Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?
Nekem nincs bajom, ha valaki póráz nélkül sétáltat, amíg a kutyája nem jön oda a kutyáimhoz vagy odajön, de megadóan viselkedik, illetve nem jelent rájuk veszélyt.
Nekem amúgy 3 kutyám van, leginkább a földutakon sétálunk és sokat vannak ők is szabadon, de forgalmas helyeken azért nem engedném el őket. Meg nem engedem őket rá sem emberre, se másmilyen állatra. Szerintem a világ egyik legjobb érzése, mikor végigmész egy mezőn úgy, hogy hozzá sem szólsz a kutyáidhoz, de ők mégis követnek. Régen sem "pórázoztak" a természetben, a kutyák mégis a gazdájukat követték (aki meg nem, az Taigetosz...).
Tudom, hogy ezt most törvény tiltja, de szerintem ez egy rossz törvény, meg kellene változtatni. A társadalomnak is meg kellene persze változnia, alapnak kellene lennie, hogy senki sem engedi rá másokra a kutyáit és egyáltalán ha el akarja engedni őket, megneveli őket, hogy alkalmasak legyenek erre.
Amíg olyan esetek vannak, mint ebben a csoportban, nem enyhítenék:
Elveszett kutyákat kereső bejegyzéseknél is gyakran derül ki a gazdi mulasztása, és hogy egyszerűen megelőzhető lett volna, hogy a kutya eltűnjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!