Ilyenkor kit vonnak felelősségre? Ki a hibás?
‼️‼️Ez egy NEM megtörtént eset, csak kíváncsi vagyok rá. ‼️‼️
Tegyük fel, hogy van egy kutyám, akin sárga szalag van sétán, mivel az idegeneknek odakap. (Aki nem fudná: a sárga szalag azt jelenti, hogy a kutyának térre van szüksége, nem szereti az ismeretleneket, ismeretlen kutyákat.). És én éppen sorban állok a fagyizóban, éppen kérem a fagyit, Egy 4 éves kislány odafut a kutyámhoz, meg akarja simogatni ,kérdezés nélkül, a kutya megijed, odakap. Éppen odanézel, és látod, ahogy éppen odakap a kutya, egy foggal.sem ér a kislányhoz. A kislány felsikít, és állítja, hogy a kutya megharapta( miközben látod, hogy nem). Az anyuka feljelentéssel, és a kutya elaltatásával fenyeget.
A kislány nem kérdezte meg, hogy megsimogathatja e a kutyát, a kutyán sárga szalag volt.
Ilyenkor ki a hibás?
A kutyát el fogják altatni? Mi történik?
Kutyát harapásért nem altatnak, max ha a gazda egy gyökér és kéri és talál hozzá egy szadista dokit. Két hét karantént kap (ha van rá lehetőség, otthon) és szélsőséges esetben veszélyessé lesz nyílvánítva, ami annyit jelent, hogy csak egy kijelölt személy, rövidebb pórázon és szájkosárral viheti ki a kertből/lakásból.
Ha még felületi sérülés sincs, nem kell megfigyelés és nem lesz ennyitől veszélyessé nyílvánítva a kutya.
A sárga szalag semmitől sem véd, a gazda felelősége úgy tartani a kutyát, hogy másoknak ne okozzon sérülést. Amúgy meg ha érzékeny a kutyád, nem viszed tömegbe vagy ha szocializálni akarod, akkor csapsz rá egy kosarat.
Nincs olyan, hogy a többi, idegen ember provokálta ki a harapást, főleg itthon. Nem is értem, hogy min csodálkozol, rengeteg olyan precedens volt már, hogy valaki tehetetlenségében direkt mérget kevert a kajákba a saját otthonában vagy rázárta a betörőre az ajtót és még ő volt elővéve...
28. ,, gazda tudatában van annak, hogy a kutyája agresszív emberekre."
Igent ezt is elő írja a törvény.
Viszont a kitalált történetben a kutya nem agresszív, egy sorban állnak, a kutya és a gazdája, tehát van ott sok ember. A kutya nem harapdálja az ott álló embereket, nem támadja őket. Nyugiban vár a gazdival.
Egyszer csak odafut egy gyerek és megfogja. Ez nem agresszió, hogy erre odakaép a kutya ez egy reakció az adott történésre.
27. voltam.
"De a valaki pedig elkezdett velem ordobálni, hogy ez állatkinzas(a szájkosár)"
Ha ennyi kiborít, akkor muskátlit tartok, nem kutyát.
Mivel én vagyok a gazdi, muszáj képviselnem a saját kutyám érdekeit. És rengetegen vannak, akik kéretlenül belepofáznak.
A többiek jól írják jogilag csak a veszélyessé nyilvánított kutyákat kötelező szájkosárral sétáltatni. A sárga szalag lófütty. A kutyások sem ismerik, nemhogy az átlag emberek.
Viszont:
- egészen jó az irány, hogy veszélyessé legyen nyilvánítva, utána meg hordhatod egész életében szájkosárral
- NEM viszem bele olyan szituácóba, ahol ilyen impulzus éri, ekkorát hibázhat. Ha kölyök azért, ha felnőtt azért.
Azt mondod at elképzelt kutya sárga szalagos, tehát ISMERT hogy problémája van, ami miatt teret kell adni neki. Innentől kezdve meg:
- mi a bánatért nincs rajta szájkosár?
- mi a pék farkáért fagyizgatsz a műtött / fájós / félős / problémás kutyával, amikor ez rohadtul nem prioritás?
- ha ez tréning szituáció lenne, akkor miért is nincs a kutyán a figyelmed?
Nyilván, a szülőnek az lenne a dolga, hogy a gyerekét biztonságban tartsa, de az emberek iszonyatosan idióták tudnak lenni, bőven lehet számítani ilyenekre.
38, úgy hogy töröltek válaszokat, okostojás.
Most már 35 az enyém és 34 amivel egyetértek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!