Ilyenkor kit vonnak felelősségre? Ki a hibás?
‼️‼️Ez egy NEM megtörtént eset, csak kíváncsi vagyok rá. ‼️‼️
Tegyük fel, hogy van egy kutyám, akin sárga szalag van sétán, mivel az idegeneknek odakap. (Aki nem fudná: a sárga szalag azt jelenti, hogy a kutyának térre van szüksége, nem szereti az ismeretleneket, ismeretlen kutyákat.). És én éppen sorban állok a fagyizóban, éppen kérem a fagyit, Egy 4 éves kislány odafut a kutyámhoz, meg akarja simogatni ,kérdezés nélkül, a kutya megijed, odakap. Éppen odanézel, és látod, ahogy éppen odakap a kutya, egy foggal.sem ér a kislányhoz. A kislány felsikít, és állítja, hogy a kutya megharapta( miközben látod, hogy nem). Az anyuka feljelentéssel, és a kutya elaltatásával fenyeget.
A kislány nem kérdezte meg, hogy megsimogathatja e a kutyát, a kutyán sárga szalag volt.
Ilyenkor ki a hibás?
A kutyát el fogják altatni? Mi történik?
Meg volt olyan, hogy mondtam valakinek, hogy veszek szájlosarat a kutyámra, mert hogy kutyás helyre megyünk, ő meg az ismeretlen kutyákat nem szereti. De a valaki pedig elkezdett velem ordobálni, hogy ez állatkinzas(a szájkosár)
Ui: az én kutyám nem egyezik a történetben szereplő kutyával, ő soha nem harapna meg senkit
Mert a kutya az amelyik ártott/ártani akart másnak. Ha mondjuk mész fel az aluljáróból és hozzáérnek a kutyádhoz teljesen véletlenül, csupán azért mert szűk a hely és véletlenül úgy jött ki, akkor ki lesz a hibás ha nem csak odakap hanem harap? Felelőtlenség.
Nem értem mi a baj azzal a szájkosárral hogy nem használja a gazda az elternatív történetben, noha teljes mértékben tisztában van vele hogy a kutyája barátságtalan
" De a valaki pedig elkezdett velem ordobálni, hogy ez állatkinzas(a szájkosár)"
Sok hülyének már az is állatkinzás, ha nyakörv van a kutyán.
A törvény világosan megfogalmazza, mikor kell kosár egy kutyára ,bárki bármit is kiabál.
DE MONDOM HOGY NEM HARAPTA MEG
Mindenki azt írja, hogy ha megharap egy kutya valakit, akkor....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!