Robetko kérdése:
Tudnátok olyan haleledeleket (platiknak) ajánlani ami nem megy le egyből az akvárium aljàra?
Figyelt kérdés
2023. máj. 13. 14:58
103/145 Tevenyereggyarto válasza:
Ez nyírás utáni? Na, egész kis formás lett😁
104/145 A kérdező kommentje:
Ezer éve nem írtam🤣 Ma vízcserénél vettem észre hogy a talajból kilóg egy darab(fehér) gyökér. Szerintem a tűskés hínár gyökere. Ki akartam szedni mert azt hittem csak egy darab,de ahogy húztam elég hosszú biztos hogy tele van az egész talaj a gyökerével. Úgy látom ahhoz képest hogy 20watt a fényem elég szépek a növények. Remélem hogy a hínár gyökérzete nem szívja el a másik 3 növénytől a tápoldatot.
2024. ápr. 14. 16:02
105/145 Tevenyereggyarto válasza:
Szia! Láttalak kommentelni egy mostani kérdésnél s még eszembe is jutott ,hogy már egy ideje nem adtál hírt. Örülök ,hogy rendben mennek a dolgok. Így tovább 😁
106/145 A kérdező kommentje:
A 4 platti rendben van a növények is. Az 5 porcelán csigámból 3 elpusztult. Viszont algával küzdök(fogalmam sincs milyen alga). Fent a vízfelszinen szokott lenni a legtöbb zöld és sűrű és olyan pókháló szerű. Viszont kétszer szedtem le az anubiusom levelének hegyéről fekete algát) gondolom az volt🤣
2024. ápr. 14. 18:28
107/145 Tevenyereggyarto válasza:
Itt az Akvaguru leírása az algákról. Tippre cérna vagy zöld szőralga lehet, de te látod jobban mire hasonlít:
Gondolom ott fent több a fény s főleg azért lehet. Amennyit tudsz szedj le, de ha amúgy rendben vannak a dolgok (vízértékek rendben, halak s növények normálisan viselkednek, egészségesek stb) akkor ne aggódd túl. Emiatt ne borítsd fel a rendszert.
108/145 A kérdező kommentje:
Tönkre ment a vízmelegítő. 100 wattos volt, most ideiglenesen betettem egy 25wattost,(ez van itthon). Egyébként nekem mekkora kellene az akváriumba? A 100wattos elég vagy nagyobb kell, ha van egyáltalán nagyobb. Esetleg tudsz nekem ajánlani valami jó minőségűt? Ez 5 ~vet bírt.
2024. ápr. 20. 15:55
109/145 Tevenyereggyarto válasza:
Mekkora is az akváriumod, azt hiszem 54 vagy 60 literes, ugye? Kb annyi wattos melegítő kell mint ahány literes, szóval egy 50w körüli teljesen jó.
A lényeg ,hogy ne felejtsd el hőmérővel ellenőrizni mert nem mindig pontosak. Inkább direkt sokkal alacsonyabbra állítsd mint amennyi kell, fokozatosan tekerd felfele s figyeld mikor kapcsol be majd ki.
110/145 A kérdező kommentje:
Van valami különbség az acélburkolatú és az üvegfűtök között?
2024. ápr. 20. 18:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!