Mi a velemenyetek arrol ha valaki szabadon setaltatja a kutyajat?
19. Ha kolompár gazsi lop az áruházból, akkor már neked is szabad? Szerinted?
A törvénytelenseg nem keletkeztet jogot!!
"Mint mondtam, az én kutyám nem fog odamenni szimatolni senkihez "
Oké. Te ezt tudod, viszont más nem. És vannak, akik félnek a kutyáktól. Joguk van hozzá, neked meg kötelességed pórázon tartani.
És nem kutya tartás ellenes vagyok, hanem kutya fan.
Nem birom oket, nagyon keves kutya van akit tenyleg kontroll alatt tud tartani a gazdi poraz nelkul is, igy nem bizom bennuk.
2 kutyam van, eppen ma is odajott hozzank egy poraz nelkuli fekete kozepes keverek a "semmibol", folduton setaltunk, hetvegi hazak vannak arra, es az egyik haztol jott elo, mert kihoztak a gazdai, hogy majd ellesz veluk... Szerencsere nem tamadt, csak odajott szaglaszni, igy nem volt semmi baj, de azert megallt bennem az ütő egy pillanatra. Ha eppen agresszivan jon oda es belemaszik a kutyam pofajaba, az amstaffomnak meg nem tetszik, hiaba van porazon, nem tudom es nem is akarom visszafogni, akkor megvedi magat, vagy a "kistesojat". Igazabol ilyenkor csak a kistestut feltem, de ő meg barkivel baratkozik rogton, igy szerencsere sosem volt igazi konfliktusunk poraz nelkuli kutyakkal.
Ha a gazdi figyel az elengedett kutyájára és képes visszahívni akkor nem zavar, de sajnos az esetek többségében nem tudják visszahívni őket, én mindig figyelem a kutyák testbeszédét és aszerint cselekszem, ha barátságos akkor engedem az ismerkedést, ha úgy látom hogy nem barátságos akkor még az előtt megállítom hogy odaérne hozzánk.
De egyébként én is el szoktam engedni a kutyámat a futtatón kívül is, de ha valaki jön egyedül vagy pórázon sétál a kutyájával akkor behívom és rá teszem a pórázt, ellenben ha elengedett kutya jön akkor nem kötöm meg mert nem akarok magunkból prédát csinálni.
A kutyám egy közepes testű labrador és border collie keverék, jól szocializált, és nagyon jól kommunikál a fajtársaival.
Jogilag nincs rendben, mert közterületen kötelező a póráz minden kutyára.
Részemről rendben van, ha így csinálod. Én azt nem szeretem, amikor szabadon van a kutya a gazdája kb. azt se tudom hol, vagy telefonozik, a kutyára nem figyel. Mennék arra a kutyámmal, de inkább teszek egy kerülőt. Sajnos volt már olyan, hogy szabadon lévő kutya támadott az enyémre, szerencsére nem lett baj mondjuk nekem kellett leszedni a kutyát az enyémről, mert a gazda még ordítva futott oda messziről.
Tehát, ha minden esetben magadhoz hívod, ha jön egy kutya és nem engeded oda emberekhez sem nekem okés.
A többi szabadon lévő kutyát meg ezek után, amit írtam én kikerülöm és elég bosszantó. :/ Na de inkább.
Budapesten vannak kijelölt kutyafuttatók, ahol mindenki szabadon engedheti a kutyáját!
Sajnos, gyakori látvány, hogy nagytestű kutyákat rendszeresen póráz nélkül sétáltatnak...
Van két hatalmas harci kutya, amiket mindig póráz nélkül sétáltat egy középkorú pár!
Akkora fejük van, mint egy medvének! Elég ijesztő látvány mindkét állat!
Engem már kétszer támadt meg kutya a felelőtlen gazdáik miatt...
Egyszer úgy, hogy a gazdái mindig póráz nélkül sétáltatták a közepes testű puli féle kutyájukat.
Egyszer épp mellette tekertem el, mikor szó nélkül beleharapott a lábamba!
Egyből kiabáltam a gazdáiknak. Ahhoz képest mégis többször kiszökött utána is...
Másik eset egy staffordshire terrierrel történt. Őt is mindig póráz nélkül sétáltatták ott, ahol emberek is járkáltak.
Egy darabig nem törődött velem a kutya. Simán eltekertem mellette.
Majd egyszer bekattant és ugatva, morogva szaladt felém! Nem hallgatott a gazdájára! Körbe - körbe ugrált, meg vadul ugatott és morgott! Nagyon megijedtem!
A gazdája odaszaladt és úgy vitte el...
Azért elég ijesztő, amikor egy rád támadó kutya nem hallgat a gazdájára sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!