Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Újabb taggal bővült a családun...

Ninna ♥ kérdése:

Újabb taggal bővült a családunk. De ilyen emberek hogyan tudnak tükörbe nézni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintem már sokan ismernek minket innen gyk-ról, van egy 1 éves kan border collie-m, és most még egy kis német juhászkutyával is bővült a családunk, de ő jövőhéten a szüleimhez fog költözni, már nagyon várják őt, jó helye lesz. Nem régen megint visszaköltöztünk a panellakásunkba, ami elég nagy, mert 80 nm-es, nem panaszkodom, szépen berendezett, jó lakás, elférek benne most is két nagytestű kutyával. A barátom nem a legnagyobb állatbarát, de nagyon megszerette a kutyákat, segít nekem mindenben, támogatja a kutyás énemet, szóval ő támogatna még egy kutyában is..

A történet a következő. A mai napi reggeli 1 órás egészségügyinek nevezhető sétánkon Mentával és a kis német juhásszal játszottunk a parkban, ahol egyszer csak Menta talált a bokorban egy nagyon pici border collie kölyköt egy kosárban. A kutya mellett egy levél volt. Az állt benne, hogy fajtatiszta a kutya, border collie szülőktől született, de egy kicsit színhibás, ezért a tenyésztője nem szeretné megtartani, ezért is reméli, hogy aki megtalálta, szerető gazdája lesz. Most ezen nagyon kiakadtam.. egy tenyésztő kirak egy színhibás kutyust? A színhibája mindössze annyi, hogy kék szemű a kutyus, ugye emiatt nem tenyészthető, de én akkor is kiakadtam. Állatorvosnál voltunk, szerinte max. 2 hetes a kutyus. Nagyon megszeretném tartani, elvégre border imádó vagyok, imádom őket. Nagyon remélem, hogy be tudom még vállalni 100%-osan még Menta mellé. Rengeteget foglalkozok Mentával, a sétákat két kutyával is végig tudnám csinálni, de vajon a tanulást is? Menta rengeteg engedelmességi, és ügyességi trükköt tud, naponta tanulunk valami újat. A kicsit is természetes hordanám magunkkal kutyaiskolába, rengeteget tanítanám, de vajon nem menne-e Menta rovására az, hogy van még egy kutya? Szerettem volna még egy kutyát, de majd akkor, amikor Menta már 3-4 éves lesz, mert még 1 évesen szinte kölyök.. A barátom belement a kicsi megtartásába is, de aggódom, mi lesz két kutyával. Menta nagyon jó kutya, de sokszor vannak problémái, amiket viszont kezelni kell, elvégre még nagyon fiatal, sokszor domináns. Ha valaki le tudná nekem írni, nála hogy működik az élet két iszonyú nagy mozgásigényű kutyával, azt nagyon meg tudnám köszönni :)

De a döntésünk alapján megtartjuk a kutyust, szóval újabb kutyussal bővült a családunk :)

2011. febr. 9. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak megsérteni, de ebben a kérdésben nincs semmi kérdés. Mindössze idejöttél dicsekedni tényleg szép tölled hogy befogadtad, de erre a "kérdésre" annyira egyértelmü a válasz pláne neked, hisz te vagy a nagy IQ májer az oldal Kutya topicjában.

Nem akarlak megsérteni, de ebben a kérdésben én csak hírnév szerzés akarást és dicsekvést érzek.

2011. febr. 20. 15:41
 42/71 anonim ***** válasza:

a célját el is érte :P már ninnás kérdés is született :D

így egyébként a csaj jó dolgokat, de néha baromságokat is ;)

2011. febr. 20. 15:45
 43/71 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos egyet kell értenem az utolsó kettővel.

Nem értem ilyenkor honnan szedhetett össze kullancsot?

Egyébként a tenyésztő simán eltudta volna adni hobbicélra a kutyát, csak olcsóbban. Ez fura egy kicsit, nem?

