Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a velemenyetek arrol ha...

Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?

Figyelt kérdés
En a kiskutyamat szoktam szabadon setaltatni. Idegen Emberekhez nem hagyom hogy odamenjen. Ha jon idegen kutya akkor magamhoz hivom es szot fogad. Akkor ez igy rendben van vagy ebben is bele lehetne kotni ?

2022. márc. 26. 20:21
 31/91 anonim ***** válasza:
100%
Azt kérdezed, mi a véleményünk erről, de ha leírja valaki a véleményét és neked nem tetszik, akkor meg itt hisztizel. Miért teszel fel kérdést akkor? Ez nem fórum. Vagy arra vártál, hogy mindenki helyeselni fogja, hogy igen, totál igazad van, 2 kilós kutyánál teljesen nyugodtan viheted szabadon mindenhova, csak mert te így gondolod?
2022. márc. 26. 22:19
 32/91 anonim válasza:
100%
31.nagyjából tuti ez a helyzet a kérdezőnél..
2022. márc. 26. 22:51
 33/91 anonim ***** válasza:
95%
Én 3 kutyát szoktam erdős, parkos részén póráz nélkül sétáltatni. Lehet meglepő, de rengeteg településen nincs futtató, így konkrétan sehol sem lehet elengedni őket. Ha kutyát látok behívom őket és félreállunk. Ha ismerős haverkutya, akkor nem, de ilyen esetben természetesen ismerjük egymást és tudjuk, hogy jól kijönnek. Tömegben vagy gyerekek közelében nincsenek szabadon és direkt kerüljük is őket. Emberekhez garantáltan nem fognak oda menni, nem barátkoznak, egygazdásak. Sosem volt gond, gyakran megdicsérik őket, hogy milyen jól neveltek, szóval lehet ezt ésszel is csinálni. Kutyások meg szokták köszönni, hogy behívtam őket és megy mindenki tovább 🤷‍♀️
2022. márc. 26. 22:55
 34/91 anonim ***** válasza:
100%
Rendben van, amennyiben téged se zavar, ha egyszer valaki belerúg.
2022. márc. 27. 00:44
 35/91 A kérdező kommentje:
#31 de nem azt kertem hogy azt mondjak hogy “jaj szabalysertes” hanem hogy maga a jelensegrol mondjak el a velemenyuket:D
2022. márc. 27. 06:47
 36/91 anonim ***** válasza:
92%
Nem örülök neki, mert a problémások úgy vannak vele, hogy ha másnak szabad, akkor neki is, ha nem tartatják be, leszarja, és ezekből vannak a tragédiák, balesetek, megijedt, autó elé szaladt, más kutyában kárt tett, embert megharapott, biciklis elé szaladt, az felborult... stb.
2022. márc. 27. 08:14
 37/91 anonim ***** válasza:
64%

Nekem nincs bajom, ha valaki póráz nélkül sétáltat, amíg a kutyája nem jön oda a kutyáimhoz vagy odajön, de megadóan viselkedik, illetve nem jelent rájuk veszélyt.

Nekem amúgy 3 kutyám van, leginkább a földutakon sétálunk és sokat vannak ők is szabadon, de forgalmas helyeken azért nem engedném el őket. Meg nem engedem őket rá sem emberre, se másmilyen állatra. Szerintem a világ egyik legjobb érzése, mikor végigmész egy mezőn úgy, hogy hozzá sem szólsz a kutyáidhoz, de ők mégis követnek. Régen sem "pórázoztak" a természetben, a kutyák mégis a gazdájukat követték (aki meg nem, az Taigetosz...).

Tudom, hogy ezt most törvény tiltja, de szerintem ez egy rossz törvény, meg kellene változtatni. A társadalomnak is meg kellene persze változnia, alapnak kellene lennie, hogy senki sem engedi rá másokra a kutyáit és egyáltalán ha el akarja engedni őket, megneveli őket, hogy alkalmasak legyenek erre.

2022. márc. 27. 08:23
 38/91 anonim ***** válasza:
89%

Amíg olyan esetek vannak, mint ebben a csoportban, nem enyhítenék:

[link]

Elveszett kutyákat kereső bejegyzéseknél is gyakran derül ki a gazdi mulasztása, és hogy egyszerűen megelőzhető lett volna, hogy a kutya eltűnjön.

2022. márc. 27. 08:29
 39/91 anonim ***** válasza:
15%
#16-os. Hogy kapkodhatnak ezek a kis kutyák a lábadhoz, ha ők a járdán mennek, te pedig az úttesten tekersz? Csak nem...?
2022. márc. 27. 08:38
 40/91 anonim ***** válasza:
14%
37: lakott területen kívüli földutakon legalisan el lehetcengedni, HA jólnevelt, visszahívható kutya.
2022. márc. 27. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!