Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Dobermann fülét hány hós...

Dobermann fülét hány hós koráig lehet kurtítani?

Figyelt kérdés
2010. nov. 1. 07:22
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/155 anonim ***** válasza:

Arról nem tehetek ha más kiengedi az utcára a kutyáját!

Ha odajön egy nagy testű akármilyen kutya biztos hogy nem fogok közéjük nyúlni. Jártam már úgy, és a balesetin kötöttem ki!

A fülvágás nálunk nagyon is hasznos volt!

Soha nem fogtak rá egyszer se, viszont én már láttam nyomi fülű németjuhászt és rotit.

Ha most lenne kölyök kutyám annak is vágatnám a fülét mert hasznos! Másod sorban meg jól néz ki!

Mondom MÁSOD sorban!

2010. nov. 13. 20:02
 62/155 anonim ***** válasza:

Az ivartalanítás ellen se vagyok! Mind a kettőnek célja van!

Mind a kettő hasznos! Mondom HASZNOS!

Mind a kettőt altatásban végzik és mind a kettőnek van utó kezelése!

Ezek tények ezen senki nem tud változtatni!

Aztán majd eldönti mindenki, hogy akarja e ivartalanítani, vagy vágatni a fülét farkát.

2010. nov. 13. 20:07
 63/155 anonim ***** válasza:

,,Azért ivartalanitsak, hogy ne kapjon méhgyulladást. Miért? Mindig kapnak a szukák méhgyulladást? Nemtudom azért kérdezem. (nekem van egy 7 évesem, és még csak álvmhes sem volt egyszer sem ) "

A méhgyulladás kortól független.

Abból adódik ha nem tisztul le rendesen tüzeléskor.

Ivartalanítottunk a rendelőben egy év alatti szukát, mert méhgyulladást kapott az első tüzelésénél. Tenyésztésre vették sorra nyerte a kuiállításokat...

Kedvenc lett.

2010. nov. 13. 20:12
 64/155 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó,, itt most nem ez volt a lényeg. hanem az, hogy ugy jön le, : a szuka 100 %-ék, hogy beteg lesz, ha nincs ivartalanitva.

Kedves ocnignoto (vagy ,hogy irják)

azért kell ivartalanitani egy kankutyát, hogy ki ne szökjön, és fel ne csináljon egy szukát? Ennél nagyon baromságot még életemben nem hallottam. Tán egyszerűbb lenne vigyázni rá nem? És nemtudom, igy milyen egészségemegelőző célzata van.

De teljesen mindegy mi van, és a véleményed nem érdekel, és a többi okostojás állatvédőé sem (tisztelet a kivételnek). Nálam a kiskutyák vágott farokkal, és vágott füllel mennek gazdihoz. Több mint 20 éve csak dobermannom van, és más sem lesz. Ha itthon nem lehet majd kiállitásra vinni, kupirozottan, akkor nem lesz kiállitás, lesznek hobby kutyáim. Ennyi.

2010. nov. 14. 08:53
 65/155 anonim ***** válasza:
100%

08:53- nak.

Nekem úgy jött le az mellett amit Te is írtál, hogy nem tudja. Vagyis írta az elöttem levő. Én meg tudom, mert az embereknél is így van. Több állatorvos is mondta már.

Nekem nem dobim van, de vágott fülűek. És a mai napig nem tudok kimenni a kiállításokra. De a kiállítás csak pénznyelő, és idő igényes nagyon.

Én dolgozok velük, és fontos hogy vágva legyen a fülük.

Tehát NEM a kiállítás és a standard miatt van vágva.

2010. nov. 14. 11:24
 66/155 anonim ***** válasza:

,,azért kell ivartalanitani egy kankutyát, hogy ki ne szökjön, és fel ne csináljon egy szukát? Ennél nagyon baromságot még életemben nem hallottam. Tán egyszerűbb lenne vigyázni rá nem?"

