Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Újabb taggal bővült a családun...

Ninna ♥ kérdése:

Újabb taggal bővült a családunk. De ilyen emberek hogyan tudnak tükörbe nézni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szerintem már sokan ismernek minket innen gyk-ról, van egy 1 éves kan border collie-m, és most még egy kis német juhászkutyával is bővült a családunk, de ő jövőhéten a szüleimhez fog költözni, már nagyon várják őt, jó helye lesz. Nem régen megint visszaköltöztünk a panellakásunkba, ami elég nagy, mert 80 nm-es, nem panaszkodom, szépen berendezett, jó lakás, elférek benne most is két nagytestű kutyával. A barátom nem a legnagyobb állatbarát, de nagyon megszerette a kutyákat, segít nekem mindenben, támogatja a kutyás énemet, szóval ő támogatna még egy kutyában is..

A történet a következő. A mai napi reggeli 1 órás egészségügyinek nevezhető sétánkon Mentával és a kis német juhásszal játszottunk a parkban, ahol egyszer csak Menta talált a bokorban egy nagyon pici border collie kölyköt egy kosárban. A kutya mellett egy levél volt. Az állt benne, hogy fajtatiszta a kutya, border collie szülőktől született, de egy kicsit színhibás, ezért a tenyésztője nem szeretné megtartani, ezért is reméli, hogy aki megtalálta, szerető gazdája lesz. Most ezen nagyon kiakadtam.. egy tenyésztő kirak egy színhibás kutyust? A színhibája mindössze annyi, hogy kék szemű a kutyus, ugye emiatt nem tenyészthető, de én akkor is kiakadtam. Állatorvosnál voltunk, szerinte max. 2 hetes a kutyus. Nagyon megszeretném tartani, elvégre border imádó vagyok, imádom őket. Nagyon remélem, hogy be tudom még vállalni 100%-osan még Menta mellé. Rengeteget foglalkozok Mentával, a sétákat két kutyával is végig tudnám csinálni, de vajon a tanulást is? Menta rengeteg engedelmességi, és ügyességi trükköt tud, naponta tanulunk valami újat. A kicsit is természetes hordanám magunkkal kutyaiskolába, rengeteget tanítanám, de vajon nem menne-e Menta rovására az, hogy van még egy kutya? Szerettem volna még egy kutyát, de majd akkor, amikor Menta már 3-4 éves lesz, mert még 1 évesen szinte kölyök.. A barátom belement a kicsi megtartásába is, de aggódom, mi lesz két kutyával. Menta nagyon jó kutya, de sokszor vannak problémái, amiket viszont kezelni kell, elvégre még nagyon fiatal, sokszor domináns. Ha valaki le tudná nekem írni, nála hogy működik az élet két iszonyú nagy mozgásigényű kutyával, azt nagyon meg tudnám köszönni :)

De a döntésünk alapján megtartjuk a kutyust, szóval újabb kutyussal bővült a családunk :)

2011. febr. 9. 16:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
képet nem akarsz mutatni róla? kiváncsi lennék rá, biztos nagyon édes:)
2011. febr. 9. 16:48
 12/71 anonim ***** válasza:
És mi van a németjuhásszal?Kettő kutya van vagy három?
2011. febr. 9. 17:16
 13/71 anonim ***** válasza:

Ninna korábban írta másik kérdésnél...

Most jelenleg ugyan 2 kutyánk van, kiegészültünk egy német juhásszal, de ő a szüleimhez fog költözni, a nagy udvarba, úgy döntöttünk, lakásban nem tartjuk őt, mégiscsak jobb lenne neki a szüleimnél...

2011. febr. 9. 17:22
 14/71 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm! Képet sajnos nem tudok róla készíteni, folyton mocorog, nem lehet egy normális, nem elmosódott fotót készíteni róla, pedig már próbáltam. Talán ha majd nagyobb lesz! ;)

Igen, köszönöm az utolsónak, hogy leírta. A kis német juhászkutya még velünk van, de jövőhéten leviszem őt a szüleimhez vidékre, már nagyon várják. Nekik már van egy keverékük, kutyaiskolába járnak vele, nagy udvaruk van, mindennapos séták - nagyon jó helye lesz a kutyusnak. Mégiscsak jobb lesz neki lent vidéken a szüleimnél, a nagy udvaron mint itt a lakásban, hiába viszem őt is napi 3-4 óra sétára.

