Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ennyire érzékenyített világban...

Ennyire érzékenyített világban élünk? Mi okozhatta ezt? (Kutya)

Figyelt kérdés

Már pár hete feltűnt ez a fogalom, hogy érzékenyítettek az emberek, ha a kutyákról van szó.

Félreértés ne essék, nem vagyok kutya vagy állat gyűlölő, csak kíváncsi vagyok mások hogy látják a dolgot.

Pár napja kikerült a Facebookra egy felhívás, hogy egy kutya eltűnt. Odaírták, hogy senki se próbálja megfogni, mert emberre és állatra is veszélyes. Alatta a kommentekben sokan írták, hogy félnek ettől a kutyától. Kisgyerekkel vagy kisebb termetű kutyával sem mernek kimenni az utcára. Mások a gazdit hibáztatták, hogy miért nem tud vigyázni a kutyájára.

Aztán ma felkerült, hogy a kutyát valószínűleg elpusztította valaki. A körülmények erre utalnak.

Nos én is azon az állásponton vagyok, hogy nem szabad bántani az állatokat. Eddig ez rendben is van.

Azt tudom elképzelni, hogy valakit megtámadhatott és az védekezésből kénytelen volt elpusztítani az állatot. Gondolj bele, ha a te kiskutyádat vagy akár a gyerekedet megtámadná egy nagy kutya, mit tennél?

Ami nekem feltűnt, hogy az emberek a kommentekben jobban sajnálkoztak a kutya elpusztulásán, mint egy emberén... Mindenki a kutya védelmére kelt. Nem is gondolnak bele, hogy bármelyik kutya megsebesíthet egy embert.

De másik sztori: Ha szóvá teszem, hogy valaki ne hozza be a strandra a kutyáját (ahova egyébként tilos kutyát bevinni), akkor már én vagyok a legesleggonoszabb kutyagyűlölő a szemükben.

Vagy, ha az én véleményem szerint nem való kutya étterembe vagy szállodába, akkor megint engem támadnak... Pedig én nem akarom, hogy az étteremben, ahol eszek, ott kutyák mászkáljanak.

Annyira kutya-érzékeny lett a világ, hogy nagyobb becsben van egy kutya, mint egy ember?

tegnapelőtt 21:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

"Azt tudom elképzelni, hogy valakit megtámadhatott és az védekezésből kénytelen volt elpusztítani az állatot. Gondolj bele, ha a te kiskutyádat vagy akár a gyerekedet megtámadná egy nagy kutya, mit tennél?"

Rengeteg esetben viszont nem erről van szó. Sok beteg ember van, aki élvezetből kínoz állatokat.

"Ami nekem feltűnt, hogy az emberek a kommentekben jobban sajnálkoztak a kutya elpusztulásán, mint egy emberén... Mindenki a kutya védelmére kelt. Nem is gondolnak bele, hogy bármelyik kutya megsebesíthet egy embert."

De ember nem halt meg, nem? Mármint abból amit írtál, úgy tűnik a kutya halt meg csak, ember nem. Nyilván ha a kutya hal meg, akkor rajta fognak sajnálkozni, nem pedig élő embereken. De itt a kutya halt meg, persze hogy sajnálják az emberek, hogy a megfogása helyett elpusztult.

Azzal egyetértek, hogy ahova tilos kutyát vinni, oda ne vigyenek. Viszont van olyan étterem és szálloda, ami kutyabarát, szóval ha az téged zavar, ne menj oda. Ennyi. Rengeteg olyan étterem és szálloda van, ahova kutyát nem lehet vinni. Akit zavar a kutya, az oda menjen. Akinek kutyája van, az is megérdemli, hogy elmehessen egy szállodába. Ő odamegy, ahova szabad kutyát vinni, te meg oda mész, ahova nem lehet. Itt nincs probléma, ezt itt te kreálod. Ahogy már vannak gyerekmentes szállodák is. Mindenki oda menjen, ami neki megfelel.

tegnapelőtt 22:08
 2/11 anonim ***** válasza:
67%
Nem értem, milyen emberről beszélsz? Ki halt meg?
tegnapelőtt 23:20
 3/11 Katona Dius ***** válasza:
92%

Nagyon szeretm a kutyákat, van is kutyám. De... Ha egy idegen, agresszív kutya nekem támadna, vagy valamelyik szerettemnek, én sem gondolkoznék, hogy jajj ne legyen baja szegény kutyusnak.

Viszont tényleg vannak olyanok, akik csak úgy brahiból mérgezgetik mások álltát. Mérgezett kolbászt dobálnak be a kerítésen, stb.

És akármennyire is szeretem a kutyámat, meg gy alapból a kutyákat, de én sem díjazom, ha a kaja körül szőr szálldos. Macskáim is vannak (bentiek), a konyhából minden négylábú szigorúan ki van tiltva.

tegnapelőtt 23:35
 4/11 anonim ***** válasza:
44%

“Vagy, ha az én véleményem szerint nem való kutya étterembe vagy szállodába, akkor megint engem támadnak... Pedig én nem akarom, hogy az étteremben, ahol eszek, ott kutyák mászkáljanak.”