Pedig ajánlatos,mert a kutyát nem lehet 24 órán keresztül bezárni!És gondolom te se tudsz éjjel-nappal a kutyáddal lenni,mert dolgozol vagy suliba jársz...Eközben a kutya unatkozik és bármikor kiszökhet...Megoldja, németjuhász kutyám van és mindig kiszökött mert kiásta magát(pedig nem kicsi) vagy átmászott a kerítésen,azóta már nincs ilyen gondunk amióta ivartalanítottuk!

2010. nov. 15. 16:01
 67/155 anonim ***** válasza:
0%

20:02:

"Nyomi fülü" az a kutya, akinek szándékosan csonkolják a fülét divatból!

Szerinted egy kutya csak a fülén sérülhet meg, ha hagyják verekedni? Soha semmilye nem sérült még meg, mert hagytad verekedni? Ha igen, miért nem vágatod le azt is, ami sérült, hogyha máskor hagyod verekedni, az se sérüljön...?

Tudod, az ilyen tulajdonosok miatt, mint te is vagy, hiszik el sokan, hogy a fül csonkolásnak a divaton kívül más haszna is van.

Aki verekedteti, viadaloztatja a kutyáját, az minden marhaságot kitalál - mert "nyomi lelkületű".

Sajnos sokan nem gondolkoznak és hitelt adnak neki.

Ez van.

Ami az ivartalanítást illeti, szívesen leírom sokadszorra is.

A nem kívánt szaporulat miatt kell ivartalanítani elsősorban. Másodszor a kutya szenved, ha ivaros és nem hagyják párzani, viszont műtét után nyugodt és kiegyensúlyozott lesz.

Szemben a csonkolt fülű kutyával, akik közül ha egyetlen egy sem verekedik, illetve nem hagyja a gazdája, a füle akkor is csonkolva van.

A DIVAT MIATT ÉS NEM A KUTYA VÉDELMÉBEN!

2010. nov. 15. 17:11
 68/155 anonim ***** válasza:
53%

Oncogitónak igaza van. Értsétek már meg! A fülcsonkolás totál értelmetlen. Az ivartalanítás azért van, hogy ne fojtsanak vízbe annyi kiskutyát, ne legyenek tömve a menheyek és ne kelljen elaltatni minden nem kívánatos kutyát! Mert ha be lenne vezetv hogy a tenyésztők kutyáin kívűl minden kutya ivartalanítva legyen, hát talán nem lenne annyi menhely, és annyi kóbor kutya! Ez a cudar valóság!!!!

"Arról nem tehetek, ha a kutyám kiszökik az utcára"

Hát jól van igaz hogy nem tehetsz róla, de attól még ha megtermékenyít egy ugyancsak kiszökött szukát, akkor nem biztos, hogy ha hazamegy az a szuka, akkor a gazdája örülni fog hogy vemhes.

Na ezt most emésszétek meg.

2010. nov. 16. 09:38
 69/155 anonim ***** válasza:

Ettől függetlenül lehet bárkinek véleménye.

Van aki ivartalanít, és van aki nem.

És van aki vágatja a fülét van aki nem.

Nem vagyunk egyformák! Mindenki másképp látja ugyan azt a dolgot. Ezzel semmi gond nincsen.

DE! Kitalálni másokról dolgokat, és azt terjeszteni, még a törvény is bünteti!!!

2010. nov. 16. 17:08
 70/155 anonim ***** válasza:

Istenem, ti nem tudjátok mit beszéltek! Talán nincs különöseb értelme a kupírozásnak,de ti akkoris fogalomzavarban szenvedtek! Ez az állatkínzás:

http://www.youtube.com/watch?v=JkxBOJRGOEQ

Az itt látható kutyák szerintem örömmel odaadnák még a lábukat is, ha úgy élhetnének, mint sokak vágott fülű, de, szeretett és megbecsült kutyái...

2010. nov. 16. 18:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!