Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tudnátok olyan haleledeleket...

Robetko kérdése:

Tudnátok olyan haleledeleket (platiknak) ajánlani ami nem megy le egyből az akvárium aljàra?

Figyelt kérdés

2023. máj. 13. 14:58
 131/145 A kérdező kommentje:
Galaxy razbóra(gyöngy dánió) tartható együtt a plattikkal? Azt olvastam hogy a kemény csapvizet bírja. Volt olyan razbora amelyiknél lágy vizet írtak. Most jelenleg 3 platti van meg. Nem tudom mennyit vegyek ebből a dánióból. Vegyek nőstényeket meg hímet is, vagy csak hímeket? Sürgős lenne a válasz mert holnap megyek venni! Köszönöm
szept. 29. 22:04
 132/145 A kérdező kommentje:
Galaxy razbóra (gyöngy dánió) Tartható együtt a plattikkal? Jelenleg most 3 hím plattim van. Azt olvastam hogy tartható csapvizes akváriumban. Nem tudom hogy csak hímeket vegyek vagy nőstényeket is esetleg. Sürgős lenne a válasz mert holnap megyek venni!
szept. 29. 22:09
 133/145 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Az is inkább a lágyabb vizet szereti s kicsit kényesebb faj is. Ha valami hasonló kicsi-színest szeretnél akkor hím guppik mehetnek, mondjuk 3-4. Akár endler, akár szivárványos (bár szivárványos esetében oda kell figyelni ,hogy a többi ne csipkedje, de az a plattikra nem jellemző).
szept. 30. 07:23
 134/145 A kérdező kommentje:
60 literes akvárium nano akvárium? Azért kérdezem mert kerestem alga evő halakat és egyedül csak a törpe szívó harcsát találtam. Nekem jó lehet az akvámba? Nem tudom mennyire ismered ezt a halat.
okt. 4. 06:02
 135/145 A kérdező kommentje:
Nano akváriumi halakat kerestem! Ajánlottak ancit, de az nagy 10-15cm
okt. 4. 06:05
 136/145 Tevenyereggyarto ***** válasza:

60 liter már kicsit nagyobb mint amit nanonak szoktak nevezni, de halak szempontjából nagyrészt nano halaknak való, ugye. Szóval jól gondolkoztál.

Igen, az anci túl nagy oda. Törpe szívóharcsa méret szerint működhet, de miért szeretnél? Ha jól emlékszem vannak csigáid, azok is ugyanúgy feleszik az algákat. Plusz hal nem fog csodát tenni. Ráadásul a szívóharcsa kissé kényes, nagy az elhullás esélye és mégis inkább a lágyabb vizet szereti. Ha mindenképp szeretnél valami “algaevőt” akkor új csigákat ajánlok.

okt. 4. 08:39
 137/145 A kérdező kommentje:
Szerintem nekem cérna algám van, mert ma olvastam hogy hurka pálcikára kell feltekerni és így lehet kiszedni(erre magamtól is rájöttem 🤣) Egyébként azért akartam próbálkozni a törpe harcsával, mert a csigák hozzá sem nyúlnak, mármint az algához. Lehet hogy este a világítás kikapcsolása után aktívak? Egy kis ecset alga is előfordul itt ott, de az szerintem nem vészes. Azt le szoktam csípni a levél hegyével együtt.
okt. 4. 22:47
 138/145 A kérdező kommentje:
Ha van a talajon teljesen zöld növényzet, mulm akkor is fog lenni?
okt. 19. 21:00
 139/145 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Ha van a talajon teljesen zöld növényzet, mulm akkor is fog lenni?”

Mármint alga? Az lehet, viszont az igaz ,hogy a növényzet visszaszoríthassa. Szóval ha tudsz akkor nyugodtan növényezz talajon is bátran.

A mulm nagyját vízcserekor leszívathatod, de természetesen nem kell mindet, nem kell például tereptárgyakat felforgatni vagy ilyesmi. Többnyire csak ami elől van stb.

okt. 20. 14:05
 140/145 A kérdező kommentje:
Az egyik növény elkezdett virágozni, de sajnos letört a bimbó. Kinőtt a vízből. Meg vannak kisplatik is. Elvileg nem lehetnének. Mivel hímeket vettem mindig. Vagy nem tudják öket megkülönböztetni vagy nem érdekli őket hogy milyet adnak.
nov. 24. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!