Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tudnátok olyan haleledeleket...

Robetko kérdése:

Tudnátok olyan haleledeleket (platiknak) ajánlani ami nem megy le egyből az akvárium aljàra?

Figyelt kérdés

2023. máj. 13. 14:58
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
 141/147 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Meg vannak kisplatik is.” (…)

Lol 😅 Bár már egy ideje megvannak, azt csak láttad volna ha valamelyik terhes, nem? Nem lehet ,hogy mostanában vettél valamit (pl: új növényt, halat, csigát vagy bármit) ami olyan akvában volt ahol voltak plattik is s véletlenül bekerült pár apró ivadék?

Egyébként nagyon könnyen tudod ellenőrizni a nemüket: a farok alatti úszót nézd. Hímeknek hegyes, hengeres. Nőstényeknek kifeszítve félkör/ legyező alakú.

nov. 24. 17:37
 142/147 A kérdező kommentje:
Pannon Pet Zoo centrum(ez a reklám helye😁). Mindig itt veszem a halakat. Egyszer kaptam tőlük egy kis tűskés hínárt,de az nem mostanában volt. Növénnyel biztos hogy nem jött be semmilyen hal. A hínárral tányér csiga petéket hoztam haza, de erre biztosan emlékszel. Volt olyan is hogy elpusztult egy nagy plattim.Jó nagy hasa volt azt hittem terhes, de nem volt benne pici.
nov. 25. 17:49
 143/147 A kérdező kommentje:
Mindig hímeket szoktam kérni!
nov. 25. 17:50
 144/147 A kérdező kommentje:
Érdekelne hogy ezek a tisztító baktériumok érnek valamit érdemes tenni az akváriumba? Ha jól emlékszem egyszer mondtad hogy ne adjak a plattiknak tubiflexet meg vörös szúnyoglárvát. Viszont vettem intenzív vörös cyclopsot(vinaminozottat akartam, csak ezt küldték helyette) ezt adhatom nekik?
dec. 5. 20:06
 145/147 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Érdekelne hogy ezek a tisztító baktériumok érnek valamit érdemes tenni az akváriumba?”

Olyanokat csak a legelején, frissen indított akvánál van értelme. Azoknál is csak az első napokban-hetekben. Utána már megtelepednek s ott vannak mindenhol. Nálad is, kivéve ha rendszeresen leklórozol/ fertőtlenítesz mindent 😅 De ha ilyenről szó sincs akkor már rég vannak baktériumok bőven.

“Ha jól emlékszem egyszer mondtad hogy ne adjak a plattiknak tubiflexet meg vörös szúnyoglárvát. Viszont vettem intenzív vörös cyclopsot(vinaminozottat akartam, csak ezt küldték helyette) ezt adhatom nekik?”

Igen, mert azokat rendszerint nem túl tiszta körülmények közt tartják/ szedik, illetve van kis kampójuk ami gondot okozhat kistestű halaknál. Van mikor valaki ezzel etet s semmi baj nem lesz, de ha van más akkor szerintem felesleges extra kockázat.

Viszont cyclops, vízibolha, artémia/ sórák stb mehet nyugodtan, attól aligha lesz bármi bajuk.

dec. 6. 08:31
 146/147 A kérdező kommentje:
Nem tudom hogy már kérdeztem-e hogy a halak és a nitrifikáló baktériumok kibírnak 6-8 órás áramszünetet?
jan. 18. 17:48
 147/147 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Kibírnak, többnyire. Előtte s közben csinálhatsz kisebb részleges vízcserét. Ilyenkor inkább az a fontosabb ,hogy kicsit átmozgasd a vizet mert ugye a szűrő mozgatása híján csökken az oxigénszint.

Legjobb ha van kéznél elemes légpumpa pár extra elemmel. Ez szinte sosem jut eszembe ajánlani, viszont áramszünet esetén talán ez a legjobb megoldás (persze a szünetmentes tápon kívül, de az kissé drága dolog ha amúgy máshoz nem fontos ,hogy áram alatt legyen).

jan. 18. 18:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!