Tudnátok olyan haleledeleket (platiknak) ajánlani ami nem megy le egyből az akvárium aljàra?
“Meg vannak kisplatik is.” (…)
Lol 😅 Bár már egy ideje megvannak, azt csak láttad volna ha valamelyik terhes, nem? Nem lehet ,hogy mostanában vettél valamit (pl: új növényt, halat, csigát vagy bármit) ami olyan akvában volt ahol voltak plattik is s véletlenül bekerült pár apró ivadék?
Egyébként nagyon könnyen tudod ellenőrizni a nemüket: a farok alatti úszót nézd. Hímeknek hegyes, hengeres. Nőstényeknek kifeszítve félkör/ legyező alakú.
“Érdekelne hogy ezek a tisztító baktériumok érnek valamit érdemes tenni az akváriumba?”
Olyanokat csak a legelején, frissen indított akvánál van értelme. Azoknál is csak az első napokban-hetekben. Utána már megtelepednek s ott vannak mindenhol. Nálad is, kivéve ha rendszeresen leklórozol/ fertőtlenítesz mindent 😅 De ha ilyenről szó sincs akkor már rég vannak baktériumok bőven.
“Ha jól emlékszem egyszer mondtad hogy ne adjak a plattiknak tubiflexet meg vörös szúnyoglárvát. Viszont vettem intenzív vörös cyclopsot(vinaminozottat akartam, csak ezt küldték helyette) ezt adhatom nekik?”
Igen, mert azokat rendszerint nem túl tiszta körülmények közt tartják/ szedik, illetve van kis kampójuk ami gondot okozhat kistestű halaknál. Van mikor valaki ezzel etet s semmi baj nem lesz, de ha van más akkor szerintem felesleges extra kockázat.
Viszont cyclops, vízibolha, artémia/ sórák stb mehet nyugodtan, attól aligha lesz bármi bajuk.
Kibírnak, többnyire. Előtte s közben csinálhatsz kisebb részleges vízcserét. Ilyenkor inkább az a fontosabb ,hogy kicsit átmozgasd a vizet mert ugye a szűrő mozgatása híján csökken az oxigénszint.
Legjobb ha van kéznél elemes légpumpa pár extra elemmel. Ez szinte sosem jut eszembe ajánlani, viszont áramszünet esetén talán ez a legjobb megoldás (persze a szünetmentes tápon kívül, de az kissé drága dolog ha amúgy máshoz nem fontos ,hogy áram alatt legyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!