Tudnátok olyan haleledeleket (platiknak) ajánlani ami nem megy le egyből az akvárium aljàra?
Lemezes táp, például.
Fagyasztott cuccoknál én azt szoktam csinálni ,hogy van egy nagyobbacska fecskendőm (nyilván nincs tű a végén), azzal felszívok egy adagot s befecskendezem a vízbe. Majd még egyet s így tovább. Így nem egyszerre dobom be az egészet, szóval mindenki megkaphatja a maga adagját. Na meg lehet kicsit trükközni ,hogy nem ugyan ott adom be szóval nem csak egy pontnál kapják a kaját. Kicsi változatosság.
Artémiát biztosan. A szúnyoglárva picit nagyobb szóval ahhoz nyilván nagyobb fecskendő kell. Az a legegyszerűbb ha egyből nagyobbat használsz s azzal bármilyent be tudsz adni. Amit én használok az konkrétan egyik víztesztből kivett 5 ml-s fecskendő. Artémiát és hasonlókat simán felszív. Szúnyoglárvát azt hiszem pont nem próbáltam, de gondolom az is menne.
Lemezes tápnál is azt tudom tanácsolni ,hogy ne az egész adagot egyszerre add be. Azt is részletekben ,hogy mindegyik megkaphassa az adagját.
Ja szivacsok! Uh, valamiért kavicsokat olvastam :C
2 hét alatt annyira megrakódnak? Hány hal van most s mennyit etetsz?
Jó, a heti részleges vízcsere rendben van. Igen, olyakor csináld a talajporszívózást. Nem baj ha nem sikerül minden koszt kiszedni, olyat úgy sem lehet. Mindig marad valamennyi. A lényeg ,hogy a nagyja (legalább ami szem előtt van) jöjjön ki.
Végül is ha úgy gondolod akkor mehet 2 hetente is szűrőtakarítás. Bár ha nem rakódik meg akkor nincs értelme. Bárhogyan csinálod a lényeg ugye ,hogy ne csap alatt klóros vízben mosd ki a szivacsokat. Tudod, simán csak kiveszel egy kis vizet az akváriumból s abban kicsit kinyomkodod.
Igen, baktériumok vannak a talajban is, nem csak a szűrőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!