Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pórázon tanítós kutyaiskolák...

A pórázon tanítós kutyaiskoláknak mi értelme van?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 13:59
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:

"Na, majd meglátjuk, van a sulin egy Mali, akinek a kiképző gazdija IPO versenyezni készül, csak még nagyon kölyök a kutyus, de már most gyönyörűen dolgozik, és szerintem nem is nagyon hord pórázt sehol, max ahol nagyon muszáj (BKV)."

Hát igen,végül is valakinek utolsónak is kell lenni a versenyeken. ;)

"Nem vagyok eltelve sem, azért tettem fel ezeket a kérdéseket, mert sosem jártam más módszerrel dolgozós iskolába, mégis látom, hogy ott is érnek el eredményeket, és kíváncsi vagyok, hogy hogyan."

Vagyis azt akarod mondani,hogy csak ott érnek el eredményeket?(a pórázon tanítós iskolákban)

Mert én a Népszigetisektől még egy normális eredményt nem láttam.Ezt a K99es vizsgarendszert csak azért találták ki,hogy az ilyen Népszigeti féle iskolák is tudjanak valahol erdeményt elérni,mert máshol nem tudnak....

2010. dec. 23. 18:00
 52/56 anonim ***** válasza:

Nem kell leminősíteni egyik olyan iskolát sem, ahol valóban sikerrel nevelik a gazdákat és a kutyákat. A mostanában terjedőben lévő ,= nem is tudom, milyen jelzővel írjam őket= módszerek remekül beválnak a kedvenceket tartóknak. Minden kutyásnak járnia kéne legalább alapfokon.

Milyen eredményt kellene felmutatni a szigetieknek? Van sok elégedett gazdájuk,ügyességi sportban is megállják a helyüket.

2010. dec. 23. 18:51
 53/56 anonim ***** válasza:

Ők a K99ben mutatnak fel "eredményt".

Ami semmit sem ér.

Még 15 éve a kiképzőm mondta,hogy az az igazi kutyás sport/munka,amiből tartanak VBket.És a K99 közel sem az. Csak próbálják utánozni az IPO-t...Mert hogy ott nem állnák meg a helyüket.

2010. dec. 23. 18:54
 54/56 anonim ***** válasza:
A kiképződ kissé szemellenzős. Akinek csak az IPO a sport, az nem igazi kiképző. Én is IPO-zok évtizedek óta. De azt is elismerem, a K99 remek dolog azoknak, akik csak együtt élnek a kutyáikkal. Az engedelmes részük pedig nagyon is ügyes dolog.
2010. dec. 23. 19:49
 55/56 A kérdező kommentje:

Jójójó állj. Bocs. Tényleg rosszul fogalmaztam meg a kérdést. IPO-ról eszem ágában sincs vitatkozni, nem értek hozzá, nem tetszik, nem is nagyon láttam, és nem is nagyon érdekel.

A kérdés helyesen úgy hangozna, hogy hobbi kutyásnak mi értelme van. Problémás kutyával mi értelme van.

Vagy vegyük a saját példámat, nekem rendkívül domináns, verekedős kan kutyám volt (még meg van csak már nem ilyen) aki ráadásul vadászott is mindenre ami mozog. Futó, görkoris, kiskutya, macska, kisgyerek kezében lévő plüss akármi, tényleg mindenre. Az ilyen alap Fennel cuccokat rég alkalmaztam, semmire nem mentem vele, ivartalaníttattam is, semmi. Egy ilyen kutyával egy pórázos suliban mit kezdenek? Ha egy hobbi kutyásnak annyi a célja, hogy a kutyája stabilan behívható legyen, és ne balhézzon, le lehessen tiltani bármiről, akkor mit csinálnak?

Alap fok közepétől már nem volt semmi gond a pályán a kutyával, de még mindig nagyon messze voltunk a parkban elengedéstől, aztán középfokon tudtam megszerezni azt a magabiztosságot, amivel már kint el tudtam kezdeni dolgozni a kutyával.

Igazából ezt nem értem, hogy egy problémás kutyát a pórázos suli hogy juttat el odáig, hogy elengedhető és behívható legyen?

Vagy amikor azt mondjuk valakinek, akinek a két kutyája folyton összeverekszik, hogy irány a suli, vagy akinek a kan kutyája mindenkinek nekimegy, vagy a csivavája nem engedi fel a saját ágyára, az ha elmegy egy pórázos suliba, azzal elér valamit?

Nem a versenyeredményeket kétlem én, és nyilván a k99-et civileknek találták ki, bár azért egy 5-ös szint fölötti ÖV, vagy Nyom, az már nem annyira civil móka, de alapvetően a lényege nyilván az, hogy aki nem akar IPO-zni, és a két tanfolyamon túl van, az is tudjon merre haladni kapjon célokat.

Én azt nem értem, hogy ahol szocializációs gondok vannak, vagy épp nem dominancia, hanem érzékenység, esetleg túlkötődés a probléma, azt hogy lehet megoldani egy pórázos sulival. Nem kétlem, hogy meg lehet, csak kérdezem, hogy hogyan. Én eredmények alatt ezt értettem nem a verseny eredményeket, és veszekedni se akartam, hanem pont egy olyasmi értelmes beszélgetést elindítani itt, mint amilyen lett végül.

2010. dec. 23. 20:59
 56/56 anonim ***** válasza:
Indíthatsz máskor is ilyen "gondolatmegosztós" kérdést , csak figyelj arra hogy ne legyen provokatív :)
2010. dec. 26. 19:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!