Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Újabb taggal bővült a családun...

Ninna ♥ kérdése:

Újabb taggal bővült a családunk. De ilyen emberek hogyan tudnak tükörbe nézni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintem már sokan ismernek minket innen gyk-ról, van egy 1 éves kan border collie-m, és most még egy kis német juhászkutyával is bővült a családunk, de ő jövőhéten a szüleimhez fog költözni, már nagyon várják őt, jó helye lesz. Nem régen megint visszaköltöztünk a panellakásunkba, ami elég nagy, mert 80 nm-es, nem panaszkodom, szépen berendezett, jó lakás, elférek benne most is két nagytestű kutyával. A barátom nem a legnagyobb állatbarát, de nagyon megszerette a kutyákat, segít nekem mindenben, támogatja a kutyás énemet, szóval ő támogatna még egy kutyában is..

A történet a következő. A mai napi reggeli 1 órás egészségügyinek nevezhető sétánkon Mentával és a kis német juhásszal játszottunk a parkban, ahol egyszer csak Menta talált a bokorban egy nagyon pici border collie kölyköt egy kosárban. A kutya mellett egy levél volt. Az állt benne, hogy fajtatiszta a kutya, border collie szülőktől született, de egy kicsit színhibás, ezért a tenyésztője nem szeretné megtartani, ezért is reméli, hogy aki megtalálta, szerető gazdája lesz. Most ezen nagyon kiakadtam.. egy tenyésztő kirak egy színhibás kutyust? A színhibája mindössze annyi, hogy kék szemű a kutyus, ugye emiatt nem tenyészthető, de én akkor is kiakadtam. Állatorvosnál voltunk, szerinte max. 2 hetes a kutyus. Nagyon megszeretném tartani, elvégre border imádó vagyok, imádom őket. Nagyon remélem, hogy be tudom még vállalni 100%-osan még Menta mellé. Rengeteget foglalkozok Mentával, a sétákat két kutyával is végig tudnám csinálni, de vajon a tanulást is? Menta rengeteg engedelmességi, és ügyességi trükköt tud, naponta tanulunk valami újat. A kicsit is természetes hordanám magunkkal kutyaiskolába, rengeteget tanítanám, de vajon nem menne-e Menta rovására az, hogy van még egy kutya? Szerettem volna még egy kutyát, de majd akkor, amikor Menta már 3-4 éves lesz, mert még 1 évesen szinte kölyök.. A barátom belement a kicsi megtartásába is, de aggódom, mi lesz két kutyával. Menta nagyon jó kutya, de sokszor vannak problémái, amiket viszont kezelni kell, elvégre még nagyon fiatal, sokszor domináns. Ha valaki le tudná nekem írni, nála hogy működik az élet két iszonyú nagy mozgásigényű kutyával, azt nagyon meg tudnám köszönni :)

De a döntésünk alapján megtartjuk a kutyust, szóval újabb kutyussal bővült a családunk :)

2011. febr. 9. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
De még az sem biztos, hogy tényleg arról a kutyáról teszi a képet...
2011. febr. 21. 14:45
 52/71 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, hogy ennyire nagy érdeklődést mutattok irántam, de én sosem vágytam erre. Fura, nem fura, márpedig én ezt a kiskutyák kosárban, levéllel mellékelve, egy bokor alatt találtam. Pontosabban a kutyusom találta, Menta. Képet nem fogok róla feltenni, ugyanis úgy döntöttem, feljelentést fogok tenni, el fogok mindent a rendőrségnek mondani, ez állatkínzás. Nagyon jól el van a kiskutyus, rengeteg képem is van róla, de nem fogok feltenni. Mentáról már tettem fel valamelyik kérdésben.. legyen ennyi elég. Én nagyon szeretem a kutyáimat, és igen, szeretek "dicsekedni" azzal, hogy mindent meg tudok neki adni. Soha nem éltem vissza ezzel, sőt, legtöbbször akárki kér tőlem segítséget, amennyire tudom, teljesítem, segítek neki, pénzt adok.. Időt és pénzt nem kímélve nevelem a kutyáimat immár kettőt, nem értem, mi ebben a baj, miért kell engem bántani.. A toplista egyáltalán nem érdekel, kb. ha egy héten egyszer megnézem kiváncsiságból. Most megnéztem, 4. vagyok. Nagyon örülök neki, hogy sok embernek hasznosnak tűnnek a válaszaim, és tudok legalább a kutyatartók 1%-ának pár jó tanácsot adni, megkönnyíteni az életét. Még mindig nem értem, miért kell itt hazudozásokról, és titkokról beszélni. Nincs semmi titkom előttetek. Van egy kutyám, Menta, igen, bronzkoszorús kennelből való, kérdezték, azért írtam le, hogy honnan van a kutyus. Kennelnévvel nem szeretek kérkedni, mert sok embernek a szemét szúrja az, hogy mennyi pénzért vettem a kutyámat.. nem, nem szeretnék ennyire belemenni a témába.

