Aki úgy godolja, hogy a kutyának nincs helye a házban miért gondolja így, kifejtenéd?
Én a másik tábort erősítem, aki mégsem így gondolja, az kifejtené? Miért nem mehet be a kutya a házba?
Érdekel a véleményed, ennyi a célja a kérdésemnek, nem akarok veszekedést. :) Köszönöm a megértésed. :)
Minden csak szeretet kérdése, meg hogy ki mennyire áldozza fel magát érte. Olyan ez, mint a gyerek. Nem mindenkinek való. Én benn tartom a házban az egy kutyámat és egy macskámat is. Rendszeresen kell őket fésülni, a kutyát fürdetni. Almozás, sepregetés, porszívózás és még így is van szőr a kaján, a ruhán, a kádban, minimális mennyiségben. De mi már hozza szoktunk, mert a mi állataink. Többet takarítok, de a gyerek miatt amúgyis kellene, ne nyaljon fel semmit a padlóról.
Ugyanakkor a szüleim benn tartották a házban a mopszokat. Nem volt rá energiájuk, hogy takarítsanak utánuk, fürdessék, zárt kennelbe kerültek, persze csak estére vannak bezárva, de udvari kutyák lettek.
És meg is értem. A mopsz konkrétan olyan fajta, aminek undorító levakarhatatlan egy szőr típusa van. Éjjel nappal fésülni kell, és akkor is ott van mindenhol a szőr. Én speciel utáltam ezért haza járni. Nyilván ha erre áldozod a szabadidőd nagyrészét, megoldható. De nem mindenkinek.
Megértem azt is, aki kinn tartja a kutyát, azt is aki benn.
Valaki igy, valaki ugy. Nalunk pl van benti kutya, de nem mehet fel se a kanapera, se az agyba, van neki helye, ott alszik. Az a napi plusz 20 perc, amit porszivozassal toltok a kutya miatt, meg a heti plusz 2-3 felmosas, amit a kutya ota iktattam be, nem tema, egyaltalan nem faradtsag.
Labmosas van minden seta utan, egyaltalan nem erzem kevesbe higienikusnak a lakast, sot, kutya ota nagyobb rend es tisztasag van, mint elotte :D
Egyebkent meg azt kene megerteni, hogy nem minden kutyafajta tarthato kint es ilyenkor iszonyuan csalodott vagyok, amikor pl tacskot vagy mopszot kivagnak a kertbe, mert rohadtul nem ott van a helyuk! Rovidszoru es/vagy kistestu kutyat nem tartunk kint.
Nem hiszem, hogy Allah örülne ennek. A kutyák angyalok.
Családi házban áltünk régen, és mikor volt kutyánk, akkor szabad bejárásuk volt a lakásba. Aki a szőnyegre piszkításra fogja az egészet, hogy márpedig kutya ne jöjjön be, annak üzenem, hogy könnyen szobatisztaságra lehet nevelni egy kutyát, mert különbséget tud tenni jó és rossz, között, nem buta állat a kutya.
Azokat meg egyenesen állatkínzóknak nevezem, akik télen hóban-fagyban is kint tartják a kutyát, azoktól el kéne venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!