Újabb taggal bővült a családunk. De ilyen emberek hogyan tudnak tükörbe nézni?
Sziasztok!
Szerintem már sokan ismernek minket innen gyk-ról, van egy 1 éves kan border collie-m, és most még egy kis német juhászkutyával is bővült a családunk, de ő jövőhéten a szüleimhez fog költözni, már nagyon várják őt, jó helye lesz. Nem régen megint visszaköltöztünk a panellakásunkba, ami elég nagy, mert 80 nm-es, nem panaszkodom, szépen berendezett, jó lakás, elférek benne most is két nagytestű kutyával. A barátom nem a legnagyobb állatbarát, de nagyon megszerette a kutyákat, segít nekem mindenben, támogatja a kutyás énemet, szóval ő támogatna még egy kutyában is..
A történet a következő. A mai napi reggeli 1 órás egészségügyinek nevezhető sétánkon Mentával és a kis német juhásszal játszottunk a parkban, ahol egyszer csak Menta talált a bokorban egy nagyon pici border collie kölyköt egy kosárban. A kutya mellett egy levél volt. Az állt benne, hogy fajtatiszta a kutya, border collie szülőktől született, de egy kicsit színhibás, ezért a tenyésztője nem szeretné megtartani, ezért is reméli, hogy aki megtalálta, szerető gazdája lesz. Most ezen nagyon kiakadtam.. egy tenyésztő kirak egy színhibás kutyust? A színhibája mindössze annyi, hogy kék szemű a kutyus, ugye emiatt nem tenyészthető, de én akkor is kiakadtam. Állatorvosnál voltunk, szerinte max. 2 hetes a kutyus. Nagyon megszeretném tartani, elvégre border imádó vagyok, imádom őket. Nagyon remélem, hogy be tudom még vállalni 100%-osan még Menta mellé. Rengeteget foglalkozok Mentával, a sétákat két kutyával is végig tudnám csinálni, de vajon a tanulást is? Menta rengeteg engedelmességi, és ügyességi trükköt tud, naponta tanulunk valami újat. A kicsit is természetes hordanám magunkkal kutyaiskolába, rengeteget tanítanám, de vajon nem menne-e Menta rovására az, hogy van még egy kutya? Szerettem volna még egy kutyát, de majd akkor, amikor Menta már 3-4 éves lesz, mert még 1 évesen szinte kölyök.. A barátom belement a kicsi megtartásába is, de aggódom, mi lesz két kutyával. Menta nagyon jó kutya, de sokszor vannak problémái, amiket viszont kezelni kell, elvégre még nagyon fiatal, sokszor domináns. Ha valaki le tudná nekem írni, nála hogy működik az élet két iszonyú nagy mozgásigényű kutyával, azt nagyon meg tudnám köszönni :)
De a döntésünk alapján megtartjuk a kutyust, szóval újabb kutyussal bővült a családunk :)
Sajnos azért tehetnek meg mindent az állatkínzók, mert az emberek zöme úgy véli, úgysem történik semmi.
Amiben van igazság, mert a bíróság nálunk kimondatlanul, de nem bünteti az állatkínzókat.
De mégis jó lenne feljelentést tenni, hogy az illető legalább mint tenyésztő/szaporító veszítené el hitelét.
A törvény nem büntet és az emberek zöme ebbe beletörődik... :-/
Elnézést, nem olvastam vissza az összes választ.
Nos, az én véleményem az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy fajtatiszta kutyust találtál. Manapság rengeteg fekete-fehér keverék kölyök kutyára rámondják, hogy border collie, mert egy divatos fajta, így könnyebb gazdit találni nekik. Amit én valószínűnek tartok, hogy azért írták oda, mert így talán nem hagyják majd ott a kosárban...
Egyébiránt. Tenyésztő ilyet nem tenne. De még a szaporítók is ritkán, mivel divatos fajta lévén még a színhibás kölyköt is megéri nekik eladni és sajnos el is tudják bagóért...
Tehát véleményem szerint ő egy keverék kutyus. De majd úgyis meglátod, ha felcseperedik.
Ettől függetlenül nagyon szép tőled, hogy hazavitted és gondoskodsz róla! :) Meglátod, nem lesz ott semmi baj. Örülni fog egymásnak a két kutya. Nekem is két kutyám van és mióta itt van a második, sokkal kiegyensúlyozottabb az első. Sokat játszanak, szeretik egymást. Magam részéről két kutya párti vagyok, szerintem jobb nekik így együtt, mintha csak egyedül lennénk. Persze ettől még ugyanannyit kell velük foglalkozni.
Köszönöm mindenkinek! Nem tudom, miből van a kutyus, még most ebben a korban utolsó porcikájáig hasonlít a másik kutyámra, aki viszont törzskönyves border collie. Az előbb visszanéztem a tenyésztőtől kapott képeket, amiken Menta 2 hetes, és abszolút látszik, hogy szinte teljesen ugyanolyan a kutyus.. nyilván törzskönyve nincs, sosem fogom tudni bizonyítani, hogy fajtatiszta, ha egyáltalán az.. de mindegy, ha valami keverék akkor is jó helyen van itt, én vigyázni fogok rá :)
Az előbb az alábbi szitu történt: Feljött hozzám a manikűrösöm, megcsinálta a körmömet, addig ugye mind a három kutyus aludt. Miközben száradt a körmöm, bementem a szobába megnézni, minden oké-e. A kicsi nem volt a nagy, puha kosárban amit tegnap vettem neki. Nagyon megijedtem, hol lehet.. már majdnem sírtam. Aztán megláttam a kicsit Menta kosarában. Simán be tud menni oda, mert nem magasított, bár jó nagy még Mentának is. Menta ott játszott a KONGjával, a kicsi pedig bebújt mellé és ott aludt Menta mellett. Annyira édesek voltak! A kis német juhász pedig a kicsi kosarában dünnyögött.. annyira édes ő is, nagyon szomorú leszek, hogy el kell vinni őt a szüleimhez :( Jobb helye lesz a nagy kertben, de úgy megszerettem őt is.. Szóval most így jól elvagyunk hármasban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!