Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartók miért sértődnek...

Kutyatartók miért sértődnek meg hogyha rászólok a kutyájukra ha közeljönnek hozzám?

Figyelt kérdés
Mikor póráz és szájkosár nélkül sétáltatják a 80 kg-os németjuhászokat.. Az meg odajön hozzám, a kutya egy ösztönlény bármikor megkaphat ha olyanja van. Ha meg elkezdek kiabálni a kutyával hogy takarodjon tőlem akkor jön a gazdája és engem csesz le hogy kiabálok a kutyájával, pedig elnézést kellene kérnie.
2021. júl. 13. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
48%

Én ugyan nem tartozom azok közé, aki retteg a kutyától, de van ilyen, nem is kevés.

Itt nyugodtan elmagyarázhatod neki, hogy szépen szóljon a gazdájának és nem lesz probléma, de ő a kutyára figyel, mert tőle fél és nem tudja a szemét levenni róla, és nem fog tudni a gazdával és a vele való komunikációval foglalkozni.

Stresszhelyzetben elvész a logika, meg hogy mit, és mit ne csináljon, az ösztöne felülírja.

Ezt tessék átgondolni és tudomásul venni kedves kutyabarátok.

2021. júl. 13. 13:12
 32/72 Tukk78 válasza:
71%
#31 Ebben is igazad van. Viszont innentől kezdve 1-1, mert a kutyának is van ösztöne. Aztán akkor visszakanyarodunk oda, hogy a kutyatartó a hibás, ami ebben az esetben szintén igaz, de azon már nem segít, ha beleharap a tagba (mert ráordított). Az embernek KELL gondolkodni, mert mi nem (teljesen) ösztönlények vagyunk, ellenben a kutya nem képes végiggondolni ezt.
2021. júl. 13. 13:21
 33/72 A kérdező kommentje:

"27.akkor sem ordibálás a megoldás...értelmes felnőtt ember vagy elméletileg."

Mi a megoldás? Mit tudok tenni hogy egy kutya ne jöjjön közelebb hozzám fél méternél?

2021. júl. 13. 14:08
 34/72 anonim ***** válasza:
52%
33. Szólsz a gazdájának.
2021. júl. 13. 14:10
 35/72 anonim ***** válasza:
52%

Tényleg ennyire életképtelen vagy és az első ami eszedbe jut az az,hogy "ordítok vele talán elmegy"?

Az én kutyám biztos,hogy abban a pillanatban neked ugrana,hogy elordítod magad.

Nincs elengedve ugyan,de szájkosár sincs rajta MERT NEM AGRESSZÍV ÉS NEM VESZÉLYES.

Viszont bántalmazták.Sokat..

A célzottan neki való kiabálás,rúgás,ütés azonnal önvédelmi reakciót vált ki benne.

És nem mellesleg tőlem is kapnál egy nyaklevest.Vegyél be egy nyugtatót és ne ordibálj.Elmebajos.

Szépen is megkérhetsz bárkit,hogy hívja/vigye arrébb a kutyát.Pórázon is vannak olyan kis utcák,hogy egymás mellett centire haladtok el kutyával is.Ott mit csinálsz,feltapadsz a falra?

Szedd már össze magad te gyáva p*Cs ezek házi kedvencek nem oroszlánok..

2021. júl. 13. 14:16
 36/72 anonim ***** válasza:
75%
Én pont fordított helyzetben vagyok, nekem kell a kutyámmal arrébb menni, mert egyes kisgyerekesek csesznek rászólni a gyerekükre, hogy ne rohanjon oda a kutyához. Cukinak kinéző kistestű kutyám van, de előéletes mentett, és utálja, ha lerohanják, ha meg megharapná az odarohanó gyereket, mert megijed, akkor én lennék a hibás.
2021. júl. 13. 14:46
 37/72 anonim ***** válasza:
81%

Az én munkavonalas németjuhászom csak 30 kg, nem tudom hol láttál 80 kilós németjuhászt. Na mindegy...

