Tudnátok olyan haleledeleket (platiknak) ajánlani ami nem megy le egyből az akvárium aljàra?
Tegnap még éltek szóval még elég frissek. Csap alatt sűrű hálóban alaposan öblítsd át s akkor szerintem mehetnek.
Tudod, egyszerre ne sokat és másnap lehet koplaló nap.
Az végül is nem probléma ,hogy a csigák nem szaporodtak el. Kicsit fura ,hogy mind eltűntek, de na, ez még a jobbik eset minthogy túlszaporodjanak.
A fonál algát ha tudod szedd le, de ha nincs túl sok akkor nem kell túlaggódni. Figyelj a vízminőségre, fényre, áramlásra, növények fejlődésére stb s ha rendben vannak a dolgok akkor nincs para.
Esetleg nyomhatsz rá carbo-t. Talán már volt szó erről: lekapcsolod a szűrőt ,hogy ne legyen áramlás, egy fecskendővel nyomsz carbo-t közvetlenül az algára, legfeljebb fél óra múlva visszakapcsolhatod a szűrőt. Ha nem látsz változást akkor időnként (legfeljebb naponta) megismétled. Ha hatott a cucc akkor el kell színeződjön az alga, ez jelzi ,hogy meghalt, elsorvadt.
Nem algaölő (olyanokat én sem ajánlanék csak úgy) hanem “folyékony szénforrás”, “liquid carbo” (időnként folyékony CO2/ folyékony szén-dioxid néven is szokták emlegetni viszont a szerepe nem teljesen ugyan az mint a gáznak), lásd például Easy Life Easycarbo, de a legtöbb márkának van sajátja.
Alapjáraton arra való ,hogy segítse a növények növekedését, extra szénforrást biztosít, viszont az algák nem szeretik. Persze elég töményen a növényeket is bántja, de ahhoz csaknem több flakonnal kellene beleönts, rendeltetésszerű használat mellett nem árt nekik, sőt. Nálad a növények miatt nem lenne szükséges, viszont tud segíteni az algák leszedésében az említett módszerrel. S mivel nincs sok alga és a vízminőség is okés ezért ez tényleg inkább esztétikai probléma.
Lényegében olyan mint egy kis belső szűrő (olyan is létezik ami a külső szűrő szívócsövébe van szerelve) csak meg van fordítva. A felszínt szívja s így beszippant mindent ami ott van. Igen, az úszó növények is könnyen odatódulnak. Ilyesmit leginkább a kimondottan növényes akváknál szoktam látni –ott is főleg high tech vonalon– ahol sokszor amúgy sincs semmi felszínen úszó viszont fontos ,hogy a felszín minél tisztább legyen és minimális hártya se legyen. Jórészt esztétikai okokból mivelhogy az ilyen akvák tényleg a minél ragyogóbb-élénkebb szépségről szólnak viszont cserébe rendszerint nem tartanak túl sokáig; részben a hártya lefogja a fényt, bár ha olyan vastagon van akkor ott alapból baj van a növényekkel.
S ez kb a legegyszerűbb megoldás, viszont ez megint egy plusz gép az aksiban amit én például nem szeretek látni ha nem muszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!