Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?
Volt nekünk egy "keverék" border collie -nk. (A papa volt border collie, a mama pedig skót juhász, ezáltal olyan keskeny, hosszú orra volt, mint egy skót juhásznak, ellenben a bundája tipikus border collie-s fekete-fehér, cserében hosszú, mint a skót juhászé).
Ő csak jött mellettem, póráz és szájkosár nélkül, szájában a kedvenc frizbijével, azt őrizte.
Ha valami kisgyerek, vagy bárki meg akarta simogatni, egyből szorosan a lábamhoz bújt.
Majd mikor felértünk a "nagy rétre", ami az amúgy kertes házunktól 10 perc séta volt, rám nézett, és ledobta elém a frizbit. És kezdődött a játék. :)
OFF
És iszonyat okos volt. Megtalálta az elveszettnek hitt kulcsainkat, stb, illetve lakáson belül jelezte, hol van.
De szeretett trollkodni is. :D Sokszor előfordult, hogy valamit guggolva szereltem/mókoltam a kertben, vagy a kocsibejárón, erre ő mögém lopakodott, és úgy, hogy észre se vettem, olyan finoman kiszedte a copfomból a hajgumit, majd egyszer csak elém köpte. :)
Erre megvan a megfelelő előírás, tök mindegy a kutya mérete.
Mellesleg én pont egy németjuhásztól nem félek, de az ilyen bokaszaggatókat nagy ívben kerülöm, főleg, ha póráz sincs rajtuk.
Én konkrétan ezért félek sétáltatni a saját kutyámat. Alacsony nő vagyok, ha baj van, egyedül kevés vagyok szétszedni a kutyákat. Falu, jobbra-balra örjöngő kutyák, arra vinni nem akarom, így 2 lehetőség van, egy földesút szántóföldekkel és egy erdős, mezős terület. A földesúton a szomszéd engedi szabadon a kutyáit, kiszámíthatatlan időpontokban. Nem behívhatók, agresszívek, az egyik egy amstaff, ami majdnem megölte az előző kutyámat. A másik úton is egy amstaff jellegű kutya van, szintén szabadon, póráz nélkül, nem behívható, többször majdnem elütötte az autó, a gazdái ordítozva hívják magukhoz, a kutya nem reagál rá. Nem akarok egyik kutyával sem összefutni, mikor sétálunk.
Városban meg még rosszabb, alapból több a sétáltatott kutya, több a póráz nélküli is, némelyik problémás, félős, agresszív. Hiába tudod te kontroll alatt tartani a kutyád, ha más nem tudja. A póráz a kutya védelme miatt van, hogy ne okozzon senkinek bajt, balesetet és ő se sérüljön meg.
Most ki élitek a kutyatartás ellenes véleményeteket?😂
Mint mondtam, az én kutyám nem fog odamenni szimatolni senkihez és a kutyákhoz sem engedem. Hol ezzel a baj?
Egyebkent meg hozzatennem hogy nem
veszik komolyan a szabalysertest. A lakotelepen legalabb 12 kutyast tudok felsorolni akik szabadon setaltatjak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!