Ezzel a kérdéssel kérdést tettem fel, a két kutyával élők segítségét szerettem volna kérni, valamint a véleményét az embereknek erről a "tenyésztőnek" nevezett valakiről. Nem kérkedni, nem dicsekedni szerettem volna azzal, hogy sikerül jó módon tartanom a kutyáimat, és befogadtam ezt a kicsit is, nem. Én csak simán véleményeket szerettem volna kérni. És igen, én is emberből vagyok, szeretem ha megdícsérik azt, hogy milyen jólelkű vagyok, hogy pénzt és időt nem sajnálva befogadtam ezt a kutyust. Igen, jól esik, hiú vagyok, emberből vagyok. De most ez akkora probléma?

A kis német juhászkutya témát pedig nem akartam ennyire kitálalni, de hátha ennyire támadnak engem is, akkor már miért ne? Igen, befogadtam azt a kutyust, őt az utcán találtuk. Etettem, gondoztam, sétáltattam, játszottam vele, orvoshoz vittem, stb. Már nagyon úgy volt, hogy gazdit fogok neki keresni, mert nem szeretném, nem tudnám megtartani egy ekkora nagy méretű kutyust. Beszélek minden nap a szüleimmel, természetesen ők is tudtak a kutyusról, és felajánlották, hogy vigyem le hozzájuk. Ők átgondolták a dolgot az édesapámmal, és a keverék kutyájuk mellé szívesen befogadnák. Én persze erre meglepődtem, de nem utasítottam el. Az édesanyám alig 50 éves, még fiatal, édesapám is 60 felé jár csak. Most miért ne vinném le hozzájuk? A menhelyről hozott keverék kutyusukat is nagyon szépen nevelgetik, ellátják, ágyban alhat, kutyaiskolába járnak vele, jó kajával etetik, foglalkoznak vele sokat, sétálni viszik, ráadásul ott a nagy kert.. és szerették volna ezt a kiskutyát is. Ráadásul tudták, mennyi gondom van a kutyámon kívül is, és segíteni is próbáltak. Megszerették a kutyust, és azóta is boldogan el van velük. Nem értem, miért lett volna kötelességem a kiskutyát megtartani, amikor a szüleim nagyon szívesen magukhoz vették. És inkább örülnünk kéne szerintem, hogy sikerült még egy utcán kóborló kutyust igazán jó gazdához adni, aki tényleg kemény kezű, határozott, és foglalkozik a kutyájával.

Én mindig az igazságot mondom, nem hazudom. Mi értelme lenne arról hazudoznom, hogy megtaláltam ezt a kiskutyát? Igen, valószínűleg nem fajtatiszta border, és akkor mi van? Nálam már jó helyen van, szeretni fogom.

A gyk-n is azért tengetem szabad óráimat, hogy megpróbáljak mindenkinek a felelős kutyatartásról legalább egy picit átadni.. nagyon fontosnak érzem. Kutyakiképzőnek tanulok, vidékre járok le a kutyaiskolába, ahol elterjesztettük pár ismerősömmel a klikkeres képzést, már ott is van egy olyan részleg, ahol ezzel foglalkoznak. Imádom az állatokat, a kutyáimat, az embereket. Soha nem voltam az a vad fiatal, sosem ittam, sosem drogoztam, én mindig a jó utat próbáltam követni. Nagyon rosszul esik, hogy hazugsággal vádolnak az emberek, akik nem is ismernek. Egy közvetlen lány vagyok, aki nagyon szeret a kutyáiról mesélni, és ha ez nem tetszik, akkor ezt mondjátok, de ne hazugsággal vádoljatok.. egy érzékeny lelkű, segítőkész lányt miért kell bántani, azért ami igaz? Én akár kiállok az igazamért az utolsó percig. De képet a kiskutyusról nem fogtok kapni, ne haragudjatok. Tudom, hiszem ha látom, ez a legfontosabb szabály az életben, de most vagy ne higgyetek akkor nekem, vagy higgyetek, de kép nélkül. Nem szeretném a kiskutyát a világ elé bocsátani, ráadásul úgy, hogy feljelentést szeretnék tenni.. bocsánat.

2011. febr. 21. 19:57
 53/71 anonim ***** válasza:

Én erre annyit mondanék, hogy fáj az igazság. Fáj, hogy tükröt mutattunk neked, és te belenéztél.

Kép továbbra sincs, mert ahhoz semmi közünk, bár az egész életedet kívülről tudja mindenki, a kutyádról nem tudsz feltenni képet, a másikat meg nem tudod elmondani, honnan származik, nyilván, mert félsz, kiderül a hazugság.

Az álszentség bűn. De erre csak annyit mondanék, Isten nem ver bottal.

