Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?
Nekem is van két kutyám, mindig pórázon és utalom mikor a sok kretén póráz nélkül setaltat.
Aztán meg sír a szája ha lelovi a vadász vagy ahogy a múltkor is volt hogy egy vaddisznó felöklelte és elpusztult a kutya.
Nincs 100 szazalekosan behivhato kutya.
Múltkor voltam egy csoportos foglalkozáson amit egy kutyaiskola szervezett, a végén sétáltunk egyet az erdőben. Az enyém pórázon akiknek meg "behivhato" a kutyája azok póráz nélkül. Na hát egyik se hallgatott a gazdajara, mind rohangált össze vissza. De ők állították hogy jól neveltek, behivhatok.
Utcan sétálva is odajon hozzánk a póráz nélküli kutya, a gazdi messziről kiabál hogy "nem bánt". És kit érdekel? Attól még az enyém lehet hogy igen, szóval nem kellene odaengedni mert ha kutyaszar lesz belőle akkor neki áll majd feljebb.
Attól függ, milyen a kutya. Nekem most vizslám van, nagyon okos, de még kajla, nem biztos, hogy azonnal visszajönne, ezért pórázon viszem. Előtte egy bidbúl gisgulyám volt, őt rühellték a kis termetű kutyák, többször rámentek. Anyunak csivava, pincsi mixe van, rendszeresen megtámadta, az volt a szerencsém, hogy az enyém fel tudta mérni, hogy nem tehetnek benne kárt, gyakorlatilag levegőnek nézte őket, pedig megölhetett volna tizenpár év alatt néhányat.
Viszont van olyan ismim, akinek Shar pei van, volt bentlakásos kutyasuliban, ő annyira szófogadó és okos, hogy az eszem megáll. Mindig az utcán kódorognak, a gazdinak van némi gondja az alkohollal, és ha eltűnik egy túra alatt, a felesége kiengedi a panelból a kutyát, elmegy és megkeresi a pasit egyedül. Semmilyen balhéja nem volt a kutyának.
39. Sise láttál még osztott kerékpárutat?
És most azt ne is taglaljuk, hogy a kifejezetten CSAK kerékpárútra is odajarnak a kutyasok...
Sajnos egyre kevesebb a hely ahhoz, hogy megfeleloen le legyenek mozgatva a kutyak.
Nalunk egy parkbol teljesen ki vannak tiltva a kutyak, 2nel csak porazon. En a tiltott parkba jarok. Sok a kutyas igy is sose szol senki. Az elhagyatott reszen vannak elengedve ott labdazunk szabadon szaglaszas van aztan a fiatalra bar behivhato ra kerul a flexi az idosebbet magamhoz rögzítem o ott van lab mellett.
Erdoben csak flexi van rajta. Ha olyan megyunk ami mezos ott szabadon engedem.
Utcan termeszetesen nincsenek elengedve.
Futtatoba jarunk, de sajnos sok a neveletlen kutya, szoval nem igazan szeretek oda jarni.
De meg ott jatszhat faradhat csak ezert az egyert jarunk oda.
Szemely szerint a behivhato kutyakkal nincs bajom, illetve ha oda rohan hozzank kutya aki alapesetben baratsagos azzal sincs baj, mert az enyem is baratsagos.
Visszont az agressziv, kotekedo behivhatatlan kutyakat nem szeretem :/
#45, mert ha a kicsin póráz van, akkor az a szabadon lévő nagykutyát megállítja, mint egy stoptábla vagy micsoda?
Kutyámat 2x támadta meg nagyobb kutya, egyiknél csak azért nem esett baja, mert póráz nélkül le tudta futni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!