Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ilyenkor kit vonnak felelősség...

Ilyenkor kit vonnak felelősségre? Ki a hibás?

Figyelt kérdés

‼️‼️Ez egy NEM megtörtént eset, csak kíváncsi vagyok rá. ‼️‼️

Tegyük fel, hogy van egy kutyám, akin sárga szalag van sétán, mivel az idegeneknek odakap. (Aki nem fudná: a sárga szalag azt jelenti, hogy a kutyának térre van szüksége, nem szereti az ismeretleneket, ismeretlen kutyákat.). És én éppen sorban állok a fagyizóban, éppen kérem a fagyit, Egy 4 éves kislány odafut a kutyámhoz, meg akarja simogatni ,kérdezés nélkül, a kutya megijed, odakap. Éppen odanézel, és látod, ahogy éppen odakap a kutya, egy foggal.sem ér a kislányhoz. A kislány felsikít, és állítja, hogy a kutya megharapta( miközben látod, hogy nem). Az anyuka feljelentéssel, és a kutya elaltatásával fenyeget.

A kislány nem kérdezte meg, hogy megsimogathatja e a kutyát, a kutyán sárga szalag volt.

Ilyenkor ki a hibás?

A kutyát el fogják altatni? Mi történik?

2022. júl. 2. 10:11
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
De a szülő hibája is, hogy nem szólt a kislánynak hogy ne simizze meg kérdezés nélkül. Meg a kislányé is, mert hazudott az anyjának. Akkor kérdem én: Miérg csak a kutyát, és a gazdát vonják felelősségre???
2022. júl. 2. 10:35
 12/56 anonim ***** válasza:
33%
Jogilag az odakapásnak és a harapásnak nem sok jelentősége van. Előző voltam
2022. júl. 2. 10:37
 13/56 A kérdező kommentje:

Meg volt olyan, hogy mondtam valakinek, hogy veszek szájlosarat a kutyámra, mert hogy kutyás helyre megyünk, ő meg az ismeretlen kutyákat nem szereti. De a valaki pedig elkezdett velem ordobálni, hogy ez állatkinzas(a szájkosár)

Ui: az én kutyám nem egyezik a történetben szereplő kutyával, ő soha nem harapna meg senkit

2022. júl. 2. 10:41
 14/56 anonim ***** válasza:
84%

Mert a kutya az amelyik ártott/ártani akart másnak. Ha mondjuk mész fel az aluljáróból és hozzáérnek a kutyádhoz teljesen véletlenül, csupán azért mert szűk a hely és véletlenül úgy jött ki, akkor ki lesz a hibás ha nem csak odakap hanem harap? Felelőtlenség.

Nem értem mi a baj azzal a szájkosárral hogy nem használja a gazda az elternatív történetben, noha teljes mértékben tisztában van vele hogy a kutyája barátságtalan

2022. júl. 2. 10:42
 15/56 anonim ***** válasza:
100%

" De a valaki pedig elkezdett velem ordobálni, hogy ez állatkinzas(a szájkosár)"

Sok hülyének már az is állatkinzás, ha nyakörv van a kutyán.

A törvény világosan megfogalmazza, mikor kell kosár egy kutyára ,bárki bármit is kiabál.

2022. júl. 2. 10:57
 16/56 anonim ***** válasza:
89%
Ha a gazda tudja, hogy a kutyája agresszív emberekre, közterületen köteles szájkosarat rakni rá. Egyértelműen a kutya gazdája lenne a hibás. Ennek ellenére egy ilyen esetnél nem szoktak altatni. Annál komolyabb gond kell. Esetleg veszélyessé nyilvánítják a kutyát, pénzbírság és minden esetben szájkosárra kötelezik ezzel.
2022. júl. 2. 10:57
 17/56 A kérdező kommentje:

DE MONDOM HOGY NEM HARAPTA MEG

Mindenki azt írja, hogy ha megharap egy kutya valakit, akkor....

2022. júl. 2. 11:00
 18/56 anonim ***** válasza:
62%
Megkap, megharp, tök mindegy.
2022. júl. 2. 11:06
 19/56 anonim ***** válasza:
68%
Ha agresszív a kutya akkor nem visszük emberek közé. Pont.
2022. júl. 2. 11:10
 20/56 anonim ***** válasza:
92%
Aggresszíó jelét mutatta. És mindegy, hogy milyen okból. A félelem aggresszíó is aggresszió a kutyáknál. Teljesen mindegy. És teljesen mindegy a szitúáció is. A kutyád nem stabil, vannak aggresszív viselkedésmintái. Tehát ha nem tudod 100%-ban kontrollálni akkor szájkosár. Akár csak arra az időre amíg betolod a fejedbe azt a fagyit, és nem tudsz rá figyelni.
2022. júl. 2. 11:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!