Kutyatartók miért sértődnek meg hogyha rászólok a kutyájukra ha közeljönnek hozzám?
"és ha megláétok bárkit póráz nélkül kutyával fel is jelentem."
Sokat érsz vele... Saját szememmel láttam, hogy rendőrök úgy nem állították meg a gazdit számonkérni, hogy a kutyája ott szaladgált a rendőrautó előtt. Rajtakapták, és semmi, még csak annyi se, hogy tessék pórázra tenni a kutyát, mert balesetveszélyes.
"Múltkor is mikor a 2 éves lányommal sétáltam odajött egy nagyobb vizsla póráz és szájkosár nélkül, hiába szóltam a gazdájának hogy vigye onnan csak röhögött hogy nem bánt az."
Oké,oda ment,és? Úgy meséled mintha legalábbis leharapta volna a fél kezedet.
Már a kérdés is kamunak tűnt,a válaszok is,de ez volt a pont az I-re.Valóban troll már megint.
És egyébként! A vizsla vadászkutya.Emberre nagyon félre kell nevelni,hogy az a jószág harapjon..szelíd emberrel,nagyon is.Gyerekekkel is,végtelenül családcentrikus.
Ha tényleg van is gyereked és oda is ment a kutya ez csak egy rámondás,hogy ott röhögött a gazda.Nyílván az értékes séta idejüket megszakítják azzal,hogy megálljanak rajtad röhögni,csesztessenek és megvárják ameddig kiakadsz és üvöltessz.
Valami pánik rohamos,hipochonder nyomorék vagy.Ez itt a baj.
NEM szabad a kutyát póráz nélkül sétáltatni.Eddig igazad van.De az a mértékű pánik,kiakadás és szorongás ami belőled árad csak azért mert meg merészel közelíteni egy kutya nagyon szakembert igénylő probléma.
Vagy pedig egy kevésbé színes,elvont képzelő erőt.Hősünk kicsit túl drámaíra íródott.
Ne ordibálj a kutyával, mert támadásnak veheti és visszatámadhat.
Mellesleg nem szabad utcán kutyát póráz nélkül sétáltatni. Vegyél egy gázspray-t (van direkt állatok ellen), és közöld, ha nem viszi innen el a kutyát, lefújod.
"Azért döbbenet, hogy szinte aulz összes olyan válasz le van pontozva, ami a kutyatartó felelősségét és kötelességét írja le."
Igen, mert rengeteg a paraszt ember, aki azt hiszi, mindeki megtisztelve érzi magát, ha a kutyája figyelmet szentel neki.
A fentieket úgy írtam, hogy ritka nagy kutyaimádó vagyok, de a könnyelmű, másokat figyelembe nem vevő gazdikat annál inkább nem szeretem.
Enyembe probalnal belerugni te nyomorék, letepnem a karodat.
Mit ártott neked az a kutya azon kívül hogy odament? Mert azt még nem hallottuk. Gondolom semmit csak paranoiasan fosol tőlük. Jó példát mutatsz a gyerekednek..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!