Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretem a kutyákat, de nem...

Szeretem a kutyákat, de nem tudok velük élni. A párom a megkérdezésem nélkül hozott haza egyet, nem tudom mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nagyon aranyos kiskutya, szivesen jatszom vele, de azonnal mennem kell a furdobe alaposan kezet mosni, ha a kutyahoz vagy a kutya holmijahoz nyulok.

tobbszor is kell naponta porszivoznom es felmosnom, mert nem birom a kutyaszoros padlot.

A kiskutya szobatiszta, aranyos, mindig bujna oda hozzam, hogy simogassam, de nem tudom magam mindig ravenni, mert azutan azonnal mennem kell hosszan kezet mosni.

Amugy nem vagyok manias, de a kutya megfogasa utan nagyon rossz erzesem van.

Elmulhat ez? Volt valakinek sajat vagy parjanal ilyen tapasztalata?

2022. júl. 29. 12:56
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
81%
Lehet OCD, az a kutya meg, aki renderesen van féreghajtózva, nem pedig a kertben kicsapva éli az életét, nem fertőz!
2022. júl. 29. 17:27
 42/62 anonim ***** válasza:
67%

Kicsi koromtól egy ágyban alszok az aktuális kutyáimmal. Ha az utóbbi 26 évet már túléltem, akkor a következő 26-ban sem ez fog elvinni. Beteges tisztaságmániás lehetsz, kezeltesd magad. Te egy steril szobában élsz és ki se lépsz az utcára?

2022. júl. 29. 17:39
 43/62 anonim ***** válasza:
60%
Én mondanám neki hogy vigye az anyjába. Felvenném a kapcsokatot azzal a szervezettel akiktől hozta, hogy vigyék vissza.
2022. júl. 29. 17:42
 44/62 anonim ***** válasza:
66%
56. Kutyát lakásban tartani egyáltalán nem állatkínzás. Sőt, az udvarra kicsapás inkább az, mivel egy társas lényről beszélünk.
2022. júl. 29. 18:17
 45/62 anonim ***** válasza:
69%
De gondolom, hiszen aki 10-12 órákat dolgozik, (Nyilván műszájból) annak eleve nem is célszerű kutyát tartania.
2022. júl. 29. 18:32
 46/62 anonim ***** válasza:
73%

"Még a kérdező kezeltesse magát?? És az nem zavar senkit, hogy a kérdező kedves párja a kérdező nyakára vitt egy kutyát a beleegyezése nélkül?"

Az olvasás vagy a szövegértés nem megy?

2022. júl. 29. 18:34
 47/62 anonim ***** válasza:
56%
*muszájból
2022. júl. 29. 18:34
 48/62 anonim ***** válasza:
78%
60. Attól hogy a kutya esetleg elmegy, a probléma még nem lesz orvosolva. Hiszen a kérdező ezután is keveredhet hasonló helyzetbe. Hacsak nem antiszociális és nem megy olyan helyre ahol szintén lakásban élő kutya van
2022. júl. 29. 18:40
 49/62 A kérdező kommentje:

A mentett kutyat ugy ertettem, hogy egy ismeros hazaspar elvalt es egyikuk sem akarta a kutyat. Egy fajta tiszta, apolt kutya volt, mi is rendszersen visszuk kozmetikushoz, ennek ellenere eleg hamar budos lesz

Mas kutyakat nem szereti, de az emberekhez bujik, igenyli, hogy foglalkozzanak vele. Az nem zavarna, ha a labamhoz fekszik, de igenyli, hogy jatszak vele es simogassam. Egyszer-egyszer megteszem, de par perc mulva megyek kezet mosni.

Amugy okos kis allat, az elozo helyen mehetett a kanapera, nalam nem, es be is tartja. A konyhabol is kitiltottam (ajto nincs, a kuszobon megall)

A kiskutyaval nincs semmi baj, mar azelott is ismertem, hogy a parom elhozta, sot, egyszer-egyszer vigyaztunk is ra. Csak akkor nem okozott gondot a kezmosas es a takaritas, mert egy-ket napot volt itt

2022. júl. 29. 19:23
 50/62 anonim ***** válasza:
85%

Ivaros vagy ivartalan? Mit kap enni? Az emeleten, ahol lakom, van 4 kutya (6 lakás van az emeletünkön), 2 mentett ivartalanított kistestű és 2 ivaros spániel, az ivarosoknak van erős szaguk (nem igénytelen a gazdájuk), a két ivartalannak nincs. Illetve az étrend is befolyásolhatja a kutya szagát.

Egyébként azért a kutyának ez a gazdiváltás is némileg stressz, még akkor is, ha amúgy ismerősökhöz került, szóval nem kellene jobban megtörni, menhelyre semmiképp nem kellene bekerülnie.

A foglalkozást meg természetes, hogy igényli, fajtától függ, mennyire. Amúgy egy kis trükktanítás nagyon jó kikapcsolódás a gazdinak is, meg stresszlevezető, és hamar le lehet vele fárasztani a kutyát, hogy utána nem nyaggat órákig, lehet, hogy érdemes lenne megpróbálni.

2022. júl. 29. 19:58
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!