Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?
Ez egy 2kg kutya szoval nyilvan senki nem fel tole. - lehet, és felrúgni is könnyű ;)
Az ilyen kétkilós Fifike lazán nekitámadt a totyogó unokahúgomnak, mert a gazdija pont így volt vele, mint te, hogy "nem bánt, meg kis ártatlan".
Ja, nem egy 9 hónapos gyerekre.
Egyébként az megvan, hogy az ÖSSZES kutyatámadás után azzal védekezik az ostoba gazdi, hogy EDDIG nem csinált ilyet?
De most, egyszer, akármilyen indokból igen.
Én a kutyákat szeretem, a hozzád hasonló okostojásokat viszont nem.
#63: Hát igen... Még komoly kutyatámadásoknál is ezzel szoktak védekezni.
És nem, NEM LEHET kiszámítani egy kutya viselkedését, még egy iskolázott, jólnevelt kutya esetén sem!! Mert nem tudhatod, milyen ingerre hogyan reagál... Bármi lehet olyan váratlan infó, ami kihozza a sodrából. Nem ember, nem tudja teljes mértékben kontrollálni a viselkedését.
#64, az a gazda akkor nem ismeri a kutyáját... sok gazda a saját kutyája testbeszédét sem tudja megérteni. Itt is van egy vénember, akinek a kutyája őrjöng a többi kutyára és azt mondogatja, hogy nem bánt, csak játszani akar... jah persze, azért vicsorog
Mindhárom kutyámnál tudom hogyan reagálna egy adott helyzetre, pont azért vannak pórázon olyan helyen, ahol sok a gyerek. Játszótér mellett, forgalmas, úttest közeli részen számomra alap, hogy pórázon vannak. Parkban, erdőben viszont szabadon sétálnak és ha gyerekekkel közelítenek (elég ritkán fordul elő), akkor behívom őket és lábam mellett maradnak addig. Nem mintha neki támadnának, de tudom, hogy nincsenek hozzájuk szokva és a gyerek is közelíthet rosszul feléjük, így ez a biztos. Ismeretlen kutyáknál ugyanez a helyzet. Vagy behívom őket, vagy elkerüljük. Pl van egy kutya, aki valamiért utál minket. Amint a gazdája meglát minket, pórázra teszi és így haladnak el, aztán amint messzebb értek, elengedni. Szóval lehet értelmesen csinálni a dolgokat.
Vadat nem űznek, galambokat sem hagyom kergetni és értik a tiltást. Ha a kutyám agresszív lenne (emberre, más kutyákra, vagy akár csak macskákra) nem engedném el pórázról, az biztos. Ugyanez a helyzet, ha egy extra félős, bizonytalan kutyáról van szó, aki egy másik kutya közeledésétől vagy hangos zajoktól pánikba esik és menekül. Ha kutyám nincs megnevelve, feszegeti éppen a határokat, mert kamaszodik, nem engedem el.
67: aztán majd könnyen lesz az egy kis fifikéd helyett két fél kutyád...
Szemtanúja voltam, hogy a definiált kerékpárúton (NEM vegyes járda-bringaút!+!!) egy ilyen kis kétkilós berohant a teljesen normál tempóban érkező (nem ment 20 kmh-nál gyorsabban) bicaj két kereke közé. Csak a bringás lélekjelenlétén múlt, hogy satufékkel meg tudott állni, és a hátsó kerékkel nem ment át "fifike" derekán....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!