Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem gyanús 10 ezerért kölyök...

Nem gyanús 10 ezerért kölyök tacsi?

Figyelt kérdés

Van egy hely ahol van 3db kölyök tacsi és csak az oltás árát, 10.000 forintot kér érte a gazdája.

Nem gyanús ez? Érdemes megvenni?

2023. szept. 15. 19:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 anonim ***** válasza:
91%
Egyaltalan nem gyanus: tok egyertelmu hogy nemkivant, ellenorizhetetlen (vagy epp ismert, de durvan terhelt) vervonalu kiskutyaktol probal megszabadulni a gazda.
2023. szept. 15. 20:46
 12/87 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem is lehetséges hogy fajtatiszta, csak a mai világban nem kell kutya senkinek ilyen árak mellett, hogy az emberek magukat is alig tudjak fenntartani. Ezért inkabb, hogy ne maradjon rajta, olcsón adja.
2023. szept. 15. 21:32
 13/87 anonim ***** válasza:
88%
Nem tenyésztő, az biztos.
2023. szept. 15. 21:35
 14/87 anonim ***** válasza:
82%
#12 es a fogtunder is letezik, igaz-e?
2023. szept. 15. 21:43
 15/87 anonim ***** válasza:
89%

Ez egy szapistól is olcsó. Szerintem tacskóra valamennyire emlékeztető keverékek, amiket így próbál elpasszolni a gazdájuk (esetleg anyukát, aki fajtajellegű tacsi felcsinálta egy ismeretlen kan). Én azt is kétlem, hogy tényleg be vannak-e oltva.

Ne vedd meg, teljesen zsákbamacska és lehúzás.

2023. szept. 15. 21:46
 16/87 anonim ***** válasza:
23%

Ez a kutya ingyen van, mivel 10 ezer Ft tényleg csak az oltás és a féregtelenítés ára. Tehát nem szaporítóról van szó, mert nem nyerészkedik a kiskutyákon. Megszült a tacskója, és nem pusztította el a kiskutyákat, hanem úgy döntött, hogy elajándékozza őket. Be is oltatta őket, és ha már a kutyákat ingyen adja, legalább az oltás árát szeretné visszakapni.

Bárhonnan szerzel kiskutyát, ezt a pénzt mindenképp ki kell adni az oltására, sőt még többet is, mert több oltás kell neki.

Ha be van oltva, oltási könyve is van, abból meglátod hány oltás kell még neki. Szerintem nyugodtan elhozhatod a kiskutyát, nem megveszed, hanem az oltását fizeted ki, amit úgyis ki kéne fizetned. Az oltási könyvét feltétlenül kérd el.

2023. szept. 15. 21:58
 17/87 anonim ***** válasza:
85%
#16 Lehetetlen, hogy fajtatiszta tacskó alom véletlen besikerül. Vagy tudatosan szaporított az illető vagy legjobb esetben is az anyuka fajtajellegű tacskó aki vemhes lett egy idegen kantól, azaz a kölykök keverékek és az eladó átveri a vevőit. Szaporító pedig nem attól lesz valaki, hogy nyerészkedik a kölykök árán (ez az undorítóbb mindenképpen), hanem hogy ész nélkül, felelőtlenül ellet kutyákat, ezzel egészségügyi kockázatokat vállalva mind a kölykök, mind az anya számára. Az is szaporító, aki sorozatosan hoz le fajtajellegű almokat ugyanazzal a szukával, ameddig bele nem döglik szerencsétlen, a kölyköket pedig továbbadja jó pénzért és az is, aki két különböző nemű keverék kutyát tart, akik folyamatosan szaporodnak, mivel debil volt a gazdájuk ivartalanítani. De tőlem pl. már megkérdezte egy kolléga, hogy nem-e pároztathatnánk össze a kutyáinkat (mindkettő keverék), mivel nagyon tetszik neki az enyémnek a jelleme és szerinte tündériek lennének az utódok. Nem árulta volna őket pénzért, csak megtartott volna egyet, hogy a saját kutyájához hasonló temperamentumújúból legyen még egy, a többit meg elajándékozta volna. Ez is szaporítás.
2023. szept. 15. 22:20
 18/87 anonim ***** válasza:
34%

# 17. A szuka tulajdonosa nem nyerészkedik a kiskutyákon, hanem gazdát akar nekik találni. Nem tudjuk, miért ellett meg a kutyája, miért nem ivartalaníttatta eddig, most nem ezen kéne moralizálni, mert erről nem a kiskutyák tehetnek. Azt kéne figyelembe, hogy három ajándék kiskutya gazdát keres. Miért ne fogadjon egyet örökbe a kérdező? Az oltási díj elkérése jogos, a menhelyek is el szokták kérni.

Az meg, hogy beteg lesz-e a kutya, az ugyanolyan zsákbamacska, bárhonnan szerez kutyát.

2023. szept. 15. 22:27
 19/87 anonim ***** válasza:
76%

Igazából nem tudom miről beszélnek a lepontozottak (is). Én abszolút el tudom magunkat tartani, pedig gyerek, kutya, macska is van.

De, ha csóró lennék se vennék szaporítótól kutyát. Több az állatorvosi költség mint amit az egész dolog megér. Diszpláziák, tacskóbénulás, patella ficam, idegrendszeri problémák, felnőttként amúgyse stimmel se a kinézet, se a fajta jelleg..

2023. szept. 15. 22:33
 20/87 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként nem szoktak árat írni, mert nyakon bassza őket a NAV, főleg ha a sokadik ilyen az évben, és nem kért ki felir számot se. Most az az új módi, hogy ingyenes, de amúgy 80.000-150.000.

És ezt is csak onnan tudom, hogy olvastam egy csoportban, mindenkit erre figyelmeztettek. Ezek nem ingyenesek, hanem.navot kikerülő szapik, és a tavaly LOPOTT kistestű kutyák kölykeit árulják.

Pont ez a fajta volt a legnagyobb célpont. Tacsi, yorkie, csivava, shih tzu.. kiemelték őket kerítésen, eloldozták őket a bolt elől.

2023. szept. 15. 22:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!