Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyatartók miért sértődnek...

Kutyatartók miért sértődnek meg hogyha rászólok a kutyájukra ha közeljönnek hozzám?

Figyelt kérdés
Mikor póráz és szájkosár nélkül sétáltatják a 80 kg-os németjuhászokat.. Az meg odajön hozzám, a kutya egy ösztönlény bármikor megkaphat ha olyanja van. Ha meg elkezdek kiabálni a kutyával hogy takarodjon tőlem akkor jön a gazdája és engem csesz le hogy kiabálok a kutyájával, pedig elnézést kellene kérnie.
2021. júl. 13. 09:45
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
9%
18.de akkor menjen arrébb és ne ő neki álljon felljebb ha a kutya ugat neki ha RÁKIABÁL...
2021. júl. 13. 10:52
 22/72 Tukk78 válasza:
77%
20-as. Tök igazad van. Egy baj van: a kutya nem ismeri a törvényt, legalábbis az emberét. A sajátját ismeri, szóval még egyszer: a gazda felelőtlen, DE ha odasompolyog az eb, akkor szerintem az egyik legrosszabb opció rátutulni!
2021. júl. 13. 10:55
 23/72 anonim ***** válasza:
24%
Akkor majd a kutya gazdája vállalja a felelősséget és fizeti a kárt amit a felelőtlensége okoz.
2021. júl. 13. 10:56
 24/72 anonim ***** válasza:
66%

Mert nincs annyi eszük,hogy felfogják nem mindenki rajong az idegen kutyáért.

Bár nekem kicsi kutyám van de ha jön valaki és látom nem fog elférni mellettünk kényelmesen,akkor rövid pórázra veszem a kutyát (mert ugye a póráz kötelező) és félreállok amíg elmegy az illető. Meg szokták köszönni,de én is ha ugyanezt visszakapom,nem díjazom a hívatlan ebeket és tiszteletben tartom azt hogy más sem.

2021. júl. 13. 10:59
 25/72 Tukk78 válasza:
69%
24. Így van rendjén.
2021. júl. 13. 11:06
 26/72 anonim ***** válasza:
79%
Talán mert egy bunkó alak vagy mivel rákiabálsz paraszt módon hogy takarodj el ahelyett hogy értelmesen megkérnéd és még ezen gondolkozol? Paraszt viselkedésre paraszt viselkedés megy igaz hogy szájkosár és pórzár nélkül az gázos de a te viselkedésed is gáz hisz ha eleve ráförmedsz a kutyára azt támadásnak veszi ezért sem kellene kiabálgazni nagy testű kutyákkal..
2021. júl. 13. 11:07
 27/72 A kérdező kommentje:
nyilván nem ordibálok minden kutyával hanem azzal aki közel jön hozzám 10 cm-re van a szája a lábamtól.
2021. júl. 13. 11:51
 28/72 anonim ***** válasza:
90%
27.akkor sem ordibálás a megoldás...értelmes felnőtt ember vagy elméletileg.
2021. júl. 13. 12:07
 29/72 anonim ***** válasza:
20%

Jelenleg kutyásként mondom, hogy van igazság amit írsz. Sajnos ezek a problémák visszavezethetőek arra, hogy már nincsen kutyás „etikett”, amit pl. anno a kutyasulikban is oktattak. Bal oldalon kellene a kutyát vinni, a bal kezeddel irányítod rövidre fogva a pórázt, a jobb kezeddel tartod vissza. A kutya feje egy vonalban kellene lennie a lábaddal, és nem előrébb-hátrébb, ha esetlegesen vmiért megugrana, hogy ne rántsd vissza, és hogy könnyen magad mellé tudd ültetni. Idősebb korosztályban még benne van, hogy ha szűk a hely, a kutyásokat engedjük előre, és hogy nem a kutyás fogja megkerülni a járókelőt.

Nekem az a legnagyobb problémám, hogy látják az emberek, hogy a kölyök kutyát még oktatom ezekre és nem azért ültetem le, hogy ők megsimogathassák. Van aki pl. ahogy meglátja hívja- amit szintúgy nem szeretek. Nem akarom, hogy olyan legyen, aki minden emberben a potenciális simit lássa, és belesétáljon másnak a magánszférájába. Főleg, ha az illető hoppás, és belerúg.

Szájkosarat már vagy 20 éve nem láttam használatban szolgálati kutyán kívül. Viszont legalább a buszon elvárnám, hogy rátegyék az emberek, én is szoktatom hozzá mostanság, mert a jövőben a buszozáshoz is szoktatni szeretném.

Szimpla járókelőként, nekem is a hátam feláll a szőr, amikor közelmbe engedik a kutyát, és elkezd szaglászni és akkor jön a duma, hogy „jaj tetszel neki”.

A legnagyobb csodálkozásomra, pont hogy a kisgyerekek azok, akik illemtudóan megkérdezik, hogy megsimogathatják-e. A velem egykorúak meg egyből spanolni akarnak a kutyával, meg elkezdenek kioktatni, pl. hogy szegényt miért nem engedem el stb...

Az időskorúakat is szeretem ilyen szempontból, mert hiába vagyok fiatalabb megadják a tiszteletet nekem is meg a kutyusnak is :).

2021. júl. 13. 12:37
 30/72 anonim ***** válasza:
54%

Ezek nem kutyások, hanem felelőtlen kutyatartók, akiket a kutyások is utálnak.

Viszont kérdező, egy jótanács, ha el akarod kerülni, hogy egy kutya esetleg tényleg nekedmenjen, ne kiabálj, ne csapkodj, hanem kérd meg a gazdáját normális hangnemben, hogy kösse pórázra, vagy hívja el. Agresszióra agresszió a válasz a kutya és a gazdája részéről is. Sajnos aki így áll a világhoz, hogy bármit megtehet, bárhova odaengedheti a kutyáját, azzal ordítva nem lehet szót érteni.

2021. júl. 13. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!