Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megveszekedett eltűnt kutyás...

Megveszekedett eltűnt kutyás gazdával mit lehet kezdeni, ha állandóan zaklat, mivel ugyanolyan kutyám van, mint az ő elveszett kutyája?

Figyelt kérdés

2 éve tűnt a küllemre nagyon hasonló kutyája valami utcai baleset miatt, mint az enyém. Facebook csoport, magas nyomravezetői díj, de a kutyája nincs meg. Pechemre, az enyém meg nagyon hasonlít erre az eltűnt ebre.

Többször észrevettem már, hogy lopva fotóznak az utcán a kutyával és állítalag abba a csopiba pakolják fel a képemet. Havonta biztos belefutok ebbe. A nő facen állandóan irogat, hogy adjam neki vissza, mert feljelent és mutassam neki be szépen az oltási könyvet meg a törzskömyvet. Már többször fel is hívott. Én meg már annyiszor küldtem, hogy majd ha hatósági személy jön, na majd annak megmutatom, de csak nem hagy békén. Komolyan már gondolkodom a feljelentésen.

A kutyam az enyém, chippelt, törzskönyvezett minden az én nevemen van. Már nagyon elegem van. A szomszédok állítólag látták a házam körül őgyelegni, de ezt nem tudom 100%ra, de ha bejön az engedelyem nélkül, azt nagyon megemlegeti.

Mit tegyek, hogy leszálljon rólam? A kutyam hivatalos iratait csak hatóságnak vagyok hajlandó bemutatni, ahogy igazolni is magam.

2020. nov. 14. 21:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
26%
Pontosabban a hogy, a dicsekedni és a kutyája szavakat, valamint nem tudod, hova kell vesszőt tenni és nem vagy képes a mondatokat nagy betűvel kezdeni. Vagy talán a vesszőket is direkt hagytad ki?
2020. nov. 14. 22:41
 32/88 anonim ***** válasza:
47%
Az iratok, megmutatják, hogy kb hány éves a kutya, mikor lett ivartalanítva, ha törzskönyves vásárolt kutya, akkor ennél sokkal több dátumot meg tud nézni. Nyilván nem fog minden egyezni, az Ő régi kutyájáéval.
2020. nov. 14. 22:42
 33/88 anonim ***** válasza:
16%
igen kreténke, és kihagytam egy kötöjelet is ha már okoskodsz..
2020. nov. 14. 22:45
 34/88 anonim ***** válasza:
93%
Látja, hogy nem ugyan azokban az időpontokban lett oltva/ivartalanítva/féreghajtva, mint az eltűnt kutyája. Mivel írta, hogy kiskora óta nála van, ott a születési dátum. Ha a zaklató meg tényleg jó gazda volt, nagyjából megjegyezte, mi mikor történt a kutyájával. Ha nem és ezután is rájár a kérdezőre tényleg megérdemli a feljelentést, de ameddig a kérdező úgy rejtegeti a papírokat, mint valami szent és sérthetetlen, valamint roppant székelyes dolgot, akkor nem fognak egyről a kettőre jutni.
2020. nov. 14. 22:47
 35/88 anonim ***** válasza:
19%

Jó lusta lehetsz akkor...

Amúgy meg mi az, hogy kreténke? Óvodás vagy, vagy mi? A vesszőt amúgy most is rossz helyre tetted, bár biztosan direkt cserélted fel. Nem az és, hanem a ha elé kell vessző. Valamint a kreténke elé is, mivel megszólítasz engem.

2020. nov. 14. 22:48
 36/88 anonim ***** válasza:
16%
az és elé is kell vessző, mert új mondatrész jön. A "ha" előtt meg szintén lehetne akár gondolatjel is. (vagy a végére is tehetnék egyet, de lehetne zárójelben akár) Azonban baromira nem ez volt a kérdés és értetted mit írtam. Innentől a helyesírás mindegy.
2020. nov. 14. 22:55
 37/88 anonim ***** válasza:
80%

És az, hogy nem egyeznek a számok mit bizonyít?

Honnan tudhatja ez a nő, hogy tényleg annak a kutyának a törzskönyve e az?

Vagy hogy nem e lett egy másik törzskönyv áthamisítva akár...

Ez nem olyan gondolom mint egy személyi, hanem egy sima füzetke, benne adatokkal.

Szerintem az egyetlen valódi bizonyíték az az lenne, ha előtte vizsgálná be a chipet (számot) az állatorvos, de ez meg azért már tényleg egy elég durva kérés...

És ha azelőtt nem volt a kutyában chip, akkor az a nő továbbra is őrjönghet amiatt, hogy az a kutya az övé, csak később bele tettetek egy chipet.

2020. nov. 14. 23:07
 38/88 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Itt az egyetlen tuti tipp! Filmből vettem, ugyanez az eset.

Mondd neki hogy adjon a kutyának parancsot. Ha a kutya hallgat rá akkor ő a gazdája, de mivel a tied csak rád fog hallgati és bebizonyosodik hogy a tiéd.

2020. nov. 15. 00:36
 39/88 anonim ***** válasza:
98%

Egyébként ti nem érzitek? Én a megfogalmazásai alapján azt érzem, tényleg ugyanaz a kutya. És ezt ő tudja. De "már az övé". Legalábbis szerinte.

Mondjuk 2 év nagy idő. Tényleg a kutyára kellene bízni a döntést. Nem tárgy. Érző lény, aki kötődik a családjához. Valószínűleg már a kérdezőhöz.

2020. nov. 15. 01:34
 40/88 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor annyira örülök, hogy menhelyről van egy felismerhetetlenségig keverék kutyám 😂
2020. nov. 15. 01:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!