Szeretem a kutyákat, de nem tudok velük élni. A párom a megkérdezésem nélkül hozott haza egyet, nem tudom mit csináljak?
Nagyon aranyos kiskutya, szivesen jatszom vele, de azonnal mennem kell a furdobe alaposan kezet mosni, ha a kutyahoz vagy a kutya holmijahoz nyulok.
tobbszor is kell naponta porszivoznom es felmosnom, mert nem birom a kutyaszoros padlot.
A kiskutya szobatiszta, aranyos, mindig bujna oda hozzam, hogy simogassam, de nem tudom magam mindig ravenni, mert azutan azonnal mennem kell hosszan kezet mosni.
Amugy nem vagyok manias, de a kutya megfogasa utan nagyon rossz erzesem van.
Elmulhat ez? Volt valakinek sajat vagy parjanal ilyen tapasztalata?
Kérdező, szerintem idővel meg fogod szokni, és enyhül ez a takarítási ingered. Oké, hogy játék vagy babusgatás után kezet mosol, bár akkor már nyugodtan játszhatsz vele hosszabban, lefáraszthatod, ahogy korábban írta valaki pl. a trükktanítást. 15-30 perc max, fokozatosan, ahogy a kutya is bírja, esetleg időnként adsz neki rágcsát (bár ha a szőrt nem bírod a padlón, lehet ezzel is lesz problémád, hogy ott eszik - viszont sok kutya jól el tudja foglalni magát ezzel, vagy olyan interaktív kutyajátékokkal mint a kong vagy lickimat), és akkor nem fog állandóan rajtad lógni. utána szépen kezet mosol és kész.
Nem írtad, milyen típusú a szőre a kutyusnak, csak hogy jártok vele kozmetikába. Otthonra esetleg egy Furminator vagy Zooro kutyakefe beszerzése, elég alaposan ki tudják szedni a kihullani készülő szőröket, no persze ez azért igényel napi szintű használatot adott esetben, de megspórolod vele a többszöri porszívót/felmosást, ami azért nagyon-nagyon túlzás. Bútoron, ruhán is kevesebb szőr lesz. Persze ezt a szőrtípusának megfelelően kell beszerezni és használni.
Kutyaszag: van egy szaguk egészségesen is. Nem várható el, hogy virágillatuk legyen. Viszont vannak olyan illóolajos permetek pl. a MyBulldog permet, amik amellett, hogy élősködő riasztó hatással vannak, napi max egyszeri használattal finom illatot adnak a bundának, és nem ártanak a kutyának egyáltalán. Tavasszal napi szinten használtam két hosszúszőrű kutyánál, mi ugyan elsősorban élősködő riasztásra séták előtt, de tanúsíthatom, hogy a finom illat mellékhatása megvan. Vagy ha a kutyus rövidebb szőrű, akkor kókuszolajjal is át lehet dörzsölni a bundáját, ami ápolja is, szintén van élősködő taszító hatása és szintén illatos.
Szóval ha amúgy kedveled a kutyust - és mivel azt írod, amikor csak egy-két napra vigyáztatok rá, nem volt bajod vele, szerintem alapjában kedveled -, akkor minden esély megvan rá, hogy beleszokj a helyzetbe és ne érezd magad ilyen kényszeredetten vele. Az tény, hogy a párodtól nem volt szép, hogy egyeztetés nélkül oda hozta örökbe, de amiket írsz az előzményekről, azért mégiscsak kevésbé durva, mintha a derült égből odapottyantott volna egy idegen kutyát. Írod, hogy a kutyus intelligens, okos, engedelmeskedik - szerintem meg fogod szeretni, amennyiben úgy döntesz, adsz neki egy esélyt. Ez pesze a te döntésed kell legyen. De ha adsz esélyt, akkor remélem tudtam segíteni pár tippel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!