Ilyenkor kit vonnak felelősségre? Ki a hibás?
‼️‼️Ez egy NEM megtörtént eset, csak kíváncsi vagyok rá. ‼️‼️
Tegyük fel, hogy van egy kutyám, akin sárga szalag van sétán, mivel az idegeneknek odakap. (Aki nem fudná: a sárga szalag azt jelenti, hogy a kutyának térre van szüksége, nem szereti az ismeretleneket, ismeretlen kutyákat.). És én éppen sorban állok a fagyizóban, éppen kérem a fagyit, Egy 4 éves kislány odafut a kutyámhoz, meg akarja simogatni ,kérdezés nélkül, a kutya megijed, odakap. Éppen odanézel, és látod, ahogy éppen odakap a kutya, egy foggal.sem ér a kislányhoz. A kislány felsikít, és állítja, hogy a kutya megharapta( miközben látod, hogy nem). Az anyuka feljelentéssel, és a kutya elaltatásával fenyeget.
A kislány nem kérdezte meg, hogy megsimogathatja e a kutyát, a kutyán sárga szalag volt.
Ilyenkor ki a hibás?
A kutyát el fogják altatni? Mi történik?
Akkor sem jön ki, mert egy választ töröltek és ígyis úgyis a te válaszod utánira hivatkoztál eredetileg.
A 40. válaszodban már korrigáltál.
Ilyen esetben nem a kutya a hibás egy normális világban.
De mivel az ispánságban jelenleg a legnagyobb érték a gyerek, így (helytelenül) nyilvàn a kutyát fogják hibáztatni, hogy Ödönke meg AKARTA fogni mert neki mindent lehet, es rohadt mocsok dög miert nem engedte Ödönkét az akaratát érvényesiteni. Orulhetsz, ha csak rendort hivnak, es nem az lesz, hogy a sok birka a fagyizonal ugy elver teged kuytastol, hogy pislogsz…
Teljesen lényegtelen lenne, hogy lenne-e rajta sárga szalag ha történne harapás.
Viszont ha nem történne harapás, akkor semmi nem történne. Milyen indokkal jelentené fel az anyuka, ha nem történt harapás? Szerinted mi a reakció, ha felhívja a rendőrséget, hogy "a kislányom odament egy pórázon lévő kutyához, amelyik MAJDNEM megharapta, jöjjön ki és büntesse meg a gazdáját"? Nem történt harapás, anélkül pedig nem fog rendőri intézkedés történni.
Nem tudja azt mondani, hogy megharapta, mert az vagy látszik, vagy nem, még ha nem is véres sebet ejt, hidd el a játékos odakapásnak is látszik a nyoma egy pár napig, de legalább pár óráig akkor is, ha meg sem karcolja.
A valóság pedig: még ha harapás történik sem automatikus a kutya elaltatása, de még csak veszélyessé nyilvánítása sem (ha veszélyessé nyilvánítanak egy kutyát akkor kötelező közterületen szájkosarat viselnie). Sajnos sok esetben ennél súlyosabb, valóban veszélyes kutya esetén sem mindig történik megfelelő intézkedés.
Másrészről: ha én tudom a kutyámról, hogy ennyire rosszul kezeli mások közeledését, akkor mondjuk nem állok be vele egy sorba fagyizni, ahol meglökhetik, ráléphetnek a lábára és mondjuk nem tudok rá 100%-osan figyelni, de ha mégis, akkor arra a 10 percre rakok rá szájkosarat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!