Dobermann fülét hány hós koráig lehet kurtítani?
19:45: ha nem hagyják verekedni, akkor sérül legkevésbé.
Ha meg verekedni hagyják, akkor nem csak a füle, de bármilyen testrésze is sérülhet.
Ha verekszik, akkor a csonkolt fül pontosan ugyanúgy sérül, mint a lógó fül. Egy felálló fülbe ugyanúgy lehet csimpaszkodni, mint a lógóba.
Nagy marhaság ez a tévhit, ami a csonkolás mellett van!
Szerintem az állat nem tudja, ezért nem is tud beleszólni hogy neki mi a jó és mi az ami nem.
Ő azt nem fogja tudni, hogy az ivartalanítás mennyire jó, és azt se fogja tudni, hogy sokkal jobb a vadászkutya farkát kicsi korában levágni.
Mint, hogy azt se tudja, hogy az állatorvos jót akar neki...
oncogito!
Én nem álló fülről beszélek. Hanem vágott fülről. Tudod milyen az?
Ebbe nem tud egyik kutya se belecsimpaszkodni, nem akad föl sehova...
Te mit csinálnál ha a kutyádnak neki megy két kutya?
Felveszed az öledbe?
Előszöris az én kutyám nem balhés, igen nyugis.
Másodszor ha verekedés van, onnan mi elmegyünk.
Harmadszor ok nélkül a másik kutya sem támad.
Megszokott futtatónk van, ismerős kutyákkal.
Egyébként ha kutya sérül verekedéskor, akkor sérülhet a nyaka, a lába, az ínye, a hasa is. És ismétlem, én még nem láttam verekedéstől sérült lógó fülű dobermannt, sőt semmilyen lógó fülűt. Illetve, ha kicakkozzák, akkor azt kupírozott fülűnél is megteszik.
Itt és most dobermannról van szó, annak pedig álló füle van.
Vagy szerinted a dobermannét is hasonló módon kellene vágni?
És az összes többiét miért nem?
Vagy senki más nem verekszik, vagy senki más kutyafajta nem sérülhet a fülén?
Választ várok!
Ja és a kutyánk már elmúlt hat éves, lógó füle van és még senki nem csimpaszkodott bele:
Itt még jobban látszik a füle neki is és a másik ebkénknek is és a másik ebek fülébe sem csimpaszkodott még senki:
Itt meg egymással bunyóznak és láthatóan itt sem fülre megy a "támadás":
,,Előszöris az én kutyám nem balhés, igen nyugis.
Másodszor ha verekedés van, onnan mi elmegyünk.
Harmadszor ok nélkül a másik kutya sem támad.
Megszokott futtatónk van, ismerős kutyákkal."
Jó, akkor képzeld nálunk
Előszöris:
Hiába nyugis a kutyád ha a másik támad. ( az enyém is nyugis soha nem provokál vagy kötekszik, ám ha kell védekezik )
Másodszor:
Hiába nem látsz sehol se verekedést. Elég ha valamelyik paraszt kiengedi a kutyáját a házból, és meglát titeket.
Csak veled ez nem fog előfordulni mert város lakó vagy.
Nálunk viszont falkában randalíroznak a nagy testű kutyák!
Harmadszor:
A terület miatt minden kan kutya neki megy a másik kan kutyának, ráadásul ezek a kutyák a láncon kívül mást nem láttak.
Nálunk nincsen egy futtató se! Aztán vidd a kutyád amerre akarod, vállalva azt a kockázatot,hogy egyszer majd a lábad mellől majd kilövik...
,,Hol írtam azt hogy hagyom a kutyám verekedni, vagy azt hogy kutyaviadalt szoktam rendezni???
MÁSOLD MÁR BE!!! "
MÉG MINIG NEM VÁLASZOLTÁL!,,
ÉS MÉG MINDIG NEM VÁLASZOLTÁL!
Jézusom mit műveltek.
Szerintem nem kellene ennyire azt hangoztatni, hogy márpedig én azért vágatom le a kutyám fülét, hogy harc közben ne sérüljön.
Megnézel néhány viadorkutyát tízből kettőnek van kurtítva a füle. Abból a kettőből csak egynek azért, mert letépték harc közben.
Nem mellesleg a kanári szigetekinek és a corsonak van így vágva a füle, mint a fentebb belinkelt képen látható. Nyilvánvaló, mivel a külső hallójáratuk szinte csak egy kagylócska, tényleg nem akad bele semmibe.
De tegyük hozzá, hogy az összes többi fajtának, aminek kurtítják a fülét, ennél jóval nagyobb külső hallójáratot hagynak.
Úgyhogy ha valami bele akar kapaszkodni bele is fog.
Hozzáteszem egy corso fülbe is bele lehet kapaszkodni.
Én is kurtíttatni fogom a kutyám fülét. Mert nekem így tetszik. Nekem így teljes a fajta megjelenése.
De véletlenül sem azért, hogyha megtámadják, akkor nehogy beleakaszkodjanak. Én nem tartom állatkínzásnak, csak szerintem nem kell ezt annyira túlbonyolítani.
Abban viszont igaza van oncogitonak, hogy ennyi erővel vágjuk le a fejüket a lábukat, és ne vigyük őket soha utcára, mert egy esetleges támadásnál nem csak a fül sérül.
Az enyémek lábra és fülre mennek.
Amit linkeltél egyszerű játék. Az enyémek is szokatka így játszani.
Viszont én meg láttam már leszaggatott fület.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!