Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Kifejtené valaki erről a...

Kifejtené valaki erről a véleményét aki komolyan gondolja?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, tényleg, hogy van e valaki aki ezeket komolyan gondolja. Egyik napról a másikra jelent meg egyre több cikk hogy megfigyelnek minket, a NASA a kormányok a mittomén kik. Hogy önként osztjuk meg az infókat magunkról, a google követ minket és... és egyre több ismerősöm hőzöng, hogy az ő marha titkos adatai kikerültek (holott a legtöbbet ők maguk osztják meg, pont hogy minél többen lássák)

És ott ahol tényleg követnek is minket a robotok (google hirdetések, facebook...stb) ez miért akkora katasztrófa?

Most tényleg elhiszi valaki, hogy a NASA arra kíváncsi, hogy csirkepaprikás volt az ebéd Kis Pistánál, vagy hogy ezt a balatonparton ette meg két üveg sör társaságában?

Meg azt hogy ez az információ annyira titkos, hogy véddeni kell tűzzel vassal (ne postold ki a facebookra és senki nem tudja meg)?

Tényleg zavarna valakit ha kiderülne, hogy egy számítógép figyeli a telefonbeszélgetéseit nem e készül terrormerényletre. Ha ezek a telefonbeszélgetések tényleg csak a csirkepeprikásról szóllnak tényleg olyen fontos lenne hogy el legyenek titkolva?

És hálás lenne e vajon, ha ezzel elkapnak egy közveszélyes terroristát aki éppen azt a buszt készült levegőbe röpíteni amin ő vagy a szerettei munkába járnak?

Most komolyan. Akinek nincs nemzetközi terrorkapcsolatai, nem tervez merényleteket, nem csempész drogot (vagy be lehet illeszteni random bűncselekményt) az miért retteg ezektől? Tényleg olyan zavaró, hogy ha elemes harcsabajuszprödrőt kerestél a google-al akkor hamarosan az (amúgy többnyire adbolckkal kikapcsolt, vagy soha meg nem tekintett) teklámbannerek ilyen termékekkel jelentkeznek?

Mivel a körzeti paranoiásaik nem tudtak novmális érvet felhozni miért olyna borzalmas jogsértés hogy a parkban kamera figyeli a terepet és hasonlók ezért szeretném itt feltenni a kérdést. Ki miért félne attól ha kiderülne, hogy a (pl) NASA valóban gyűjt róla adatot?

2014. jan. 26. 17:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nem rémisztő, logikus, adott egy amókfutó (gyilkol stb..), akinek tudják a nevét, rákeresnek a hatalmas adatbázisban, megkapnak róla mindent és akár órákon belül sitten van a roh@dék.
2014. jan. 26. 18:00
 2/5 anonim ***** válasza:

1. NSA.

2. Amikor este az asszonnyal akcióba lendülsz, akkor behúzod a függönyt? Ha igen, akkor csak nem azért, mert valami titkolnivalód van?

A magánélet sérthetetlensége alapvető egy jogállamban. Nem nekem kell indokolni, hogy miért nem kívánok valamit megosztani magamról másokkal, hanem annak, aki adatokat gyűjt rólam, kell megindokolni, hogy miért teszi ezt.

Ez az egyik fele. A másik fele, hogy voltak már a történelem során sötét időszakok, amikor hasonlóan ártatlan adatbázisok alapján deportáltak embereket. Pedig akkor még nem volt internet. Mi félnivalód van, hogy bárki tudhatja a vallásodat, az etnikai hovatartozásodat, a szexuális preferenciádat, a politikai nézeteidet?

2014. jan. 26. 18:06
 3/5 A kérdező kommentje:

1.hopp ezt elírtam, de nem gond mert tudod mire gondoltam :).

2.Mert az közszeméremsértés lenne ha nem tenném. Amúgy jelentős a különbség a között, hogy a közterületeket kamera figyeli és a között hogy a hállószobádba direkt bekukucskálnak.

A magánélletedet nem veszélyezteti senki azáltal, hogy egy robot figyel kulcsszavakat a telefonbeszélgetéseidben vagy az emailjeidben és akcióba lendül ha a metró felrobbantásáról tárgyalsz, vagy a harcsabajuszpödrőre sokat keresel rá. Ugye nem képzeled, hogy minden telefonbeszélgetést egy ember hallgatja le?

Az emberek 95%ának az életéről gyűjtött minden információ maximum egy azokról készített statisztikai mintára jó.

2014. jan. 26. 19:03
 4/5 Lajos54 ***** válasza:
48%

Én is használom a facebookot, de csak olyan dolgokat teszek fel/írok ki, ami nem titok. Amit bárki, aki jó ismerősöm az életben, amúgy is tudhat, vagy hamarosan meg fog tudni.

Aki "titkokat" tesz közzé, az ne csodálkozzon, ha olyan is megtudja, akinek nem akarná elmondani.

Nem értem az ilyen hőzöngéseket, ha valakinek nincs titkolnivalója. Van egy mondás, hogy "akinek vaj van a fején, ne álljon ki a napra".

A közterület-figyelő kamerákat például én speciel hasznosnak tartom, akár bűnmegelőzési, akár bűnfelderítési célból. (legfeljebb figyelni érdemes, hogy közterületen ne piszkáljuk az orrunkat :)

Akinek meg szüksége van rá, csak gyűjtsön nyugodtan rólam adatokat (felőlem akár a NASA is), nincsenek titkolni valóim.

Ami pedig esetleg tényleg nagyon személyes (no nem titok, de esetleg intim, vagy más módon nem tartozik senkire) azt nem teszem közzé. Sem az internet, sem a telefon nem az ilyen jellegű dolgok megtárgyalására való.

A szobámban meg (remélem:) még talán nincs semmilyen lehallgató készülék.

Persze, ha mégis lenne, hát legyenek vele boldogok...

2014. jan. 26. 22:10
 5/5 A kérdező kommentje:

egyetértek. Én is ezen csodálkozom mindig, mintha akkora dolgokban lennének benne, hogy azt nagyvállalatoknak meg kormányzatoknak érdemes figyelni :'D. Naná.

Az irányított reklámokról meg: A reklámoknak akkor van értelme ha a megfelelő cuccot vagy szolgáltatást a megfelelő közönséghez juttatják el és nem spamekkel zaklatnak boldog-boldogtalant.

2014. febr. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!