Erkölcsileg miért pozitívabb tenyésztőtől kutyát venni, mint kapni a szomszéd kutyájának almából?
Számomra sokkal borzasztóbb, ha valaki üzleti célokra használja a kutyája testét. Gyakorlatilag az a kutya nem más csak egy haszonállat, akinek addig van értéke, amíg fial és pénzt termel. (Képzeljük el ezt mondjuk egy ember esetében.)
Míg a szomszéd kutyája természetes ösztöneit követve párosodik és fial. (Ezt is képzeljük el ember esetén). Mivel a szomszéd ingyen adja, nem érdeke a fialtatás, csak a természet végzi a dolgát.
Itt a baj az hogy a felelőtlen állattartó hagyja össze-vissza elleni az állatait, amikor így is több kutya van mint ahány otthon és korcsokra nincs szükség.
Azzal hogy elfogadod a kiskutyát nincs baj.
Nem vagyok szaporító, mert nekem nincs kutyám . A szüleimnek volt, amikor gyerek voltam. Én különösebben nem szeretem őket.
A szüleim sem voltak szaporítók, ugyanis nem szaporítottak. A kutya szaporodott magának, ugyanis mindenkinek odatartotta magát. Nekünk ez nyűg volt, nem öröm. Később ezért nem volt több szuka kutyájuk
Még véletlenül se kutottak el addig, hogy ivartalanítsák. Hagyták elleni. Tehát szaporítók.
64-es: de legalább nem szaporíto, se nem azoknak a csicskája, mint pl te. :)
De akkor pont a tenyésztő szaporÍT, míg a megesett kutyák szaporODNAK. Hiszen a tenyésztő az, aki szándékosan odavisz egy kan kutyát, hogy meghágja a szukát és szaporodjon.
Nem érezni a különbséget?
Tök más, hogy anyám odahoz nekem egy férfit, hogy nesze kislányom, most dugnod kell vele és szüld meg a gyerekét, mert szerintem szép gyereketek lenne.
És megint más hogy gyereket akarok és egy szintén gyereket akaró férfitől teherbe esek, mert én így akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!