Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megveszekedett eltűnt kutyás...

Megveszekedett eltűnt kutyás gazdával mit lehet kezdeni, ha állandóan zaklat, mivel ugyanolyan kutyám van, mint az ő elveszett kutyája?

Figyelt kérdés

2 éve tűnt a küllemre nagyon hasonló kutyája valami utcai baleset miatt, mint az enyém. Facebook csoport, magas nyomravezetői díj, de a kutyája nincs meg. Pechemre, az enyém meg nagyon hasonlít erre az eltűnt ebre.

Többször észrevettem már, hogy lopva fotóznak az utcán a kutyával és állítalag abba a csopiba pakolják fel a képemet. Havonta biztos belefutok ebbe. A nő facen állandóan irogat, hogy adjam neki vissza, mert feljelent és mutassam neki be szépen az oltási könyvet meg a törzskömyvet. Már többször fel is hívott. Én meg már annyiszor küldtem, hogy majd ha hatósági személy jön, na majd annak megmutatom, de csak nem hagy békén. Komolyan már gondolkodom a feljelentésen.

A kutyam az enyém, chippelt, törzskönyvezett minden az én nevemen van. Már nagyon elegem van. A szomszédok állítólag látták a házam körül őgyelegni, de ezt nem tudom 100%ra, de ha bejön az engedelyem nélkül, azt nagyon megemlegeti.

Mit tegyek, hogy leszálljon rólam? A kutyam hivatalos iratait csak hatóságnak vagyok hajlandó bemutatni, ahogy igazolni is magam.

2020. nov. 14. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
88%
Amúgy azt fel tudod fogni azzal a kevés agyaddal hogy ha te raengeded a kva kemény kutyadat meg ferjedet a nőre akkor a kutyát elaltatjak ti meg mentek a börtönbe? És többet kaptok mint amennyit ő kapna zaklatasert.
2020. nov. 15. 10:47
 52/88 anonim ***** válasza:
100%
51es. Az a baj hogy nagyon sok staffi kutya van ilyen idegbeteg gazdák kezében. Mert azt hiszik ők ettől kemenyebbek meg vaganyabbak. Pedig rohadtul nem. És az ilyenek rontják ezeknek a kutyáknak a hírnevét. Mindenkinek ártanak.
2020. nov. 15. 10:50
 53/88 A kérdező kommentje:
Utosó, ha bejön a telkem, úgy védem meg magam, ahogy akarom, mert az magánterület, de remélem feldogod a kevés agyaddal, hogy az magánlaksértés, de az ilyen dilinyósnak ez se szent. Kutyát nem altatnak el ilyenért, ez kvázi betörésnek számít. Annak aki meg itt idegbetegezik, üzenem, hogy akárhányszor leírod, annyiszor töröltetem :) Amúgy ha még egyszer zaklat, feljelentem a fenébe, akkor majd csak lenyugszik. Még egyszer, ez a kutya az enyém, ha belefeszül se veszi el tőlem. Összes papírja megvan, amit hivatalos személynek készséggel át is adok, a tenyésztő meg készséggel jön tanúskodni, mert már felhívtam, hogy van itt egy ilyen pszicho eset, aki még a saját kutyájára se tud ügyelni és most akar csórni magának egyet, történetesen az enyémet...én itt ezt lazártam, tovabbi jó marakodást mindenkinek ezen az agytröszt oldalon.
2020. nov. 15. 10:53
 54/88 A kérdező kommentje:
51esnek szól az eleje.
2020. nov. 15. 10:54
 55/88 anonim ***** válasza:
100%
51-es vagyok. Igen, sajnos a gazdák miatt ítélik el a fajtát, ugyanúgy a piteket is és a többi bull "hArcIkutYáT". Soha nem jutott még eszembe valakire ráengedni, pedig az enyém is védene engem az élete árán is. Kutyaiskolába is azért hordtam, hogy szocializálódjon és barátságos legyen az emberekkel (eleinte enyhén félelem agresszív volt). Őrzővédőre meg nem is vittem, mert beláttam, hogy az nem neki való a természete miatt. Ő csak amstaff keverék, aki menhelyi. Ki tudja, mi történt vele régebben, eléggé félős volt. Úgy meg ne védjen engem, ha közben retteg.
2020. nov. 15. 10:58
 56/88 A kérdező kommentje:
Meg nem tudom, miért en keltem a fajtának rossz hírnevét. Az én kutyám 5 éve kutyasuliba jár, maximálisan kontrollálható, behívható, írtam hogy imádja a gyerekeket, soha nem ment neki más kutyának, pedig én is mesélhetnék a póráz nélkül sétáló harci csivikról és vér Bichonokról...
2020. nov. 15. 10:58
 57/88 anonim ***** válasza:
94%
55-ös vagyok. Bocsi, félrenéztem a számot XD nem az 51-es írta a választ, hanem a 48-as voltam.
2020. nov. 15. 11:00
 58/88 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, a saját telkeden sem bánthatsz másokat, nagyon el vagy tévedve. Nem emlékszel, mennyire meghurcolták a bácsit aki megvédte az uborkáját a lopni járó cigányoktól?

Most így végigolvasva már én is azt gondolom hogy loptad a kutyát. Ha valóban a tiéd lenne akkor nem lenne szükséged erre az agresszióra amit mutatsz az egész ügy irányába. Ha valaki azt kéri hogy mutassam meg a kutyám papírjait mert gyanakszik, egy pillanat alatt lezárom az ügyet azzal hogy megmutatom, és tisztázom magam. Nem nyújtom évekig a dolgot, kivéve ha vaj van a fülem mögött.

2020. nov. 15. 11:01
 59/88 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom (javítsatok ki, ha tévedek), hogy a saját telkedet is csak úgy védheted meg, ahogy pl rádtámadnak. Ha nem támadnak rád, nem tépetheted szét őt a kutyáddal. Ráadásul, ha nem vagy életveszélyben, mi értelme a kutyát használni. Ő nem egy fegyver, hanem egy érző állat. Amúgy meg szó se volt róla, hogy bemegy a telkedre. Egy szomszéd látta ÁLLÍTÓLAG, de ezt te magad se tudod biztosan. Akkor meg mire fel ez a nagy támadhatnék?
2020. nov. 15. 11:16
 60/88 anonim ***** válasza:
93%
Persze, ha bemegy a telkedre akármit jogodban áll csinálni, végülis akár le is lőhetnéd, nem? Jó reggelt, ez itt nem amerika. Téged hurcolnak meg jobban. Igen ő maganlaksertest követ el de ha a kutyád megtamadja akkor az súlyos testi sertés amiért téged vonnak felelősségre. És orulhetsz ha a kutyád legalább megússza.
2020. nov. 15. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!