2011. febr. 20. 15:49
 44/71 anonim ***** válasza:

És képet sem láttunk még mindig, érdekes mód mindig közbejött valami jó kifogás, miért nincs kép a kicsiről. Lehet, nem is igaz az egész?

Amúgy az a kiskutya tuti, hogy nem fajtatiszta. Ezerrel szaporítják most a bordert, az egyik legfelkapottabb divatfajta, senki nem olyan hülye, hogy kidobjon egy fajtatiszta bordert, mert még 5-10 ezre forintért is el lehet adni, a kék szem ellenére is. Igazi tenyésztő pedig ilyet úgysem tenne, a szaporító meg túl kapzsi hozzá.

De hát manapság már minden fekete-fehér kiskutyára azt mondják, hogy border, ha egy kicsit is hasonlít rá. Aztán majd ha felnő a kutya, koppannak. Láttam már ilyet, kicsinek tényleg bordernek nézett ki, nagy korában már köze nem volt hozzá a színén kívül.

Szóval Ninna, a képeket még mindig várjuk!

2011. febr. 20. 16:02
 45/71 anonim ***** válasza:
100%

Így van. Ez nekem egyre gyanúsabb...

ma 15:41-es vagyok

2011. febr. 20. 16:52
 46/71 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a kérdésnek a toplistához is köze van egy kicsit? ;)
2011. febr. 20. 18:42
 47/71 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egész dolog bűzlik Ninnával az első pillanattól.

Általában azok az emberek, akik nagyon sokat beszélnek egy dologról magukat jó színben feltüntetve, azoknál pont az ellenkezője van.

Ráadásul maga az egész sztori egy vicc, kiskosárban kutyát találni egy levélkével, amiben az áll, hogy fajtatiszta…

Egyébként meg afelett simán elsiklik, meg eltereli a témát, hogy örökbefogadott egy öt hónapos németjuhászt, pikpak rájött,hogy nem bír vele, aztán viszi anyjáékhoz kertes házba…perszepersze, ő azzal a kutyával is jót tett, végül is felelős döntést hozott, amikor magához fogadta azt a kutyát.

2011. febr. 21. 12:49
 48/71 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik hogy itt titkokat vélünk felfedezni:D

De nekem is feltűntek ezek a dolgok!

Ez a kosárban talált kiskutya nagyon mesébe illő...

Meg dicsekedett hogy bronzkoszorús tenyészetből van a bordere, de kennelnevet nem mondana, mert szerinte bunkóság, ráadásul ezt senki nem kérdezte tőle, csak annyit mondtak h szép kutya és ő ezt írta! Megmondom őszintén, hogy én nagyon szívesen reklámoznám azt a kennelt, akitől lehetőségem nyílt a számomra legjobb kutyát hazavinni.

Fura, de több válaszomban leírtam, hogy ebből lesz a hírneve, ha ezt a hülyeséget felfújjuk!

2011. febr. 21. 14:21
 49/71 anonim ***** válasza:

Nekem csak az a problémám ezzel, hogy aki jól bánik a kutyájával, szereti, foglalkozik vele, az nem kérkedik azzal, hogy ő milyen jó ember.

Még egyszer mondom, a sztori egy vicc, ilyen nincs, mai világban nem raknak ki egy fajtatiszta kutyát, főleg nem kiskosárkában, levélkével, ez nem valami latin sorozat.

Nem csinál képet a kiskutyáról, mert szétrágta a németjuhász a kábelt, aztán utána azért, mert még túl pici.

Nem írja le melyik kennelből való a kutya, mert bunkóság.

2011. febr. 21. 14:34
 50/71 anonim ***** válasza:
Erre én is gondoltam már, csak nem mertem hangosan kimondani, nehogy szidjanak. Amikor feltette volna a képet, aludt a pici, következőnek túlságosan izgett, aztán elharapta a kutyája a csatlakozó zsinórt, aztán meg még túl pici, és stb. Mindig valami ok. Ez furcsa. Én amondó vagyok: Hiszem, ha látom!
2011. febr. 21. 14:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!