Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 8 éves, miskárolt, puli...

8 éves, miskárolt, puli keverék, szuka kutyusom van, lakásban. Reggel 10 perc, délben fél óra, kora este 1 óra séta. (Folyamatos, szinte jogging nekem). Köztes időben a szobában fetreng. Mennyit egyen a kutyus?

Figyelt kérdés

Josera tápon 3 ajánlás van az adagolásra: inaktív, normál, aktív.

Mire gondolhat a gyártó, mi melyik sávba tartozhatunk?

tegnap 01:25
 1/7 anonim ***** válasza:
30%
Szegény, hogy értsük, hogy fetreng?
tegnap 02:48
 2/7 anonim ***** válasza:
77%
Inkább a normál
tegnap 07:43
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#1 Gondolom azt, hogy nem a kertben kergeti a betévedt galambokat vagy nyájat őriz, hanem csak heverészik.

(Én is azt szoktam mondani, hogy pl. "ma hétvégén csak fetrengek otthon, nem megyek sehova")

Kérdező, szerintem próbáld meg a normált, aztán úgyis látod, hogy hogyan reagál a szervezete. Egy inaktív kutya nem is nagyon jár sétálni, inkább csak elvégzi a dolgát és menne is vissza (gondolj itt öreg kutyákra - igen, tudom, az enyém is elég aktív maradt vénasszony korára, de valamelyik már nem igényel sétákat - vagy ha esetleg műtötték, vagy beteg, és amiatt nem lehet vele sokat menni)

tegnap 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kezd el a normált. Ha látod, hogy hízik a kutya, csökkented az adagot. Ha pedig elkezd fogyni, növeled. Ez mindig csak egy irányadó javaslat a tápon.
tegnap 08:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Az inaktív sávba tartozik mindkét kutya.
tegnap 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Én az inaktívval kezdenék, idősebb már, nem jó az ízületeknek, ha most hirtelen felszalad rá pár plusz kiló. Ha sovány lenne az inaktív mellett, akkor emelnék fokozatosan.
tegnap 11:02
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk 8 éves kutya még nem igazán idős, pláne egy puli-méretű. Ilyen 50 év körüli, ha ember-években számoljuk.

Illetve azért mozog annyit napközben, hogy ne legyen inaktív.

Én a helyedben normál adaggal etetném, aztán ha megyünk állatorvoshoz, akkor megérdeklődöm, hogy szerinte szükséges-e változtatni. Illetve a kutyán is látszik, hogy elég-e vagy sok-e.

tegnap 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!