Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretem a kutyákat, de nem...

Szeretem a kutyákat, de nem tudok velük élni. A párom a megkérdezésem nélkül hozott haza egyet, nem tudom mit csináljak?

Figyelt kérdés

Nagyon aranyos kiskutya, szivesen jatszom vele, de azonnal mennem kell a furdobe alaposan kezet mosni, ha a kutyahoz vagy a kutya holmijahoz nyulok.

tobbszor is kell naponta porszivoznom es felmosnom, mert nem birom a kutyaszoros padlot.

A kiskutya szobatiszta, aranyos, mindig bujna oda hozzam, hogy simogassam, de nem tudom magam mindig ravenni, mert azutan azonnal mennem kell hosszan kezet mosni.

Amugy nem vagyok manias, de a kutya megfogasa utan nagyon rossz erzesem van.

Elmulhat ez? Volt valakinek sajat vagy parjanal ilyen tapasztalata?

2022. júl. 29. 12:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
85%

Itt nem a kényszeresség és nem is a kutya a hiba, hanem a párod. Az a kapcsolat régen rossz, ahol az egyik a másikra kényszeríti az akaratát bármiben is.

Ebben a helyzetben két megoldás van. Vagy elhagyod a párod (én mondjuk ezt tenném, mert ez felettébb bunkó lépés, ráadásul évekre kötelez téged is, és egy állat nem játék), vagy elbeszélgetsz vele és kerestek egy megfelelő gazdit a kutyának, vagy megpróbálod leküzdeni a kényszerességed. Az utóbbival van néhány gond: ha te így jól érzed magad, akkor nem kéne hogy más akaratából olyat tegyél ami saját magad ellen való. A többi probléma még idővel ebből fog fakadni, hogy konkrétan rákényszerít egy változásra amit te nem szeretnél és ez sok feszültséget fog szülni.

És ismétlem, ha leülnél beszélni a pároddal, verd az ő fejébe is hogy az állat egy élőlény és nem játék akit csak úgy a másik nyakába varrok ha akarja ha nem. Felelősség, elkötelezettség, ajándékba is csak előre egyeztetés után maximum, másképp nem.

2022. júl. 29. 14:29
 22/62 anonim ***** válasza:
89%
A kényszerességgel azért kell foglalkozni, mert ha súlyosbodik, akkor eljuthat olyan szintre, hogy az egyén mindennapi életét is akadályozza, akkor is, ha nincs semmilyen háziállat otthon. Ez nem a kérdező bántása, neki lesz jobb, ha felismeri és időben szakemberhez fordul. Ettől még a párja egy gyökér, hogy a megkérdezése nélkül hozott állatot.
2022. júl. 29. 14:44
 23/62 anonim ***** válasza:
98%

Anyukámhoz régen a volt munkatársa beállított egy ajándék kiskutyával, mert tudta anyukámról, hogy nagyon szereti a kiskutyákat. A jó szándék vezérelte, de nagyon balul sült el. Aranyos volt a kiskutyus, és szeretetre méltó, de anyukám még nem akart kutyát tartani. A kutyusnak így gyorsan kerestünk egy új gazdit.

Ha az én párom állt volna haza egy kiskutyával, akkor leültettem volna, hogy megbeszéljem az ezzel kapcsolatos érzéseit, és hogy miért gondolta szükségességét neki. Valamint elmondanám, hogy én még nem szeretnék kutyát tartani, és megbeszélném vele, hogy szép és jó minden, de keressünk közösen új helyet a kisállatnak, ahol szintén szeretik, és csak rá vágytak már régóta.

2022. júl. 29. 14:54
 24/62 anonim ***** válasza:
97%
Ha még nem állsz készen háziállatra, akkor teljesen érthető az így jelentkező idegenkedésed a kiskutyussal kapcsolatban. Ha majd készen állsz rá, akkor majd úgyis át fog alakulni, és annyira a szívedben lesz a kisállat, hogy nem fog zavarni egy kis kutyaszőr. De addig meg tök okés, hogy nem szereted a kutyaszőrt.
2022. júl. 29. 14:56
 25/62 anonim ***** válasza:
89%
A szőrhullató háziállatokat én sem bírom. Utálom, ha minden tiszta szőr, szóval ha együtt élnék a párommal és szó nélkül hazahozna egy háziállatot, főleg, ha tudja is, hogy én nem szeretem, instant szakítanék. Pedig nekem is van 2 benti kutyám, de egyik sem szőrhullató fajta, tudatosan ilyet választottam.
2022. júl. 29. 15:02
 26/62 A kérdező kommentje:

Probalom ravenni a parom mamajat, hoyg fogadja be a kiskutyat, mert imadja

De meg dolgozik es nem akarna egesz nap magara hagyni a kutyat (en itthonrol dolgozom es raadasul kertes hazban lakunk, a mama nem)

2022. júl. 29. 15:05
 27/62 anonim ***** válasza:
98%
A kutya kibírja a munkaidőt, ha hozzá van szoktatva az egyedülléthez. Az sokkal fontosabb, hogy amikor nincs egyedül, megfelelően le legyen fárasztva tanítással, sétával, a kutya igénye szerint sporttal. Ha ez meglenne a kutyának, nem számít, hogy van-e kert vagy nincs, és hogy a gazdi otthonról dolgozik vagy bejárós. Beszéljétek meg, valami olyan kompromisszumos megoldás kell, ami mindenkinek jó. Ez így sem nektek sem a kutyának nem jó, főleg, ha örökbefogadott.
2022. júl. 29. 15:08
 28/62 anonim ***** válasza:
97%
Mwg keleltt volna kérdezzen előbb téged, ezért akár el is viheted menhelyre, ha nem akar szakítani.
2022. júl. 29. 15:19
 29/62 anonim válasza:
71%
A kommentek olvasása után kezdem azt hinni,hogy valószínűleg én is mániás vagyok, mert ugyanez történik velem (bármilyen állat) közelében,mint a kérdezővel, pedig imádom őket.
2022. júl. 29. 15:33
 30/62 anonim ***** válasza:
79%
34. Ha én imádom az állatokat akkor a velük járó dolgoktól sem viszolygok, hanem elfogadom hogy ezek is velük járnak.
2022. júl. 29. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!