Az is érdekel, hogy ha ennyire jó ember vagy, miért nincsenek barátaid? Egy jó ember nem kérkedik a jóságával.

Én azt gondolom, hogy amit leírsz magadról és az életedről az nem más, mint ami lenni szeretnél és nem az, ami vagy. De ahhoz, hogy az legyél, aki lenni akarsz, tenni kell és nem a szádat járatni.

Sok sikert kívánok, remélem kicsit elgondolkodsz ezeken.

2011. febr. 22. 10:09
 54/71 anonim ***** válasza:

Nekem már ott elvesztetted a hitelességedet, amikor azt mondtad egy másik kérdésnél, mikor is megkérdeztem tőled, honnan van a kutyád, hogy egy kevésbé ismert bronzkoszorús tenyészetből. :D Na itt ki is bújt a szög a zsákból, hogy össze-vissza hazudozol. :) Kevésbé ismert koszorús tenyészet ugyanis nincs! :D Ahhoz, hogy koszorút kapjon egy tenyészet, már annyi kutyának kellett ott születnie, hogy törvény szerűen ismertté válik. Szerintem a te kutyádnak még törzskönyve sincs! Ezek után legalábbis, amit magadról előadtál, nem hiszem el...

Az utolsó válaszolóval pedig maximálisan egyetértek. Te csak azt mutatod, ami lenni szeretnél. Ha igazat mondanál és nem kérkednél, senki nem gondolna rólad rosszakat, de ezek után ne várd, hogy majd hitelesnek fogunk tekinteni és dicsérni fogunk, hogy Ninna, a mártír! :O :D

Egy dolgot azért elismerek: a fantáziád remek! :D

2011. febr. 22. 11:13
 55/71 A kérdező kommentje:

Ez kedves volt, köszönöm :)

Én nem ez az ember szeretnék lenni, én ilyen vagyok, ilyen szeretnék MARADNI. Ha fáj az igazság, az fáj.. de itt szó sincs hazugságokról. Most ha belinkelnék mindkét kutyámról képet, az változtatna a helyzeten? Utálom, ha álszentnek hívnak, és hazugnak hívnak úgy, hogy nem ismernek. Jó, ennyi, tudomásul vettem, hogy itt nem kiváncsi senki a véleményemre, a tudásomra, a segítségemre, akkor hagyom. És nem megfutamodom az igazság elől, még mielőtt azt hinnétek. Egyszerűen nem vagyok erre kiváncsi. Nem tudok úgy dolgozni, hogyha nem értékelik a munkámat, én maximalista ember vagyok. És dolgozni szerettem volna a magyar kutyatartók számára, hogy legalább a kutyusok 1%-a normálisan éljen, a segítségemmel. De majd megteszem máshol, ahol nem neveznek álszentnek, és hazugnak. Köszönöm mindenkinek, aki esetleg mellém állt.. majd ha lesz egyszer erőm, egész kép-katalógust linkelek nektek, hogy elhiggyétek, nem hazudom.

2011. febr. 22. 14:28
 56/71 anonim ***** válasza:
Menta kennelének a linkjével együtt ;) Köszönjük :)
2011. febr. 22. 14:39
 57/71 A kérdező kommentje:

Először is: ez az utolsó hozzászólásom, amennyiben nem rágalmazzák a kutyáim származását.

Menta egy törzskönyves kutya, egy külföldön ismert kennelből van, ami Magyarországon is nemrégen megkapta a bronzkoszorút, azt nem tudom hogyan, mert még tudomásom szerint 2 alom volt csak hazánkban. Azt ne kérdezzétek, mitől bronzkoszorús Mo-n, de az, a tenyésztője újságolta nekem még régebben telefonon. Nagyon drágán vettem Mentát, és nem szeretném közszemlére kiáltani, honnan vettem.

2011. febr. 22. 15:32
 58/71 anonim ***** válasza:

Megint ellent mondasz magadnak. Egy másik kérdésnél még azt írtad, nem ismert kennel. Most meg azt, hogy külföldön ismert. Ha külföldön ismert, akkor itthon is! Nevetségessé teszed magad, nem veszed észre?

Inkább hallgass, vagy mondd meg az igazságot - bár mivel azt nem akarod, inkább maradj az elsőnél.

2011. febr. 22. 15:38
 59/71 A kérdező kommentje:
Külföldön se egy olyan nagyon híres, mint pl. hazánkban a Bordermania kennel, de ott többen ismerik. Szerintem sok magyar is ismeri, de még akárki megkérdezte tőlem, hogy honnan van a kutya, megmondtam, és megkérdezték, hogy jéé van ilyen kennel? Na ezért gondolom, hogy Mo-n nem ismert. Külföldön több ember, aki kutyás ismeri..
2011. febr. 22. 15:44
 60/71 anonim ***** válasza:
Ez nagyon ciki, még mindig csak hazudik, hazudik, hazudik...
2011. febr. 22. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!