A kiskutya jól van, az előbb felébredt, körbejárkált a lakásban, ivott is egy kicsit. Nagyon meglepődtem, mert már délelőtt is ivott vizet, az állatorvos azt mondta, érettebb kutyus lesz :) 1 hétig még a RC-os tejport kapja, meg az állatorvos felírt neki tápszert, most azt kell neki napi 6x kapnia, szóval most szabira jöttem, 2 hetet ki vettem. Hát mit ne mondjak, nem örült a főnököm, de most muszáj a kiskutyával minimum 2 hetet itthon lennem. Aztán 3 hetes kora után már fogja kapni az Orijen Puppy-t beáztatva, mert rá akarom rögtön a tápra szoktatni, nem konzervezünk, meg semmi. A sétákat most úgy szervezem le, hogy mielőtt ő elaludt, akkor megyünk le. Mikor felérünk, még mindig alszik mint a bunda :)

Most már szerintem egészen biztos, hogy megtartom. Beleszerettem :)

2011. febr. 9. 17:35
 15/71 anonim ***** válasza:
Milyen színű a kutyus?
2011. febr. 9. 17:48
 16/71 A kérdező kommentje:
A kutyus teljesen jó fekete alapon fehér foltokkal rendelkezik, a standardnak megfelelően, azzal nincs baj, ő is a klasszikus fekete-fehér lesz, mint a másik borderem. A "baj" vele az, hogy kék a szeme, és ugye ez nem tenyészthető így, de azért e miatt nem kellett volna kidobni. Hasonló ezekhez a kiskutyákhoz: [link] (csak neki még a fején is van az a hosszú folt)
2011. febr. 9. 18:53
 17/71 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már most jól megvannak a border collival, akkor továbbra is meglesznek.

Hidd el, minél idősebb a kutya, annál nehezebben fogad el másik kutyát.

Ami meg a "tenyésztőt" illeti, tényleg inkább szaporító.

Nem is jó tudni, hogy akár tenyésztő, akár szaporító mit is csinál a "selejtezett" kutyákkal.

A "minőségi" fajtatiszta kutyáknak is sok értékes kutyus látja kárát, akiket feláldoznak a standard oltárán.

Nem ér ennyit az egész!

2011. febr. 9. 18:58
 18/71 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak az a furcsa, hogy lényegében mindegy, hogy tenyésztő vagy szaporító "rakta ki", akkor is tudott volna pénzt csinálni egy színhibás kölyökből, akinek a szeme színe még pigmentálódni fog, hisz ha két hetes, akkor nemrégen nyílhatott ki a szeme.

Egy tenyésztő olcsóbban eladja, hobbi célra, egy szaporítónak meg teljesen mindegy, pláne ha azt se tudja mi az, hogy színhiba.

Egyébként egy képet én is szívesen megnéznék, két hetesen még elég sokat alszanak, úgyhogy lekaphatnád:)

2011. febr. 9. 19:05
 19/71 A kérdező kommentje:

Holnap lehet, hogy még megpróbálom lekapni a fejét, de ma délután alvás közben is csak homályos képeket sikerült csinálnom :S De majd megkérem a barátom, ő a profi fotós! :) A kutyus továbbra is jól van, óránként-félóránként felkel, elmegy inni. Nagyon sokat simogatom, hogy megszokja az emberi közelséget, aztán ha nagyobb lesz, Mentával is játszhat. Ma már volt egy félperces játék a kiskutya részéről, elkezdett ugrálni, Menta meg csak nézett rá, aztán megnyalta az arcát :) A kiskutya szuka, Menta pedig kan, szóval az ivartalanítás most már biztos a kicsinek is minél hamarabb.

A pigmentálás miatt én sem értettem, miért kellett kirakni őket. Igen, nem régen nyílhatott ki a szemük, de most már szépen néz a nagy kis kék szemeivel, ha éppen fent van.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, sok erőt adtok! Jelenleg a totál kimerülés határán vagyok, de még nem szabad aludnom, még ma kell mennem egy sétára a kis német jucival és Mentával is.

2011. febr. 9. 19:19
 20/71 A kérdező kommentje:
Bocsi, csak őt rakták ki, és nem őket.. már alig bírok gondolkozni is.
2011. febr. 9. 19:20
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!