legyen elég ennyi könyörgöm..
Ninna hozzászólása előtti válaszadó vagyok.
Így értem, bocs, hogy így leszúrtalak. Csak lehet, kicsit másképp hangzik magadban megfogalmazva, mint másnak újra olvasni. De akkor tekintsük nem megtörténtnek a hozzászólásom.
Mégegyszer bocsi!!!
Megint én. Aki félreértett. :D
Azért én mindenesetre kitartást és sok sikert kívánok a kutyikhoz! Mázlid van ilyen téren.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!