A segítségetekre van szükségem!Pénteken elhoztam szeretett kiskutyámat haza. 9 hetes és benti kutyuska.A kutyus pelust néha használja de leginkább össze vissza végzi el a dolgát!Hogy szoktassam rá hogy ott végeze el a dolgát?
Ahonnét elhozták ott nem tanítoták meg neki mert nem volt rá idejük, és össze vissza végezte el a dolgat amerre csak járt.
Kérlek segítsetek!!🥺
Szoval a szaporito kidobta a szerencsetlen kiskolykot 9 hetesen, mert "nem volt ideje".
Tul fiatal, meg nem tudod ugy tanitani, mint egy 3 honaposat. Egyelore csak azt tudod csinalni, hogy valahanyszor latod, hogy pisilni kezd, annyiszor felkapod es odaviszed a treningpadhoz. De hetfon, amikor suliba-dolgozni mesz, akkor megint osszevissza fogja a dolgat vegezni, es rohadtul nem fogja erteni, hogy amikor hazamesz, akkor miert kapod fel es viszed megint a treningpadhoz (valahanysor hazamesz, annyiszor fog oromeben bepisilni).
Ha nem tudsz vele lenni 24/7 idoben, akkor kar kinozni abban a par oraban, amikor otthon vagy es meg nem alszol.
8 hetes kiskutyától nem lehet még szinte semmilyen szobatisztaságot elvárni, tenyésztő is max a pelenkát mutatja meg nekik, de szerintem ez is teljesen felesleges, mert pelenkára meg nem szerencsés szoktatni, az nem szobatisztaság, és ilyen kicsin még nem is igazán érthetik meg.
Pár hetesen még nem elég fejlett még hozzá, hogy tartsa, hogy megérezze, hogy itt az idő és el is jusson vele akárhová (pelenkára, kertbe).
Egymillió+1 ilyen kérdés van itt a gyakorin a szobatisztaságról, tényleg érdemes rákeresni.
Dióhéjban annyi, hogy pelenkát nem kell erőltetni, könnyen takarítható helyen kell a kiskutyát tartani. Ha meglesz a második oltása, rá 7-10 napra lehet kezdeni a kiszoktatást: két óránként kivinni, ha kint pisil-kakil, megdicsérni, jutalmazni.
Gyakori téveszme, de a kutyák nem szoknak olyan könnyen pelenkára mint a macskák alomba. Mire megértetnéd vele, hogy oda kell, addigra már bőven ki is lehet vinni, aztán meg nem fogja érzékelni a kint és bent közötti különbséget, összezavarodhat, és továbbra is mindenhova fogja csinálni.
Nekem azt tanacsoltak, hogy amikor pelus csere van ... az uj pelenkat egy picit bele kell nyomni az elozo elhasznalt pelusba, igy egy keves szag atmegy az uj pelenkara es ez talan arra osztonzi a kutyat, hogy oda intezze a dolgat.
Nem emlekszem mennyire mukodott ez a dolog ... nekem ugy remlik, hogy kismillio pelankaval volt letakarva az egesz lakas es meg igy is ossze-vissza intezte a dolgat :)
Egy ido mulva meguntam es vettem 10 db pokrocot ... 5 db-al latakartam mindent ahol a kutya maszkalt, 5 db tiszta mindig volt cserenek. Nalunk vegul is ez mukodott, aztan szerencsere hamar megjott a szobatisztasag.
Őszintén szólva, mindenki ellenezte mert, hogy a "kutya utólag nem érti", de én minden alkalommal amikor ilyen történt oda vittem, megmutattam neki és leszídtam: egyértelmű volt, hogy érti, amikor később még voltak balesetek, már akkor lapított, amikor hazaértem.
Természetesen a másik oldalról folyamatosan dicsértem amikor lent végezte el a dolgát.
Nekünk ezzel a módszerrel 3 hét alatt lett szobatiszta a kutya.
Én is kicsit megdorgáltam a kutyámat ha bepisilt, nem tetszésemet mutattam neki, de nem ütöttem meg. A kutyának bőven elég büntetés ha látja, haragszol rá.
Észre lehet venni ha pisilni készül, kezd szaglászni ilyesmi, akkor futás a pelenkához!
Ha pedig jó helyen végzi el a dolgát alaposan meg kell dicsérni.
Elvileg többet ér a dicséret, mint a szidás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!