9hetes yorkimat szoktathatom az ajtó elé a folyosóra?Megfázhat? Természetesen nem jár előttünk senki,és nem hagynám ott a piszkát.
Egyenlőre kutya pelust tettem az ágya mellé.
Még rá szoktatni sem tudtam,és olvastam,hogy nehéz lesz leszoktatni.
Kicsi kutya, kölyök, és amúgy is vágyik a társaságra. A szőre sem alkalmas a kintléthez. TÉL VAN!
Tehát nem, ne szoktasd oda.
Mármint ott akarod tartani napközben, vagy oda akarod hordani wc-zni?
Szobatisztaságra nevelés így zajlik: a kölyök kutyust 2-3 óránként (vagy mikor látod, hogy kell neki) kiviszed és jutalomfalatot adsz neki, ha ott végzi a dolgát. A pelusra szoktatás pedig úgy megy, hogy amikor épp pisil vagy kakil valahova, gyorsan felkapod és ráteszed a pelusra. Az én yorkim 11 hetes, kint mindig wc-zik, ha pedig bent jön rá, akkor tudja, hogy a pelusra kell. Amúgy nem tudom, a tiédnek mennyire hosszú a szőre, az enyémnek elég dús és simán kibírja azt a pár percet kint, amíg wc-zik, sőt szeret még rohangálni is a kertben, nem fázik.
Azt viszont nagyon nem ajánlom, hogy a folyosóra szoktasd, mert mindig ott fog majd wc-zni. Ha még nem viheted ki, mert nincs kertetek, akkor inkább csak a pelusra szoktasd egyelőre. És főleg ne tartsd a folyosón, ezek benti szobakutyák, igénylik a társaságot és a sok játékot.
A kutyat, amikor csak teheted hord le pisilni. Ha meg nincsenek meg az oltasai, akkor is leviheted a bejarathoz legkozelebbi fuves teruletre. Jutalmazd meg, ha ott vegzi a dolgat, vidd le eleinte 2 orankent, illetve ebredes utan azonnal.
A kutyapelusnak is megvan a letjogosultsaga, hiszen lesz, amikor nem tudsz eppen lemenni vele vagy nem vagy otthon. A kutyapelus mindig valami felreeso sarokba tedd. Ha rapisil jutalmazd meg, hamar megtanuljak, bar balesetek meg jo ideig tortennek.
Sz.tem a leírás utal arra,hogy szobatisztaságról beszélek.Nem kint tartásról!
Egyedül vagyunk a szinten.
Ha ki tudod engedni az ajto ele x orankent pisilni, akkor mibol allna inkabb levinni?
Osszezavarodik, hogy eloszor pelenka, aztan a folyoso, aztan meg az utca...sokkal nehezebben lesz igy szobatiszta.
Szerintem azért annyit meg tudnak érteni, hogy vagy kint wc, vagy a peluson. Nekem van, hogy 15 percenként rájön a pisilés a kutyámra, nem tudom olyan gyakran kivinni. Erre a célra tök jó a pelus, bár balesetek így is vannak, de ez kiskutyánál normális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!