Örökbefogadás, hogyan, meglévő kutyus mellé?
Az űj évben célom, hogy 5 éves Cane Corso-m mellé, (kan, ivaros) fajtamentésből ivartalan szuka kutyust örökbefogadni. Az örökbefogadás menetét látom, értem, de a bizonytalanság inkább annak szól, hogy miként zajlik a lehetséges űj családtag beilleszkedése.
Ismerkedés, közös séták és döntés után mi zajlik a saját territóriumban? Lehetnek hatalmi harcok? Akár a legrosszabb, összeférhetetlenség? Ismerem a saját kutyusom, mégis vannak félelmeim, hiszen neki csak mi voltunk a család, eddig.
Van egyáltalán olyan, hogy nem ajánlott másik eb tartása?
Jől szocializált, kutyasuliban többször járt a saját kutyus, fajtársaival jől kijön, futtatókon, terepen.
Köszönöm a válaszokat!
Bocs a sok Ű=Ű (máshogy vannak a billentyűk ezen a telefonon)
Várom a válaszokat. Köszönöm.
Köszönöm a válaszokat.
Szóval akkor mindof alárendelt lesz az újonnan jöt?
A szuka, akit kinéztem, hasonló korű, csak ivartalanított, történetét olvasva kicsit lelkileg sérült.
Neki, amúgy is, mi t szuka, ha kijönnénnek is, sosem lesz úgymond egyenrangű a társával? Kutyusomnak saját fajából való társat szeretnék, ne csak mi legyünk neki, emberek. Szóval kan kutyám mindig "főnöl" lesz/lenne?
Azt álmodtam, hogy egyenrangú társa leaz, de mivel egyébként domináns eb, ezért gondoltam kifejlett, de ivartalan lány, ugyanazon típusú kutyusra.
A közös séták biztosítottak lesznek, de azután? Ha minden rendben, de itthon mégse úgy alakul?
Sok helyen ezért van 2 hét próbaidő.
Néha a kutyák viselkedése megváltozik, ha gazdájuk lesz és nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb, biztonságosabb életük. Előfordul, hogy bevédik a gazdit, dominánsabbak lesznek más kutyákkal stb. Ezeken a kezdeti nehézségeken a szigorú szabályok és tréner, kutyasuli segíeni szokott, ha mégsem megy, akkor sajnos vissza szokták adni a kutyust.
Kezdésnek csak én is azt tudom ajánlani, mint a többiek: sok előzetes találkozás, majd semleges terepről menjetek haza, ne kivételezzetek és ne sajnáljátok az új kutyát (ha már hazavittétek, semmi sajnálnivaló nem lesz benne, mert egy szuper család tagja lehet).
A meglevo kutyad vidd el a az uj kutyahoz. Semleges terepen porazon ismerkedjenek. Ha azonnal orom jatek van,akkor ok.
A joveveny szuka kevesbe legyen dominans. Az a biztos.
Sorrendisegi szabalyokat veresen komolyan vedd es tarsd be. Azon mulik a beke .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!