Miért jó a vadászat?
Talán írtok valamit, bár kétlem, hogy elmúlna a hányingerem ettől a témától. Gyerekkorom óta megveszek a dühtől, ha vadászról, -szatról hallok. Kegyetlen gyilkos mind, amelyik csak egyszer is fogott puskát állatra és el is sütötte azt!
Nagyon nem fair! Ha akarja azt a qrva agancsot az ebédlőjébe, menjen ki puszta kézzel a szarvas ellen! És nekem ne mondja senki, hogy mert öreg, beteg!!!
Ennyi erővel menjenek végig az ÖSSZES KÓRHÁZON, és NYUGDÍJAS-OTTHONON!!!!!!
Sajnálom, gyűlölöm őket. Ismerek egy párat, de ha meglátok akár egynek a kezében is fegyvert, félek, előveszem a bennem élő veszett vadat...
Bocs, nyers vagyok, de így érzek, szívből. Fizikailag fáj, elég sz.r. Írjatok valamit! Lehetőleg olyat, amit értelmes végigolvasni. Bár meghatni nem fog.
Még 1x bocsi, és köszi.
Ès az megoldás hogy inkàbb kilövik? 21. században élünk, feltaláltak rengeteg hasznavehetetlen bisz-ba@szt, de erre nincs megoldàs? Kétlem, csak túl sok energiát igényelne.
Mennyi hír kering arról hogy az ember mellett sétáló ebet kilövik, vagy hogy meglőtte saját kutyáját, ha a hírek fele igaz csak, már az is sok. Tetőzi tovább a dolgot, hogy sok retardált "vadász" feltölti a facebook profiljára a szètlőtt fejű kutyát, ès veri a mellkasát, hogy olyan ku@rva ügyes volt. Verné inkább a farkát az asszony szájàba, azzal dicsekedne inkább hogy van olyan papucs nő, aki elviseli a hülye fejèt!
Persze vannak kivételek, ettől függetlenül màs megoldást kéne találni.
Utolsó előtti vagyok. Mutass már nekem ilyen képeket, és bizonyítékokat arra, hogy ez valóban egy "tömeges" jelenség, és nem pár alapból is retardált ember elszigetelt ökörsége. Mert bizonyítékok nélkül (nekem még az is elég, ha belinkelsz pár blikkes cikkes arról, hogy a vadászok össze-vissza lövöldözik a kutyákat (olyan ökörséget pedig, hogy a vadász lelövi a saját kutyáját, még életemben nem hallottam)). Mert ezek nélkül a mondanivalód csak rágalmazás, ami téged minősít.
Szerinted mit lehetne csinálni a kóbor kutyákkal? Befogni? Már maga a befogás is kemény pénzeket élne fel, de aztán még be kellene pakolni őket egy kutyaotthonba, amik már így is telítettek. Ott még rengeteg pénz az etetésük, az átnevelésük, és 98%, hogy nem találnának gazdát időben, ezért elaltatnák őket. Az eredmény így is-úgy is ugyanaz, azonban így nem veszik el több százezer forint, és a kutya is "jobban jár", ha a sok huzavona helyett egy szempillantás alatt kimúl, és nem kell hónapokat szenvednie bezárva egy idegen környezetben.
Itt nincs szó igazságról sajnos, a világ egy elbaszott hely ebből a szempontból. Egyébként nem vagyok vadász (jóformán félig egy erdőben nőttem fel, nem tartom kihívásnak, hogy egy puskával lelőjek egy állatot 150 méterről), általában közelre becserkelek állatokat és nézem őket, vagy újabban lefotózom. A vadászíjászaton gondolkoztam még, az talán rejthet kihívást.
Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak. Talán elfogultnak tűntem (és nyilván az is vagyok), de azt én is belátom, hogy sajnos a vadászatnak van egy eléggé alja' szubkultúrája, ami elég sok helyen jelen van, és sajnos az ő alapjukon bélyegzik meg az egész vadásztársadalmat (jó, ehhez még hozzájön a mesék és egyes filmek vadászellenes propagandája, ami szintén eléggé sarkított, és részeges lövöldözőknek mutatja be őket). Ők azok, akik a mindennapi életben is iszákosok, általában kicsit jobb módú vállalkozók, akik számára az egész egy buli, egy lövöldözés. Nagyrészt ők okozzák a baleseteket is. Egy felelősségteljes vadász nem ilyen, a mi környékünkön hál'Istennek főleg ilyenek vannak, és fővadász odafigyel az alkoholfogyasztásra (vagyis inkább a tilalmára).
Remélem, egyszer meg fog változni a véleményed :)
Ismerek rendes vadászt is. De errefelé elenyésző a számuk, ez is olyan mint a hazánkban egyre jobban népesedő "kisebbség". Vannak köztük rendesek, de megint csak a saját tapasztalataim alapján tudom mondani, hogy a legtöbbje nem. Nem vagyok rasszista, de..."az ember fehér" valahogy így állunk hozzá a vadászokhoz is, és természetesen sajnálom azokat a tisztességes vadászokat is akik betartják a szabályokat, mégis leminősítve vannak, mert a többség ilyen.
De azért örülök hogy meg tudtuk tartani a normális hangnemet, és nem a mai kor divatjaként "oltogattuk" egymást. :)
Na meggondoltad magad azóta? Vagy még mindig ilyen vagy?
Egyébként tudod mi a kihívás benne? Tegyük fel selejtezel és 4 hónapig reggelente és este mindig kint vagy fagyban, melegben. Aztán amire megtalálod lehet hogy félre lövöl, vagy amire lőnél bemegy az erdőbe, stb... . Ez a kihivás a vadászatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!