Vadászat? Ha a kutyámmal és egy vadásszal elindulunk vadászatra akkor lelőheti a vadőr a kutyámat?
Lelőheti.Mível a vadászok álltal használt vadász ebek vizsgával rendelkeznek,hogy vadászhassanak velük élesben....
Egybként még a kiképzett kutyákat is kilövik,de nem a vadőürtől kell félni hanem a többi vadásztól :D
(ez utóbbi egy kicsit más történet...)
Egy vadászkutyának - értsd: amelyikkel vadászatra mennek el - olyan szinten kell engedelmesnek lennie, h nem ugorhat ki holmi felugró nyúlra, őzre, fácánra. A szigorú, maradéktalan lábmunka elengedhetetlen, h a vadászat vadászat maradjon és ne kutyakergetés. Hajtós vadászatra - pl. disznóhajtásra - az ember nem megy egyedül (és nem is egy kutya van csak a csapatban), az be van jelentve, a vadőrök is tudnak róla.
A lényeg h a vadászatnak és a kutyával való vagy inkább kutyával segített vadászatnak megvannak a maga szigorú szabályai és alapkövetelményei mind a vadász, mind a kísérő, mind a kutya felé.
Vadgazda mérnök vagyok, és én is járok kutyával vadászatra. Nem nagyon tudom elképzelni ezt a szituációt...írd le pontosan, hogy miről is lenne szó.
Először is: vadászatra csak vizsgázott kutyát lehet vinni.
A vadászatot mindig be kell jelenteni, és ki kell jelölni azt a területet is, ahol a vadászat zajlik.
Ha vizsgázott kutyával, legális vadászaton vesztek részt (apróvad vadászata kizárólag társas vadászat lehet, tehát kizárt, hogy ketten menjetek egy kutyával vadászni) és mindenki betartja a rá vonatkozó szabályokat, akkor elvileg nem fordulhat elő ilyen.
Persze balesetek mindig vannak, leginkább figyelmetlenségből.
A kutyára fontos olyan nyakörvet tenni, amely segíti a megkülönböztetést. Tehát legyen élénk színű, hogy a kutyát rosszabb látási viszonyok között, vagy fedett terepen is szemmel lehessen tartani.
Egyébként, ha csak sétáltatod a kutyádat a határba, és ott vadat űz a kutya, akkor teljesen szabályosan ki lehet lőni.
Ha megírod a pontos szitut, akkor tudok rá reagálni...egyenlőre ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!