Kinek tudnám adni a kutyát? Úgy mentettem, de nagyon vad, örjöng utcán és a meglévő kutyához is túl erős.
Nagyon akaratos , gazdát kisajátító kutyáról van szó. Utcán minden felzabál, örjöng és közben harap is mindent amit ér.
Egyedül maradtam rájuk. A régi kutyával semmi gond, de az ideiglenessel annál inkább. Ha nem vagyok itthon, àt kell rendezni a lakást, mert mindent tönkre tett. Adnám én másnak tovább, akinek van ideje rá ezt a sok rosszat kinevelni, de senkit nem találok. Legszívesebben eret vàgnék, annyira idegesít. Sétálni is utálok már velük, miatta. Egyáltalán nem kell ez a kutya. Egy kutyának lenne való, egész nap vele foglalkozva. Nekem Egyedül nagyon sok. Menhely biztos nem fogadja be. Összes azt mondja ,hogy tele vannak. Hirdettem, de még sehol senki, csak átverős volt.
Vezess be szabályokat, otthon legyen szobakennelben, a másik kutyával egy légtérben meg szájkosárban. Húzás ellen egy rakat eszköz van már, szerintem a legjobb a halti. A fárasztást ne sétálgatással próbáld megoldani, feladatozzatok, dobáld neki a labdát, járjatok suliba vagy vegyél neki egy futópadot (de azzal azért óvatosan, max heti 2-3x).
Mivel felmerült az alternatívaként a menhely, ami többségében egy 5m2-es kennel, amit általában napi 1x takarítanak és már jó, ha fél órát van kint a kutya, egy kis szigor ehhez képest semmi.
42-es meséld már el mivel álltam bele bárkibe is te lelki sérült.
Tanácsot adtam a kérdezőnek amit te egy sorral nem tettél meg csak parasztkodsz itt mindenkivel.
Egy normális hozzászólásod nincs.
Csak tróger buta ostoba kommentekkel próbálsz meg kitűnni.
Vegyél már vissza, mert ettől nem lesz nagyobb pöcsöd viszont mindenki látja, hogy egyszerű vagy mint a lejtő.
Annyira osztod az észt itt írd meg te mit tanácsolsz a kérdezőnek?
Kérdező őszintén leírtuk többen is, vidd gyepmesteri telepre, ha nem bírsz vele. Menhely nem nagyon fog fogadni gazdis kutyát, normális gazdát találni is kb.lehetetlen, hacsak nem valami kedvelt fajta. (Én egy talált német juhasznak próbáltam gazdit keresni nyáron, 0 normális jelentkező volt rá, 32 helynek írtam konkrétan, végül egy kisebb alapítvány fogadta)
Te itt meg csak azt hajtod, hogy így nem bírsz vele, úgy nem bírsz vele. Egyértelmű, hogy nem értesz a kutyákhoz, pluszban nyűg is neked (mint ahogy írtad is). Felesleges még egy 10.komment arra célozva, hogy nem tudod megnevelni.
Nagyon sokan írtuk a trénert, házhoz járó kutyakikepzot, erre nem írsz semmit
Ugatos a lakasban is? Mert ha igen, akkor jol kicsesznel a szomszedokkal, de ha megsem, akkor amig dolgozol szoktasd szobakennelbe. Legyen neki viz bent meg kapjon valami ragcsat (preselt marhabor csont az egyik legjobb szerintem), amivel lefoglalja magat es el is farad a ragasban, aztan alszik.
Mennyi ido a seta? Tud futkarozni olyan teruleten, ahol masokat nem zavartok, park, mező? Nyilvan nem emgedheted el a harapos, neveletlen kutyat, de vannak 5-10 meteres porazok, vagy ha kistestu akkor ott a flexi is, hadd szaladgaljon. Ha elfaradt, otthon megint csak alszik.
Panelban mondjuk eleg nehez lefarasztani a kutyat halkan, de lehet keresos feladatot jatszani (eldugsz nekik jutifalatot), trukkoket tanulni, kotelhuzas, birkozas. Mi labdazni is szoktunk ha kint szakad az eso, de nekunk meg szomszedaink sincsenek. Szoval a mentalis farasztas is fontos. Ha lenne egy kis sikerelmenyed vele, te is jobban erezned magad.
"Chip van benne , már az én nevemen van. Egyből arra irattam át."
Na, ácsi, van benne chip, és csak úgy átírattad magadra? Nem volt feltüntetve az eredeti gazdája a kutyának a chipben? Lehet, hogy valaki keresi, és hiába várja haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!