Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megveszekedett eltűnt kutyás...

Megveszekedett eltűnt kutyás gazdával mit lehet kezdeni, ha állandóan zaklat, mivel ugyanolyan kutyám van, mint az ő elveszett kutyája?

Figyelt kérdés

2 éve tűnt a küllemre nagyon hasonló kutyája valami utcai baleset miatt, mint az enyém. Facebook csoport, magas nyomravezetői díj, de a kutyája nincs meg. Pechemre, az enyém meg nagyon hasonlít erre az eltűnt ebre.

Többször észrevettem már, hogy lopva fotóznak az utcán a kutyával és állítalag abba a csopiba pakolják fel a képemet. Havonta biztos belefutok ebbe. A nő facen állandóan irogat, hogy adjam neki vissza, mert feljelent és mutassam neki be szépen az oltási könyvet meg a törzskömyvet. Már többször fel is hívott. Én meg már annyiszor küldtem, hogy majd ha hatósági személy jön, na majd annak megmutatom, de csak nem hagy békén. Komolyan már gondolkodom a feljelentésen.

A kutyam az enyém, chippelt, törzskönyvezett minden az én nevemen van. Már nagyon elegem van. A szomszédok állítólag látták a házam körül őgyelegni, de ezt nem tudom 100%ra, de ha bejön az engedelyem nélkül, azt nagyon megemlegeti.

Mit tegyek, hogy leszálljon rólam? A kutyam hivatalos iratait csak hatóságnak vagyok hajlandó bemutatni, ahogy igazolni is magam.

2020. nov. 14. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
89%
Félreértés ne essék, nem kötekedni akarok. De miért nem akarod neki megmutatni a hivatalos iratokat? Akkor lehet leszállna rólad.
2020. nov. 14. 21:39
 2/88 anonim ***** válasza:
100%

Nekem megérne a nyugalmam annyit, hogy az oltási könyvet kiviszem.

Ezek szerint minden adatot tud, ami abban van. Vagy mutass kolyokkori képet a kutyáról, hátha ez is elég.

2020. nov. 14. 21:41
 3/88 A kérdező kommentje:
Mert nincs joga elkérni, hagyjon békén engem. Vegyen másik a kutyát, ha ez tetszik, de engem ne zaklasson. Igazábol nincs mibe belekötni, közterületen mindig pórazon viszem, magátol senkire és semmire nem támad (csak parancsra), gyerekeknek meg elsőre hanyatt vágja magát, amit nem is bánok, mert babát várok, kell még nekem ez is nyakamra.
2020. nov. 14. 21:41
 4/88 A kérdező kommentje:
Kölyökkori képet már küldtem, az én lakásomban készültek, de erre az volt a válasz kis korába az ő kutyája is így nézett ki...és igen, adjam neki vissza.
2020. nov. 14. 21:43
 5/88 anonim ***** válasza:
85%
Én se kötekedni akarok, de mennyiből tartana megmutatni neki az iratokat? Nem a tieidet, csak az oltási könyvet. Ő is megnyugodna és te is. Miért vagy ilyen makacs? Nagyon fontos lehetett szegénynek az a kutya és úgy látszik, nem bírta feldolgozni az eltűnését. Kicsit lehetnél rá nagyobb tekintettel. Csak az oltási könyvről van szó. Ha utána se hagy békén, nem lenne butaság a feljelentés, ez ugyanis zaklatásnak minősül. Már most is az és elhiszem, hogy zavar téged. Valószínűleg én sem örülnék neki, de nem kerül semmibe megmutatni neki azt az oltási könyvet.
2020. nov. 14. 21:45
 6/88 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezd meg a nőt, mi az elveszett kutyája chipszáma?

Ha nem reagál , akkor írd meg neki, zaklatásért feljelented. Remélem, az üzenetei mentve vannak. Akkor hivatkozhatsz rájuk, hogy azokat is csatolod a feljelentéshez.

2020. nov. 14. 21:51
 7/88 anonim ***** válasza:
66%

Igen, te keresed a konfliktust.

Szereted a kutyádat? Képzeld, ő is az övét.

Te mit éreznél, ha meggyőződésed lenne, hogy valaki másnál van?

Empátiából megbuktál.

Simán túl tudna lépni, csak meg kellene mutatnod a papírt. De te élvezed, hogy szenved.

Ez teljesen céltalan kekeckedés, amit művelsz.

Neked az okozna örömöt, ha a rendőrségre kellene mászkálnod nagy pcakkal, hogy végre történjen valami a szánalmas életedben? Hogy utána nyilvánosan verhesd a melléd, hogy Te megmondtad?

Mi káros származna belőle, ha megmutatnád a papírt? Azon kívül, hogy nem kínozhatnád tovább szerencsétlent...

2020. nov. 14. 21:51
 8/88 anonim ***** válasza:
40%

Szerintetek mi lenne ha megmutatná a kutyája papírjait?! A kutyának fényképes igazolványa sincs...

A nő annyit mondana, hogy az nem annak a kutyának a papírja, vagy hogy hamisítvány.

2020. nov. 14. 21:53
 9/88 anonim ***** válasza:
86%

Ha ennyire nem vagy képes hogy bemutasd, akkor tűrd és hagyd magad meghurcolni 🤷‍♀️

Én biztos nem tűrném egy percig sem, sőt, nagy élvezettel tolnám a képébe a bizonyító iratokat, hogy láthassam milyen fejet vág mikor koppan.

Ha valóban minden iratod megvan akkor nincs félnivalód.

2020. nov. 14. 21:55
 10/88 anonim ***** válasza:
90%
Figyelj, ha gyereket várnék és még ez az ügy is hónapok óta húzódna és a nő is a nyakamba lihegne/zaklatna, én már küldtem volna oltási könyvtől kezdve minden sz*rt, csak békén hagyjon. Ha még így sem, akkor jelenteném fel.
2020. nov. 14. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!