Ha egy ivaros macskát (akit egyébként kinti-benti cicaként tart a gazdája) kiengednek a házból, amikor a cica éppen tüzel, és a cicát csavargás közben elüti egy autó, akkor ki lesz a hibás?
Az autós, aki elütötte, vagy a gazdi, aki kiengedte?
Szerintetek ebben az esetben kinek a hibája, hogy a cica elpusztult?
szerintem az autós nem minden esetben tudja elkerülni a balesetet (ha nem veszi észre időben a cicát, vagy a hirtelen fékezéssel balesetet okozna). magamból kiindulva, én mindig lassítok, ha állatot látok az úton, de nagyobb sebességnél nem biztos, hogy sikerül időben megállni. persze vannak autósok, akik mennek mint az őrült, és egyáltalán nem érdekli őket, ha mondjuk elütnek egy macskát, őket elítélem.
véleményem szerint a cica gazdájának a felelőssége, hogyha forgalmas helyen lakik, akkor nem engedi ki a cicát a biztonság érdekében, vagy ha ki is engedi, akkor előtte ivartalanítja, hogy ne akarjon mindenáron csavarogni.
Kérdésre: Az hogy nincs ivartalanítva a macska a gazda hibája. Az hogy elütötte az autó az nem a gazda hibája, bár nem tudom mennyiben függ össze hogy a tüzelő nőstény macskákat gyakrabban ütik el mint az ivartalanokat. Egy biztos: Egy amúgy életének nagy részét lakásban tölött macskát ha kiraknak akkor egyenlő a halálos ítélettel mivel nem tud semmit a kinti életről veszélyekről. Nekem kinti benti macskáim vannak, de vidéken faluban (és természetesen ivartalanítva vannak) távol mindenféle forgalmas úttól.
Annyi biztos hogy aki nem ért a macskákhoz és nem is szereti és nem is hallgat arra aki meg igen annak nem való macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!