Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartók miért sértődnek...

Kutyatartók miért sértődnek meg hogyha rászólok a kutyájukra ha közeljönnek hozzám?

Figyelt kérdés
Mikor póráz és szájkosár nélkül sétáltatják a 80 kg-os németjuhászokat.. Az meg odajön hozzám, a kutya egy ösztönlény bármikor megkaphat ha olyanja van. Ha meg elkezdek kiabálni a kutyával hogy takarodjon tőlem akkor jön a gazdája és engem csesz le hogy kiabálok a kutyájával, pedig elnézést kellene kérnie.
2021. júl. 13. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/72 anonim ***** válasza:
41%
van bizony. és ha megláétok bárkit póráz nélkül kutyával fel is jelentem.
2021. júl. 13. 10:38
 12/72 anonim ***** válasza:
53%

megint egy egyértelmű provokatív kérdés...

Ha meg elkezdek kiabálni a kutyával hogy takarodjon tőlem..na itt a baj.

értelmes ember nem kiabál és bunkó módon közli hogy takarodjon tőle hanem normálisan megkéri és akkor kevesebb lenne afeszkó

2021. júl. 13. 10:41
 13/72 Tukk78 válasza:
88%
A felháborodásod jogos, azonban, ha rákiabálsz az ebre, pláne idegenként azzal a kutyából agresszív magatartást válthatsz ki! Ilyen esetben a kutya nem támad, HANEM VÉDEKEZIK, hiszen te támadtál rá (idézőjelben, a kutya fejével kell gondolkodni). Ha én odamegyek melléd a strandon, és rám kiabálsz, vajon milyen reakció várható? Vagy pfán váglak, vagy odébb megyek, mert azt mondom ez beteg.... A gazda nyilván azért ideges, mert ha megkiabálod a kutyát, és az mondjuk megkap, akkor neki kell majd magyarázkodnia, holott végső soron a te viselkedésed váltja ki a kutyából a támadó magatartást! Szélsőséges esetben mondjuk el is altatják a kutyát, ha rád támad... Ki az ördög magyarázza meg utána, hogy te kiabáltál rá az ebre, és az váltotta ki a viselkedést?? MÁSRÉSZRŐL: magam is kutyatartó vagyok, bár nekem "csak" egy foxi-tacsi keverékem van, szóval nem nagytestű. DE: alap, hogy ha jön valaki, akkor rövid pórázra veszem, nem engedem senki (pláne idegen) közelébe. Gyerekek szeretik megsimogatni, de azt is csak a szigorú felügyeletem alatt, pórázon természetesen, ha pedig látom, hogy valaki fél, akkor még át is megyek az utca másik oldalára - teljesen meg tudom érteni, van egy gyerekkori barátom, még 8 éves kora körül megharapta valami kutya, azóta retteg az ebektől, 30 évesen egy póráz nélküli eb elől, ami farokcsóválva közelített akrobata mozdulatokkal felmenekült a közeli szőnyegporolóra........ Összefoglalva: a felháborodásod jogos, de szerintem nem szerencsés a kutyára rákiabálni, pláne idegenként, ezt tartsd szem előtt, saját érdekedben. Viszont a felelőtlen gazdákra igenis szólj rá!
2021. júl. 13. 10:42
 14/72 anonim ***** válasza:
49%
semmi provokáció nincs benne. a tényeket írta le. Én is nem egyszer látom , hogy póráz nélkül vannak , a kutya meg 5-10 méterre is eltávolodik a gazdájától. Nem egyszer meg is ugattak már hangosan rohanva felém. Nehogymár a törvényszegőket védjük.
2021. júl. 13. 10:43
 15/72 anonim ***** válasza:
72%
Nem szép dolog kiabálni a kutyával talán. De nem próázon tartani sokkal rosszabb.
2021. júl. 13. 10:44
 16/72 anonim ***** válasza:
64%
14.tényeket..igen de értelmes ember nem kiabál és bunkó módon szól máshoz itt a gond értelmesen is lehet megkérni de ez idegbeteg embereknek nem megy
2021. júl. 13. 10:45
 17/72 anonim ***** válasza:
57%
13.nagyon jól leírtad a dolgokat!
2021. júl. 13. 10:46
 18/72 anonim ***** válasza:
14%
de kiabál mert már felháborítja az , hogy egy kutya megy felé amihez semmi kedve.
2021. júl. 13. 10:48
 19/72 anonim ***** válasza:
87%

Kutyatartók miért sértődnek meg hogyha rászólok a kutyájukra ha közeljönnek hozzám?

Leírásban:Ha meg elkezdek kiabálni a kutyával hogy takarodjon tőlem...

2021. júl. 13. 10:49
 20/72 anonim ***** válasza:
38%
A kutyatartónak kötelessége pórázon tartani a kutyáját. Innentől ő szeg törvényt. A kérdező a pórázon tartott kutyákra nyilván nem ordít rá.
2021. júl. 13. 10:51
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!