Én meg nem akarok olyan repülőn utazni, amin gyerekek kiabálnak meg sírnak, mégsem fogják a kedvemért kitiltani őket. Közösségi terekben nem a közösség fog hozzád alkalmazkodni, hanem neked kell a közösséghez. Ha nem tetszik, hogy kutya van az étteremben, akkor egyél otthon.

Az alap sztorihoz meg annyit tudok hozzáfűzni, hogy agresszív kutyát úgy kell tartani, hogy véletlen se szökhessen meg. Ha ez megtörtént, akkor tényleg nem szabad csodálkozni, hogy esetleg önvédelemből megölik. Mondom ezt úgy, hogy kutyatartó vagyok, de ne kóboroljanak az utcán szabadon agresszív kutyák…

tegnap 09:48
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Azt gondolom, hogy aki kutyát tart (mindegy, hogy kis- vagy nagytestű) annak kötelessége úgy nevelni, hogy ne bántson senkit és megfelelő körülmények között tartani. Ha erre nem hajlandó az illető, akkor vegyen plüsskutyát. Nekünk is van egy kutyánk, imádjuk de vannak szabályok neki. Becsben tartjuk ugyan úgy, mint egymást. Hiszen családtag. Mi pl. kiskora óta úgy neveltük, hogy nincs harapás, idegenekre ugrálás stb. Nem vagyunk arra érzékenyek, hogy ha valaki esetleg nem szívesen látja a kávézó teraszán vagy ha valaki nem szeretné, hogy odamenjek hozzá mikor sétáltatjuk. Elfogultak sem vagyunk, hiszen normális ember tiszteletben tartja a másik és a saját (kutyája) igényeit. Volt már példa arra, hogy elvittük sétálni és a buszmegállóban egy idős hölgy szatyrához odament és szaglászta. Rászóltam, hogy ezt nem szabad és arrébb tettem a kutyánkat. A néni udvariasan mondta, hogy ne haragudjak, de ő nem szereti ha állatok szagolgatják. Elnézést kértem tőle, majd elmentünk. Lehet ezt így is, csak normálisan kell hozzáállni. :)
tegnap 16:44
 6/11 anonim ***** válasza:
43%

"Ha nem tetszik, hogy kutya van az étteremben, akkor egyél otthon."

Na megszólalt a tipikus hivatásos, csőlátású kutyaőrült.

tegnap 17:47
 7/11 anonim ***** válasza:

Én örülök annak, hogy egyre több helyre beengedik a kutyákat. Alapból úgy lenne ez az egész működőképes, ha jólnevelt kutyákat vinnének be ezekre a helyekre, és a gazdik felelősségteljesen tartanák és tanítanák őket. Ebben az esetben semmiféle komolyabb probléma nem tudna felmerülni. A játék, izgatottság, másik kutya megugatása az normális viselkedés, az a nem normális ha nincs jól lekezelve a szituáció, meg amikor valaki a saját kutyáját nem ismeri elég jól. Egy kiegyensúlyozott, jól szeretett állat nem lesz torokramenős agresszív, és hallgat a gazdi minden szavára.

Azért sajnálom az állatokat, mert az emberek hibája a rossz viselkedésük, és mégis ők isszák a levét. Ahogy a szaporítás is, állatkínzás is, de hosszú lenne mindent leírni.

Nyilván ha megtámadna engem, vagy bárkit az utcán egy kutya akkor én se azon gondolkodnék, hogy jaj de sajnálom, vagy én nem bántom csak hagyom hogy “megegyen”, hanem védekeznék ahogy tudok. De ettől még utána szomorú lennék, ha az állat elpusztulna.

Az ilyen hírek alatt pedig mindig lesz sok vélemény, sőt az előző hozzászólókon felbuzdulva egyre durvább, szélsőségesebb reakciók is sorakoznak szép számban.

tegnap 20:09
 8/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom mitől lett ilyen divatos dolog kutyát tartani.

Az valahogy nem tud tetszeni, amikor egy étteremben a kutyák majdnem egymásnak esnek. Szinte a tányérom mellett csóválja a farkát...

Nem is tudom, hogy a NÉBIH ezt hogy engedheti meg.

tegnap 20:17
 9/11 anonim ***** válasza:
32%

Strand: te vagy az önkényes rendőr, igaz? Akinek mindenbe bele kell szólnia.

Étterem és szálloda: ha a tulaj engedi a kutyákat, akkor te neked a világon semmi jogod véleményt nyílvánítani erről! Pláne nem még pattogni is. Majd ha lesz saját szállodád, oda azt engedsz be, akit akarsz.

Az első sztori meg úgy értelmetlen, ahogy van. Milyen ember halt meg? Kit kellene sajnálni?

tegnap 21:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
De minek eszel kutyabarát étterembe?
tegnap 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!