Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a velemenyetek arrol ha...

Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?

Figyelt kérdés
En a kiskutyamat szoktam szabadon setaltatni. Idegen Emberekhez nem hagyom hogy odamenjen. Ha jon idegen kutya akkor magamhoz hivom es szot fogad. Akkor ez igy rendben van vagy ebben is bele lehetne kotni ?

2022. márc. 26. 20:21
 81/91 anonim ***** válasza:
88%
Hát akkor valamit elb*sztál, mert nekem csivaváim vannak és érdekes mód mindegyik tud uralkodni magán... ne állíts baromságot, azért mert neked nem sikerült :D minden kutyát lehet nevelni, csak a megfelelő ember kell hozzá
2022. ápr. 1. 16:52
 82/91 A kérdező kommentje:
Igy van! Nem lehet altalanositani oket.Nem a fajtajatol fugg hanem a nevelestol
2022. ápr. 1. 16:57
 83/91 anonim ***** válasza:
77%
82: aztán egy random kisgyerekes, bicajos, vagy akár felnőtt sétáló honnan látja a kutyáról, hogy miylen nevelést kapott...?????
2022. ápr. 1. 16:58
 84/91 anonim ***** válasza:
88%
Minden kutyát lehet nevelni, de ez nem jelenti azt, hogy minden kutya szabadon engedhető, és ha egy kutya nem behívható, az sem jelenti azt, hogy neveletlen. Egyébként javaslom, olvasgass bele a Facebookon a Ments meg! csoportba ( [link] ). Talán változik a véleményed némileg.
2022. ápr. 1. 17:15
 85/91 anonim ***** válasza:
88%

84: ezt senki nem vonja kétségbe, hogy minden kutya nevelhető.

DE!

Továbbra is érvényes a jogszabály, hogy lakott területen belül kutya KIZÁRÓLAG pórázon sétáltatható.

Ez az, amit a kérdező figyelmen kívül hagy, holmi önfelmentéssel, hogy az ő kutyája nem olyan, hogy kéne rá a póráz....

2022. ápr. 1. 17:20
 86/91 anonim ***** válasza:
Ez így van, 85-ös. Én úgy vagyok vele, csak egyszer kell, hogy baj történjen. A kérdezőnek meg joga van felelőtlennek lenni, csak viselje a következményeket is.
2022. ápr. 1. 17:46
 87/91 anonim válasza:
73%

Kedves gazdik! :)

Gondoltam én is leírom a véleményem, mint 8. félévben tartó állatorvostudományi tanuló.

KÖZTERÜLETEN MINDEN ESETBEN KÖTELEZŐ A KUYTA PÓRÁZON TARTÁSA.

1. Kezdjük először is azzal, hogy a kutya egyáltalán nem behívható, kontrolálható 100%-osan, mivel ott csörgedezik a (legkisebb kutyusban is) a vadi ösztön. Emellett a zajos, nyüzsgő utca is tele lehet ingerekkel. A rendőrkutyák is elszabadulhatnak (igaz ritkán, de megtörténhet), még ha 5 hónapig képzik őket.

2. A kutyáknak “ragadozó” foguk van. Ha véletlenül megharapja az embert, komoly sérülésekkel is járhat. Kiskutyáknak is van foguk! Ezért nem árt sétáltatás közben szájkosarat rakni a kutyánkra ha izgulós fajta és kíváncsi az idegen személyek gasztronómiájára :)

Hazánkban a tömegközlekedési eszközökön biztosan szükséges szájkosarat viselnie kutyusoknak, ez alól kivételt képeznek azok az a kutyák, akik annyira picik, hogy méretükben nem gyártják ezt a kiegészítőt. Ez szintén megoldható úgy, ha olyan hordozóban szállítod kutyádat, amelyből nem lóg ki az orra.

3. Vannak általános szabályok a kutyatartásra. Ilyen a póráz nélküli sétáltatás is. A póráz nélkül/pórázzal tartott kutyák összetűzésbe keveredhetnek egymással, ebből lehet sajnos nagyon éles helyzetek is kialakulhatnak. Én tanuló vagyok még, de már a 8. félévemben vagyok. Így is amikor behívnak, a rendelőbe közönségnek (egy eset orvosi beavatkozására), az esetek 70%-a póráz nélküli kutyák fennakadásán történik.

Például: Az egyik felelőtlen gazdi, kétségbeesetten hozta be a kutyusát (ausztrál kelpie), mert a kutyája elvesztette a fejét egy kóbor kutya láttán és megtörtént a baj. Súlyos volt a helyzet, de túlélte :)

Végezetül meg annyit, hogy:

A törtvények nem a kutyatartók ellen vannak, hanem az élőlények biztonságát szolgálják.

Szép estét minden gazdinak és kutyusnak!

2022. ápr. 1. 20:03
 88/91 anonim ***** válasza:
100%
#87: 👍👍👍
2022. ápr. 1. 20:07
 89/91 A kérdező kommentje:
Ok. 10bol 9 gazdi biztos be is tartja ezeket😂😂 (ironia. nyilvan nem tartjak be)
2022. ápr. 1. 20:46
 90/91 anonim ***** válasza:
És pont ebből van baj, hogy nem tartják be.
2022. ápr. 2. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!