Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A pórázon tanítós kutyaiskolák...

A pórázon tanítós kutyaiskoláknak mi értelme van?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 13:59
1 2 3 4 5 6
 41/56 A kérdező kommentje:

Ezért kell megelőző szocializációs foglalkozásra vinni, és előszőr egy terápiás kutyákból álló falkába beilleszten. Persze, hogy legelsőre pórázon, de törekedve a mihamarabbi póráz elhagyásra, hogy aztán már lehessen póráz nélküli csoportba illeszteni, ahol már nem tökéletesen szocializált kutyák vannak.

De alapvetően a suli célja szerintem az lenne, hogy az oktatók segítségével a gazdi megtanulja kezelni a necces helyzeteket is, és ne a saját bőrén a saját tudásával kísérletezzen a parkban, mert az más gazdákra és kutyákra is komoly veszélyt jelenthet. Inkább kontrollált környezetben alakuljon ki a konfliktus, hogy ott helyben rendezni is lehessen. De pórázon nem alakul ki, illetve nem úgy, tehát nem is tudja megtanulni kezelni, nem?

2010. dec. 23. 13:20
 42/56 A kérdező kommentje:
Amúgy végszükség esetén ott a textil szájkosár, azzal lihegni is tud, nyalakodni is, falatot elvenni is, de a harapásban megakadályozza.
2010. dec. 23. 13:30
 43/56 anonim ***** válasza:

Jó de erre amit leírtál ugyan-úgy meg lehet tanítani pórázzal is.Am meg abba gondolj bele hogy vidéken nem járnak annyian kutyaiskolába mint pesten, én egy 8e lelekszámú faluban lakom , és a kutyaiskolába összesen 15 ember jár ki , nincs arra emberünk hogy külön szoc.csoportot alakítsunk , vannak olyan kutyák akikkel szocializálni szoktunk , de ők se tudnak mindíg eljönni(munka miatt).

Ugyan úgy kialakulhat egy konfliktus(mi is összeengedjük a kutyákat) , és könyebb elkerülni a verekedést ha odáig fajulna a dolog.Azt jó lenne figyelembe venni , hogy nincs minden kutyaiskolának olyan háttere , nincs annyi tagja mint a népszigetiseknek.

2010. dec. 23. 13:46
 44/56 A kérdező kommentje:

A szocihoz csoport kell az tény, de a népszigeten sincs olyan sok oktató. Egy tanfolyami csoportot ketten visznek. Van benne 8-12 kutya, egy segítő aki a kutyák közti viszont rendezi, és egy oktató aki a gazdákkal foglalkozik. Meg persze kerítés.

Meg ahhoz már durván félős vagy durván agresszív kutya kell, hogy szocira küldjék.

És tényleg egy félős, félelmi agressziós, érzékeny kutyának a problémáit hogy lehet megoldani folytónyakörvvel?

2010. dec. 23. 14:07
 45/56 anonim ***** válasza:
Hát ezt nem tudom , nem vagyok kiképző de nyilván van rá módszer.De nálunk sem kötelező a folytó , volt aki sima bőr nyakörvvel kezdett el tanulni , de az új kutyájával már folytóssal tanul.
2010. dec. 23. 14:32
 46/56 MME ***** válasza:

Végülis a technikai oldalára nem tért ki, de bemásolom a válaszát:

"(...) A behívást kétféle módszerrel tanítom. Azoknál a kutyáknál, ahol a gazda és kutya közt megvan a bizalom, póráz nélkül. Ha viszont nincs meg a bizalom, akkor először mindenképpen 10 méteres pórázzal. Szerintem, ha nincs meg a bizalom, akkor azt a kutya megérzi, és tuti elszalad, nem megy oda, ez tapasztalat."

2010. dec. 23. 15:16
 47/56 anonim ***** válasza:

kérdéseidre nem tudtak felelni a szuper oktatóid eddig...?

könyvet azért nem írok a kedvedért ide... vannak nagyon jó szakkönyvek amiből (meg persze majd pár éves tapasztalatból) megtudhatod, hogy hogyan is működnek a kutyák, hogyan lehet más kutyát szerepmodellként, vagy egy egy kiképzőeszközt megfelelően használni

Kérdésed és válaszaid csak arra utalnak, hogy el vagy telve a sulitól ahova jársz de fogalmad sincs más módszerekről, vagy kiképzőeszközök használatáról vagy olyan helyzetekről amikor a suli is csődöt mond, hónapok alatt sem tud felmutatni eredményt,ellenben egy rehabos szakember lehet ugyanazt a problémát fél óra alatt megoldja:)

2010. dec. 23. 16:01
 48/56 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, de nem látom okát a sértegetésnek és a személyeskedésnek. Ahova én jártam, ott nincs se folytó, se póráz, kivéve persze a póráz fegyelem gyakorlásánál.

A semmit nem tudok kicsit erős, de azt gondolsz rólam amit akarsz.

Nem vagyok eltelve sem, azért tettem fel ezeket a kérdéseket, mert sosem jártam más módszerrel dolgozós iskolába, mégis látom, hogy ott is érnek el eredményeket, és kíváncsi vagyok, hogy hogyan.

Szocializálni és viszonyt rendezni is sokkal tisztább szerintem póráz nélkül, és azt sem vontam kétségbe, hogy egy munkakutyánál más a helyzet.

Csak azt nem értem, hogy ahol a gazdához kötik a kutyát, ott hogyan növelik a kötődést, hogyan javítják a szocializáltságot, hogyan segítenek beilleszkedni a kutya társadalomba a kutyát, és hogyan tanítják meg a gazdát kiismerni a kutyák közti interakciókban lévő jelzéseket.

És még csak azt sem mondom, hogy nem hiszem el, hogy nem lehet ezeket megoldani, csak érdekelne, hogy hogyan lehet, ugyanis én sosem jártam ilyen suliba, és nem is tervezem, hogy kipróbáljam.

A rehabos szakértők is pórázon dolgoznak? Mert nálunk a terápiás csoportban is csak a legelején van póráz.

2010. dec. 23. 16:21
 49/56 A kérdező kommentje:

"Ahova én jártam, ott nincs se folytó, se póráz, kivéve persze a póráz fegyelem gyakorlásánál. " Ezért nem is tudom feltenni ezeket a kérdéseket az én oktatóimnak.

Szerinted egy terápiás csoportban mi történik, ha nem az, hogy más kutyát szereomodellként állítasz egy kutya elé?

És igen, fogalmam sincs más módszerekről ezért kérdezek.

Örömmel veszel, ha ajánlasz olyan szakkönyvet, amiből tanulhatak.

2010. dec. 23. 16:25
 50/56 anonim ***** válasza:

Ezt a pórázon tanítós dolgot nehéz leírni (vagyis nekem nem igazán megy :P) , látogass el egy olyan iskolába ahol azzal tanítanak , nem muszály kutyával csak mint néző és sokmindenre választ kaphatsz.

Amúgy az előző válaszolóval részben egyetértek , ahogy feltetted a kérdést nem volt valami jó mert lenézőnek tűnik , én is felkaptam a vizet mikor először olvastam...

2010. dec. 23. 16:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!