Nem tudom, én közterületen pórázon sétáltatom, ha pedig valahol elengedem (futtató, vízpart, mező), akkor teljesen semleges emberekkel, nem megy oda senkihez jópofozni, szóval nincs ilyen jellegű tapasztalatom.

De felesleges visítozva hisztizni mint egy ötéves kisgyerek, szólj a gazdájának, hogy fogja meg! Ha nekiállsz csapkodni mint egy debil, akkor van arra esély, hogy a kutya is megijed és valóban odakap.

Egyébként én nem félek a kutyáktól, de én sem szeretem ha rohannak felém az utcán vagy rámugrálnak vagy odakapnak (volt ilyen is).

2021. júl. 13. 15:46
 38/72 A kérdező kommentje:

"33. Szólsz a gazdájának."

Szólok, semmit nem ér, leszarják hogy kit harap meg éppen a kutyájuk.

Múltkor is mikor a 2 éves lányommal sétáltam odajött egy nagyobb vizsla póráz és szájkosár nélkül, hiába szóltam a gazdájának hogy vigye onnan csak röhögött hogy nem bánt az. Szóltam a kutyára, szóltam mégegyszer a gazdájának, aztán akkorát belerúgtam hogy 3 métert odább repült.

"És nem mellesleg tőlem is kapnál egy nyaklevest.Vegyél be egy nyugtatót és ne ordibálj.Elmebajos."

Saját és gyerekeim testi épsége fontosabb mint egy önérzetes kutyasétáltató egoista lelki világa.

2021. júl. 13. 16:06
 39/72 anonim ***** válasza:
25%

Azért döbbenet, hogy szinte aulz összes olyan válasz le van pontozva, ami a kutyatartó felelősségét és kötelességét írja le.

Kutyát nem lehet szabadon engedni közterületen, se mezőn, se vízparton, csak a kijelölt kutyafuttatókban. A gazda felelőssége pórázon tartani a kutyát, és nem az a helyes válasz egy ilyen esetre, hogy aki fél a kutyától ne menjen az utcára, mert a kutyák nem állnak az emberek felett (legalábbis tudtommal, ha ez változott, szóljatok).

Ha a kutya kárt tesz bármiben is amikor szabadon van, vagy megharap valakit, tök mindegy miért, hogy azért mert rákiabáltak vagy azért mert nem volt szimpi neki az adott ember, a gazda válalja a felelősséget a kutya tettéért. Ha olyan a kutya, hogy előfordulhat hogy megharap valakit, mert olyan az előélete vagy akármi, akkor emberségből is szájkosarat illik rátenni, bár azt hiszem nem kötelező.

2021. júl. 13. 16:08
 40/72 anonim ***** válasza:
80%

Nézd, én maximálisan pórázpárti vagyok (szájkosár csak a veszélyesnek nyilvánított egyedeknek kötelező közterületen), az én kutyám pórázon van, nem is akar random idegenekhez odaszaladni (ismerősöknek persze örül már messziről), és nekem is akadt gondom a póráz nélküli kontrollálatlan "nem bánt" kutyákkal, de azért az embereket sem kell félteni. Még ha valaki megkérdezi, hogy megsimogathatja-e a kutyámat, az a jobbik eset, de van, aki nem is kérdez, és csodálkozik, ha a kutya elhúzódik vagy morog (ha sarokba szorítják, arra meg figyelek, hogy ne harapjon).

Mi ha tehetjük, kerüljük azokat, akikről tudom, hogy nem lehet velük beszélni. Persze vannak olyan szűk járdák, ahol ez nehezen kivitelezhető. Szóltam már rá másik gazdira, hogy hívja vissza a kutyáját, mert láttam, hogy gond lenne, vagy mert az enyém éppen nem volt jól (sérülés, betegség miatt pl.), értetlenkedés volt, de sértődés nem. Akivel lehet, higgadtan beszélj, akivel nem lehet, azt meg próbáld kikerülni.

Amíg nem tartatják be a szabályokat, addig nincs jobb ötletem, mit lehet tenni.

2021. júl. 13. 17:07
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!