Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a velemenyetek arrol ha...

Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?

Figyelt kérdés
En a kiskutyamat szoktam szabadon setaltatni. Idegen Emberekhez nem hagyom hogy odamenjen. Ha jon idegen kutya akkor magamhoz hivom es szot fogad. Akkor ez igy rendben van vagy ebben is bele lehetne kotni ?

2022. márc. 26. 20:21
 11/91 anonim ***** válasza:
68%

Volt nekünk egy "keverék" border collie -nk. (A papa volt border collie, a mama pedig skót juhász, ezáltal olyan keskeny, hosszú orra volt, mint egy skót juhásznak, ellenben a bundája tipikus border collie-s fekete-fehér, cserében hosszú, mint a skót juhászé).

Ő csak jött mellettem, póráz és szájkosár nélkül, szájában a kedvenc frizbijével, azt őrizte.

Ha valami kisgyerek, vagy bárki meg akarta simogatni, egyből szorosan a lábamhoz bújt.

Majd mikor felértünk a "nagy rétre", ami az amúgy kertes házunktól 10 perc séta volt, rám nézett, és ledobta elém a frizbit. És kezdődött a játék. :)

OFF

És iszonyat okos volt. Megtalálta az elveszettnek hitt kulcsainkat, stb, illetve lakáson belül jelezte, hol van.

De szeretett trollkodni is. :D Sokszor előfordult, hogy valamit guggolva szereltem/mókoltam a kertben, vagy a kocsibejárón, erre ő mögém lopakodott, és úgy, hogy észre se vettem, olyan finoman kiszedte a copfomból a hajgumit, majd egyszer csak elém köpte. :)

2022. márc. 26. 21:06
 12/91 anonim ***** válasza:
94%
"Huu mennyi befásult ember van itt." Az megvan hogy csak mert kutyás vagy, nem állsz a törvények felett? És sajnos sok ilyen idióta, öntelt gazda van...
2022. márc. 26. 21:10
 13/91 anonim ***** válasza:
94%

Erre megvan a megfelelő előírás, tök mindegy a kutya mérete.

Mellesleg én pont egy németjuhásztól nem félek, de az ilyen bokaszaggatókat nagy ívben kerülöm, főleg, ha póráz sincs rajtuk.

2022. márc. 26. 21:12
 14/91 anonim ***** válasza:
96%

Én konkrétan ezért félek sétáltatni a saját kutyámat. Alacsony nő vagyok, ha baj van, egyedül kevés vagyok szétszedni a kutyákat. Falu, jobbra-balra örjöngő kutyák, arra vinni nem akarom, így 2 lehetőség van, egy földesút szántóföldekkel és egy erdős, mezős terület. A földesúton a szomszéd engedi szabadon a kutyáit, kiszámíthatatlan időpontokban. Nem behívhatók, agresszívek, az egyik egy amstaff, ami majdnem megölte az előző kutyámat. A másik úton is egy amstaff jellegű kutya van, szintén szabadon, póráz nélkül, nem behívható, többször majdnem elütötte az autó, a gazdái ordítozva hívják magukhoz, a kutya nem reagál rá. Nem akarok egyik kutyával sem összefutni, mikor sétálunk.

Városban meg még rosszabb, alapból több a sétáltatott kutya, több a póráz nélküli is, némelyik problémás, félős, agresszív. Hiába tudod te kontroll alatt tartani a kutyád, ha más nem tudja. A póráz a kutya védelme miatt van, hogy ne okozzon senkinek bajt, balesetet és ő se sérüljön meg.

2022. márc. 26. 21:12
 15/91 anonim ***** válasza:
93%
Szabadon sétáltatni menj kutyafuttatóba vagy erdőbe, vagy olyan területre, ahol kifejezetten szabad kutyát futtatni.
2022. márc. 26. 21:14
 16/91 anonim ***** válasza:
93%
Sokat bicajozok, pont az ilyen kis ideggörcsök a legveszélyesebbek... futnak utanam és kapkodnak a bokámhoz...
2022. márc. 26. 21:15
 17/91 anonim ***** válasza:
97%
Egyszer a Falk Miksában történt velem, hogy szálltak ki egy autóból, kiugrott egy mini kutya és rögtön nekem jött. Szólok a gazdájának, hogy azonnal hívja vissza, vagy kéntelen leszel elrúgni, ha közelebb jön vicsorogva. Erre beszólt, hogy mit hisztizek egy 3 kilós kutya miatt. Azt a qrva anyját az ilyen parasztoknak.
2022. márc. 26. 21:16
 18/91 anonim ***** válasza:
89%
Ha a gazda visszatudja hívni, oké. Nagyon sok embernél látom kutyasétáltatás közben, hogy a szabadon levő kutyájukat nem tudják visszahívni. Például rengetegszer van az, hogy én megyek a kutyámmal sétálni, és az én kutyám pórázon van, viszont sok szabadon levő kutya megindul felé, és a gazda bizony hívja vissza a kutyát, de a kutya rá se bagózik, hanem csak jön a kutyám felé... ez így nagy felelőtlenség. Szerencsére többségében kisebb kutyákkal van ez, barátságos kutyákkal, szóval igazából nem tartok attól, hogy ők megtámadnák az én 16 kilós kutyámat, viszont felelőtlenség és nagyon sok baj keletkezhet ebből. Hiába barátságos a szabadon sétálgató kutya, mi van, ha odamegy egy olyan kutyához, aki agresszív, és a gazda nem tudja visszahívni őt? Szóval fixen legyen meg az a visszahívás, bármi történjék, a kutya hallgasson rád, és nem odaengedni őt random kutyákhoz. De nem is csak a többi kutya miatt, de alapból, bármi történhet, bármi miatt vissza kellhet hívni a kutyát. Illetve én úttest mentén nagy felelőtlenségnek érzem, hogy póráz nélkül sétáltassa valaki a kutyáját. Nagyon könnyen megtörténhet a baj. Parkban, valamilyen réten még oké, de közvetlen úttest mellett? Nem. Én azt nem érzem biztonságosnak. Szerintem túl könnyen baj történhet. Viszont parkban, réten, meg ilyen helyeken, ha visszahívható a kutya, akkor oké. De tényleg visszahívható legyen, ne pedig az a "van rá esély, hogy hallgat rám, de lehet, hogy nem".
2022. márc. 26. 21:21
 19/91 A kérdező kommentje:

Most ki élitek a kutyatartás ellenes véleményeteket?😂

Mint mondtam, az én kutyám nem fog odamenni szimatolni senkihez és a kutyákhoz sem engedem. Hol ezzel a baj?

Egyebkent meg hozzatennem hogy nem

veszik komolyan a szabalysertest. A lakotelepen legalabb 12 kutyast tudok felsorolni akik szabadon setaltatjak

2022. márc. 26. 21:23
 20/91 anonim ***** válasza:
94%
TE ezt mondod. Csak tudod az a baj, hogy minden kutyatámadás után azzal jön a gazda hogy de EDDIG nem volt baj.. tartsd be a rendeletet, ugyanis attól, hogy te hisztikézel a kutyád miatt, még rád is vonatkozik.
2022. márc. 26. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!